Ervaringen Bimas E-Bike

Ervaringen Bimas E-Bike

Ervaringen Bimas E-Bike

Merk: Bimas
Website: Bimasbikes.com
Actief sinds: 1996
Prijsklasse: 1499,- tot 2199,-
Aantal (E-Bike) modellen: 4

Bimas is een afkorting Bike Masters. Het merk is al heel erg lang actief maar voor zover wij weten niet altijd onder deze merknaam. 

In het verleden was Bimas producent van onder andere Vogue, Troy en Highlander. Deze merken vielen onder Bimas en ECC. In 2018 hebben deze bedrijven onenigheid gekregen en zijn ze allebei een eigen kant op gegaan. Bimas heeft de productiefaciliteit gehouden en is hier Bimas Bikes gaan produceren. Vogue, Troy en Highlander bestaan nog steeds maar vallen dus niet meer onder Bimas. Bimas is dus een nieuw merk maar wel van een producent met veel ervaring.

Bimas geeft zelf aan kwalitatief goede fietsen te maken. Ze zijn ook wat duurder geworden dan bijvoorbeeld Vogue. Het merk focust zich wel op het goedkopere segment maar wil niet besparen op de gebruikte onderdelen.

Prijzen Bimas E-Bike

Bimas E-City Review
E-City voor 1499,-

De goedkoopste Bimas fiets begint op 1499 euro. Dit is de E-City 3.0. Een mooie stadsfiets met 3 versnellingen en een voorwiel motor. Deze fiets is voorzien van een 450Wh accu. Dit is een prima capaciteit in deze prijsklasse. Echter staat er wel op de website dat je hier tot wel 160 kilometer mee kunt fietsen. Dat is in ieder geval niet waar. 

Lees hier meer: Hoe ver kan ik fietsen op een accu?

Verder heeft deze fiets een rollerbrake achter en V-Brake voor. Hier uit blijkt wel dat het een wat goedkopere fiets is. Verder is dit wel acceptabel in deze prijsklasse.

Vanaf 1699 euro kun je bij Bimas terecht voor de E-City 7.1. Voor zover wij kunnen zien is het enige verschil tussen de 3.0 en de 7.1 dat de 7.1 7 versnellingen heeft in plaats van 3. Je betaald dus eigenlijk 200 euro extra voor wat meer versnellingen. Verder is deze ook voorzien van dezelfde accu en andere onderdelen.

E-Comfort voor 1799,-

De E-Comfort 7.1 is een lage instap E-Bike. Dit is wel interessant mocht je hier naar op zoek zijn. Deze fiets kost 1799 euro wat wat minder is dan andere merken vragen voor een vergelijkbare fiets. Op het frame na lijkt deze ook weer erg op de City modellen.

E-City 7.3 middenmotor reviews

Als laatste hebben we dan nog de E-City 7.3. Dit is weer een vergelijkbare fiets maar dan met middenmotor. Dit is wel een hele vooruitgang natuurlijk. Verder heeft ook deze fiets dezelfde accu.  Deze draagt een prijskaartje van 2199 euro.

Voordelen Bimas fiets

De fietsen zien er super mooi uit. Het design is goed.

De fietsen zijn afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen.

Er word gebruik gemaakt van het Bafang systeem. Voor zover wij kunnen zien is alles van Bafang van display, tot sensoren tot de motor.

De prijzen zijn redelijk.

De fabrikant heeft al flink wat ervaring met het produceren van fietsen.

Nadelen Bimas fiets

Een klein assortiment. Het assortiment telt slechts 4 modellen die ook nog erg veel op elkaar lijken.

In aanvulling op het relatief kleine assortiment is nog dat je alleen keuze hebt uit rollerbrakes en rollerbrake / V-Brake. Veel elektrische fietsen hebben hydraulische remmen. Je kunt wel zonder maar dit remt wel een stuk beter dan rollerbrakes of V-Brakes.

Er is niet te vinden hoeveel dealers er zijn en waar ze zitten. Je moet dus toevallig weten waar een dealer zit of online bestellen.

Ervaringen Bimas E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Bimas elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook zijn slechts 2 reviews te vinden. Hier kunnen we ook nog niet zoveel uit opmaken omdat ze al enkele jaren oud zijn en dus niet gaan over de Bimas fietsen van nu maar over de eerdere andere merken. Verder vinden we ook nog weinig over de nieuwe serie fietsen. Dit doet vermoedden dat er nog niet enorm veel van deze fietsen in omloop zijn op dit moment.

Overige reviews

Ook via Google kunnen we zo ongeveer zoeken totdat we een ons wegen maar we vinden weinig informatie waar we écht wat aan hebben. Heb jij dus zelf ervaringen met Bimas fietsen? Laat het vooral even weten onder dit artikel. Mensen die overwegen om een van deze fietsen te kopen kunnen hier enorm veel baat bij hebben.

Conclusie

Bimas maakt prachtige fietsen. Het assortiment is nog vrij klein en er zijn ook weinig ervaringen bekend. Bimas staat dus nog een beetje in de kinderschoenen. Wat we wel kunnen zeggen is dat de onderdelen die gebruikt worden van goede kwaliteit zijn. Ook worden de fietsen standaard geleverd met een acceptabele accu. Hoe de service van het bedrijf is kunnen we nog weinig over zeggen maar de producten zien er in ieder geval hartstikke goed uit.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Bimas elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.1/5 - (54 stemmen)

1 gedachte over “Ervaringen Bimas E-Bike”

  1. Hetis erg jammer dat voorvork rem met blokjes is die remmen op de velg van je voorwiel.ik zoek een Bimas waarvan de motor 60 w is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *