Ervaringen bikkel e-bike

Ervaringen Bikkel E-Bike

Ervaringen Bikkel E-Bike

Merk: Bikkes bikes
Website: bikkelbikes.com
Actief sinds: 1995
Prijsklasse: 1699,- tot 2499,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 14

Wil je een e-bike kopen? Dan kun je kiezen voor het merk Bikkel. Bikkel is een in Nederweert gevestigd bedrijf. Er worden uitsluitend elektrische fietsen gemaakt*. Het assortiment telt ongeveer 14 fietsen waarvan het grootste gedeelte met voorwiel motor. Het merk bestaat al geruime tijd. Volgens de website hebben de Bikkel fietsen een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Echter zijn de prijzen niet op de website zelf te vinden. Uiteraard zoeken wij wat verder dan alleen de website van de fabrikant zelf.

*We werden er door een lezer op geattendeerd dat Bikkel ook normale fietsen maakt. Dit is niet terug te vinden op de website maar dit zou wel het geval moeten zijn.

Prijzen Bikkel E-Bike

De goedkoopste Bikkel e-bike die wij kunnen vinden zit op 1699 euro. We vinden online ook nog een Ibee BT 3V (transportfiets) voor 1499 euro. Wellicht is dit een aanbieding en niet de adviesprijs. Desalniettemin is dit niet een heel klein bedrag voor deze fiets. Deze transportfiets is relatief simpel en heeft een 375Wh accu. Dit is niet schokkend maar als de adviesprijs van deze fiets 1699 euro is is dit zeker niet scherp. Veel merken leveren net wat mooiere fietsen voor net wat minder geld.

Bikkel Ibee BT 3V voor 1699,-
Bikkel Ibee BT 3V voor 1699,-

De duurste e-bike zou de Ibee Tuba moeten zijn. Dit is wat ons betreft ook de mooiste fiets met een middenmotor en 600Wh in tube accu. De fiets is voorzien van rollerbrakes. Sinds kort is dit model ook te krijgen met hydraulische schijfremmen. Al met al een mooie fiets maar nog steeds niet een extreem goede prijs kwaliteit verhouding.

Voordelen Bikkel fiets

Bikkel bestaat al een aardige tijd en heeft een vrij groot assortiment. De fietsen worden in Nederland gebouwd. Dit is over het algemeen erg bevordelijk voor de kwaliteit van een elektrische fiets. Ook is het natuurlijk goed voor de economie om een Nederlands product te kopen.

Nadelen Bikkel fiets

De elektrische fietsen van Bikkel zien er niet per definitie heel erg aantrekkelijk uit. Er zitten leuke modellen tussen maar het grootste gedeelte van de fietsen ziet er simpel en niet zo flitsend uit.

De fietsen zijn niet enorm duur maar vergeleken met andere e-bikemerken net wat aan de dure kant.

Ervaringen Bikkel E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Bikkel elektrische fietsen? Hieronder hebben wij de ervaringen voor je op een rij gezet, zodat jij een beter beeld krijgt van de e-bikes van het merk Bikkel.

Facebook reviews

Op Facebook staat de review mogelijkheid uit. Wel vinden we onder verschillende posts positieve verhalen van gebruikers. Op Facebook lijkt de algehele mening absoluut positief.

Bikkel Ibee Stenza
Bikkel Ibee Stenza

Overige reviews

Verder vinden we online meerdere goede en minder goede reviews. Op minder goede verhalen word gereageerd door Bikkel zelf en word actief naar een oplossing gezocht. Ook zien we dat specialisten en testers enthousiast zijn over de kwaliteit van de fietsen.

Conclusie

Ondanks dat de fietsen er naar onze mening niet heel erg bijzonder uit zien en de prijzen niet per definitie scherp zijn kunnen we niet anders dan een positief oordeel vellen. Zowel gebruikers als specialisten en testers zijn het erover eens; Bikkel fietsen zijn van goede kwaliteit. Uiteraard komen we zo nu en dan verhalen tegen welke minder goed zijn maar hiervan is in de meeste gevallen de onderbouwing niet aanwezig of lijkt de kritiek ongegrond. 

De conclusie is dus dat als je een Bikkel fiets ziet die perfect bij jou past je deze gerust kunt aanschaffen. Je kunt er vanuit gaan dat Bikkel fietsen van goede kwaliteit zijn.

Doordat de prijzen niet door Bikkel zelf verstrekt worden hebben we het prijs kwaliteit oordeel moeten baseren op andere websites en fietsenwinkels die de fietsen aanbieden. We weten dan ook niet 100% zeker of deze prijzen kloppen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Bikkel elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Veelgestelde vragen

Waar komt het e-bikemerk Bikkel vandaan?

Bikkel is een Nederlands bedrijf dat is gevestigd in Nederweert.

Wat is het voordeel van een Bikkel-fiets?

Omdat Bikkel al lang bestaat, heeft het bedrijf veel ervaring en een groot assortiment. Bovendien is het prettig dat de fietsen in Nederland worden geproduceerd, omdat dat de kwaliteit van de fiets bevordert.

Wat moet ik doen als mijn e-bike niet meer aangaat?

Check eerst of de accu goed is aangesloten en of deze wel is opgeladen. Let er ook op dat de sleutel op de juiste stand staat. Bovendien kan het helpen om de accu op kamertemperatuur te laten komen.

3.2/5 - (74 stemmen)

10 gedachten over “Ervaringen Bikkel E-Bike”

 1. Ik heb geen positieve ervaringen met de Bikkel Ibee Tuba fiets. De ondersteuning is niet regelmatig, ondersteuning valt regelmatig weg. De fiets heeft 5 ondersteuningen. De eerste twee ondersteunen bijna niet. De derde krachtig en de vierde en vijfde ondersteunen nauwelijks meer dan de derde. Ook maakt de motor regelmatig een tikgeluid en dan valt de ondersteuning weer weg. De fiets is teruggegaan naar Bikkel, maar die vinden dat er niets aan de hand is. Voor mij reden om deze fiets weer in te ruilen voor een andere met een Bosch middenmmotor.
  Jammer

  1. Mijn ervaring met mijn Bikkel Ibee tuba is dat met een volle accu ik maar zo’n 60 kilometer, kan fietsen. Ik had van deze accu wel iets anders verwacht. Heel jammer want ik vind de fiets heel mooi.

   1. Wij hebben de fietsen nu 7 jaar met een 512w accu. Wij vinden het hele fijne fietsen. We kunnen nog zeker 80 km met een midden stand en dat na 7 jaar. Super fietsen en 1 maal per jaar een winter beurt en nooit trammelant gehad.

 2. Woonwerkverkeer

  In het begin vol lof over m’n Bikkel.

  Ik rij dagelijks woonwerkverkeer 20-30 km.
  Na één jaar brak de bagagedrager af tijdens het rijden. Bij normale belasting.
  Na twee jaar braken acht bouten van de middenmotor af, tijdens vertrek aan de verkeerslichten. Kostprijs 900euro, waarvan ik 350euro moest betalen.
  Uitleg, buiten garantie, terwijl dit wel degelijk een constructiefout is. Aan die bouten kan je als gewone mens niet aan.

  Ik zou er toch vanuit gaan dat zo’n fiets van 2600euro minstens 5 jaar mee gaat.
  Maar de constructie is niet doordacht. Niet zoals Flyer, Koga, …….

  De fiets is ideaal voor gepensioneerden die s’zondags hun trip doen. Maar woonwerk verkeer. Neen. Sorry. Daar falen ze nog in.

 3. Klopt idd. Dacht met een 625w en 80nm een krachtige fiets gekocht te hebben maar met mijn Batavus voorwiel kon ik langere afstanden fietsen. Inmiddels heb ik de 3e Tuba. Accu springt uit frame. Het is het allemaal net niet. Kettingkast springt om de haverklap los. Fiets is maat 55.Hoger is er niet bij Bikkel Te laag voor mij. Had beter op moeten letten. Altijd maat57 gehad. Ook het zadel en stuurpen verwisseld van de Tuba om toch een redelijke zithouding te creëren. Ik heb de mazzel dat ik een fantastische dealer heb. Ondanks dat ik de fiets 3maanden heb ruil ik hem toch weer in. Wij zijn geen goede match Bikkel en ik.

  1. Wij als dealer, willen bij deze melden dat wij deze fiets – zoals ook alle Tuba modellen- zelf als dealer de software bij kunnen stellen naar wensen van de klant, was even zoeken bij deze klant, maar tot op de dag van vandaag 04-2-2022 rijdt deze klant nog steeds op deze Bikkel, zoals inmiddels ook 2 andere personen in de familie.
   Met vriendelijke groet,

   De Bever Jubbega (een tevreden Bikkel dealer)

   1. Het is grappig, alleen mensen hebben hier iets te klagen over de Bikkel-fietsen.
    Waarom lukt het Bikkel om als kleine fabriek naar schatting 30.000 eBikes te verkopen?
    Ik heb een kleine fietsenwinkel in Duitsland en de Bikkel-fietsen zijn een echte hit.
    Tot nu toe heb ik nog geen klachten gehad over de pedelecs. Klanten die een Bikkel-fiets kochten, zouden deze op elk moment opnieuw kopen

 4. Peter de Wispelaere, Vlissingen.

  Twee Bikkels gekocht, 5 jaar ellende. Alles wat stuk kon gaan ging ook stuk. Twee keer een nieuwe motor, twee keer een nieuwe voorvork, en zelfs 1 keer een compleet gebroken frame, levens gevaarlijk! En niets kan meer door originele onderdelen vervangen worden. Elke keer weken zonder fiets, en natuurlijk in de zomer. Wat een ellende. Nu ergens anders twee Sparta’s gekocht. Héérlijk, je weet niet wat je meemaakt!

 5. Na 11 jaar trouwe dienst ben ik het laatste accu sleuteltje verloren ! De plaatse!ijke dealer ,(wij zijn verhuisd, ) kan me niet helpen . Morgen kom ik toch door Nederweert , even kijken of de fabriek mij kan helpen !?!?.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *