Ervaringen Merida E-Bike

Ervaringen Merida E-Bike

Ervaringen Merida E-Bike

Merk: Merida
Website: Merida.nl
Actief sinds: 1972
Prijsklasse: 2499,- tot 9999,-
Aantal (E-Bike) modellen: 5 of 6 met heel veel variaties

Merida is heel wat anders als wat we tot nu toe hebben behandeld. Merida is een merk dat sportieve fietsen bouwt. Momenteel worden er door Merida jaarlijks zo’n 1,5 miljoen racefietsen, mountainbikes en trekking fietsen verkocht. Uiteraard worden er ook E-Bikes verkocht.

Merida is een high end merk met kwalitatief hoogstaande fietsen. Net zoals de normale fietsen zijn ook de elektrische fietsen sportief. Je kunt dus terecht voor E-Trekking fietsen en E-MTB fietsen.

De meeste Merida fietsen zijn voorzien van een derailleur systeem.

Prijzen Merida E-Bike

Merida is een wat duurder merk. De goedkoopste Merida E-Bike kost op dit moment 2499 euro. Er zijn een aantal variaties van de Expresso verkrijgbaar voor dit bedrag. De goedkoopste E-MTB heeft een prijskaartje van een kleine 5000 euro. Deze fietsen bevinden zich dus absoluut in het duurdere segment.

Het Merida instap model Espresso

Voordelen Merida fiets

Merida maakt sportieve fietsen. De fietsen zijn licht en voorzien van top kwaliteit onderdelen. Alle fietsen zijn voorzien van een derailleur systeem. Dit zorgt ervoor dat de fietsen zo licht mogelijk fietsen.

Je hebt een sportieve houding en het zijn echt fietsen die gebouwd zijn voor lange afstanden.

Het allergoedkoopste model is zelfs al voorzien van hydraulische schijfremmen. Dit is over het algemeen een groot voordeel. Als je flink doorfietst is het wel fijn om ook stevig te kunnen remmen.

Er is een uitgebreid wereldwijd dealer netwerk. Dus zelfs al ga je op fietsvakantie, je kunt gewoon bij een Merida dealer terecht als er iets aan de hand is.

Nadelen Merida fiets

Ze maken alleen maar sportievere fietsen. Je kunt dus niet terecht voor een simpele stadsfiets. Maar eigenlijk is dat niet echt een nadeel, in dat geval is Merida gewoon niks voor jou.

De prijs van de fietsen is aardig hoog. Vanaf 2499,- is het merk dus niet geschikt voor iedere portemonnee.

Ervaringen Merida E-Bike

Maar wat vinden klanten van dit ‘’High end’’ merk? Is iedereen het er mee eens dat dit kwalitatief goede fietsen zijn? En hoe is de service van het bedrijf?

Merida E-MTB

Facebook reviews

Op Facebook staan de reviews uit. Verder is er op Facebook ook weinig te vinden over het merk behalve foto’s van mensen die onderweg zijn op Merida fietsen. Best opvallend voor een bedrijf dat 1,5 miljoen fietsen per jaar verkoopt. Vooral het uitblijven van slechte ervaringen kan bijna alleen maar een goed teken zijn. Vaak laten mensen zich via Facebook wel horen op het moment dat een fiets niet bevalt.

Overige reviews

Gelukkig hebben we de rest van het internet nog. Merida Benelux heeft op Google een aantal reviews. Gemiddeld word hier een 3,7 van de 5 gescoord. Onder de in totaal 15 reviews vinden we gelijk 2 slechte reviews die eigenlijk niet zoveel hout snijden. Zo is er een slechte waardering gegeven omdat het Experience Centre op zaterdag gesloten was. Behalve dat ze nu op zaterdag geopend zijn is dit niet echt een gegronde reden om een slechte beoordeling achter te laten.

Daarnaast is er iemand die een bepaald onderdeel niet besteld krijgt. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn maar gezien het feit dat Merida voornamelijk met Shimano onderdelen werkt is de kans aardig aanwezig dat het probleem daar vandaan komt. 

Op slechts 15 reviews maken 2 slechte reviews een groot verschil. Verder zijn er ook niet echt schokkende verhalen te vinden. De slechte reviews die te vinden zijn worden niet echt toegelicht.

Over het algemeen krijg ik van de Google reviews dus wel een aardig positief beeld.

Om verder ervaringen te vinden moeten we flink zoeken op diverse fora en andere websites. Ook hier is over het algemeen iedereen positief over het merk. Merida word gezien als A-merk en veel rijders bevelen het dan ook van harte aan.

Conclusie

Als je een Merida koopt heb je gewoon een dijk van een fiets. Merida is een groot merk met een Nederlandse importeur. Hoe goed de service van de importeur is is onduidelijk omdat er simpelweg weinig garantie gevallen te vinden zijn.

Een Merida fiets kopen is dus ook van harte aan te bevelen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Merida elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.3/5 - (23 stemmen)

1 gedachte over “Ervaringen Merida E-Bike”

  1. Ik heb een Merida scultura e bike gekocht, maar de trekkracht van deze fiets valt bergop tegen!
    Het is een e bike met een Mahle motor in het achterwiel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *