Ervaringen Btwin E-Bike

Ervaringen Btwin E-Bike

Ervaringen Btwin E-Bike

Merk: Btwin
Website: Decathlon.nl
Actief sinds: Onduidelijk
Prijsklasse: 699,- tot 2009,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 4

Btwin is het eigen fietsenmerk van de franse winkelketen Decathlon. Al geruime tijd is Decathlon enorm hard aan het groeien in ons land. Er verschijnen steeds meer (enorme) winkels. Decathlon heeft een gigantisch assortiment eigen producten en dus ook fietsen. Er zijn op dit moment 4 modellen verkrijgbaar via zowel de webshop als de fysieke winkels.

Prijzen Btwin E-Bike

De goedkoopste Btwin E-Bike kost 699 euro. Dit is natuurlijk heel erg goedkoop. Voor dit geld krijg je de Elops 500 derailleur fiets. Dit is hetzelfde model als de goedkoopste stadsfiets alleen zit er in dit geval een voorwiel motor en accu op. De accu is 221Wh wat niet heel erg veel is. Je zou hier 30-45 kilometer mee moeten kunnen fietsen. Uiteraard is de prijs hier ook naar.

Btwin Elops 500 voor 699,

Je kunt de Elops fiets ook krijgen met een zwaardere accu en zelfs met middenmotor. In beide gevallen heeft dit natuurlijk een meerprijs. De variant met een 418wh accu zit op 1099,- en de fiets met middenmotor begint bij 1499,-.

Over het algemeen kun je wel concluderen dat Btwin fietsen erg goedkoop zijn.

Voordelen Btwin fiets

De prijs is een groot voordeel. Vooral de goedkoopste fiets is erg scherp geprijsd. De fietsen zijn ook leuk om te zien.

Nadelen Btwin fiets

De fietsen zijn goedkoop afgewerkt. Er zit een derailleur systeem op van niet geweldige kwaliteit, matige v-brakes (handremmen) waar je snel problemen mee zult krijgen en de accu capaciteit is eigenlijk te weinig.

Wanneer je een wat duurdere Btwin fiets koopt gaat de kwaliteit ook wel echt omhoog. Het feit dat de goedkoopste fiets van matige kwaliteit is zie je ook terug in de prijs. Het zou natuurlijk niet mogelijk zijn om een top kwaliteit fiets met hoogwaardige onderdelen te bouwen en deze te verkopen voor 700 euro.

Btwin heeft een gelimiteerd assortiment en alle fietsen zijn voorzien van een derailleursysteem wat voor stadsfietsen niet zo handig is.

Omdat je niet bij een fietsenwinkel koopt kun je je oude fiets niet inruilen. Mocht je dit wel graag willen is dit dus wel een nadeel.

Rockrider E-MTB 1199,-

Ervaringen Btwin E-Bike

Maar hoe zijn de ervaringen van klanten die een Btwin fiets gekocht hebben? En hoe is de service bij Decathlon?

Facebook reviews

Op Facebook staan de reviews uit. Tussen de berichten die klanten op de pagina hebben geplaatst vind je zo nu en dan iets over de fietsen. Vooral de actieradius schijnt niet helemaal te kloppen. Veel mensen klagen over dat de afstand die belooft word niet gehaald kan worden. Uiteraard hangt dit van veel factoren af maar als er zoveel klachten zijn over de actieradius zal daar toch een kern van waarheid in zitten.

Overige reviews

Op de website van Decathlon zelf kun je producten ook beoordelen. Hier scoort de fiets een 4 van de 5 sterren. Op Facebook is er iemand die aangeeft dat de slechte reviews er niet allemaal op komen te staan. Of dit zo is weet alleen Decathlon zelf natuurlijk. Het is mogelijk dat niet alle reviews de site halen.

Op de website zijn dus inderdaad de meeste reviews positief. 

De klachten gaan ook hier weer vooral over de accu. Sommige mensen geven aan dat de accu in eerste instantie al ondermaats is. Anderen vertellen dat de accu naar verloop van tijd snel minder word. Op moment van schrijven heeft Decathlon ruim 800 reviews over de goedkoopste fiets. Als alle reviews de site halen kun je er dus wel vanuit gaan dat het grootste gedeelte van de fietsen prima functioneert.

Conclusie

De Btwin fietsen lijken een prima prijs kwaliteit verhouding te hebben. Decathlon reageert ook op negatieve ervaringen en lijkt oplossingen aan te willen dragen.

De duurdere fietsen zou je dus ook moeten kunnen aanschaffen.

Wat de goedkoopste fiets van 700 euro betreft; de prijs kwaliteit verhouding is prima. Wel moet je er rekening mee houden dat dit geen fiets is voor zwaar dagelijks gebruik. Voor 700 euro heb je veel waar voor je geld maar 700 euro is eigenlijk net wat te weinig voor een goede E-Bike. Gebruik je hem dus als zondagse fiets? Dan is dit prima. Als je hem vaak gebruikt en onder zwaardere omstandigheden is het misschien beter om het budget iets op te rekken.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Btwin elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

5/5 - (3 stemmen)

2 gedachten over “Ervaringen Btwin E-Bike”

 1. Wij kochten twee Stella fietsen in 2018.
  Het zijn prima fietsen,maar de service achteraf is waardeloos.
  Bij de aankoop werd ons verzekerd dat er altijd een service bus binnen twee dagen voor de deur zou staan.
  Vorige week dinsdag meldde ik een lekke achterband,en stelde voor om naar Best te komen,want als ik de band oppompte kon ik er ongeveer anderhalf uur mee fietsen.
  In Best kon ik binnen twee weken niet terecht,veel te druk!
  Nou,dan graag die snelle service aan huis.
  Vrijdag 9 april zou kunnen,bijna 3 weken zonder fiets!
  Ik heb Stella hartelijk bedankt,en Fietsned geraadpleegd,een mobiele fietsenmaker inde regio die binnen 2 dagen kon komen.
  Dit houdt dus in dat onze twee fietsen,die we in oktober willen inruilen,niet door twee Stella’s worden vervangen.
  Wat een waardeloze service.

 2. thomas de jong

  Sinds 4 jaar een E-bike vouwfiets Hoptown 500 van Decathlon, Uitstekende fiets, goede Shimano onderdelen. Accu valt wat tegen, bij hellingen amper 20 km. Anders zo’n 25 km. Extra accu bijgekocht voor 180 Euro. Goede service door heel europa. Kocht de fiets in Portugal voor 650 Euro. Nu in NL zo’n 850 Euro. Heet nu Tilt500E dacht ik. Aanrader voor kortere tochtjes en vakantie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *