Ervaringen Hercules E-Bike

Ervaringen Hercules E-Bike

Ervaringen Hercules E-Bike
Merk: Hercules
Website: hercules-bikes.de
Actief sinds: 1886
Prijsklasse: 2099,- tot 6099,-
Aantal (E-Bike) modellen: 16

Hercules Bikes is een Duitse producent van onder andere elektrische fietsen. Naaf elektrische stadsfietsen hebben ze ook sportieve elektrische fietsen, elektrische vouwfietsen en elektrische bakfietsen in het assortiment.

Het merk bouwt al ruim 135 jaar fietsen. De afgelopen 35 jaar bouwen ze al elektrische fietsen. Ze waren er dus erg vroeg bij. Het merk heeft in het verleden diverse innovatieve oplossingen geïntroduceerd op het gebied van elektrisch fietsen. 

In Nederland kun je dit merk onder andere tegenkomen bij Halfords.

Prijzen Hercules E-Bike

De goedkoopste elektrische Hercules fiets is de Lyon R7. Dit is een fiets met een prijskaartje van 2099 euro. De fiets is voorzien van een Bosch middenmotor en Magura remmen. Naar onze eigen bescheiden mening niet de allermooiste fiets ooit gemaakt maar desalniettemin krijg je veel waar voor je geld. Deze fiets heeft een open kettingkast wat in Duitsland gebruikelijk is maar hier wat minder. Bij Victoria kun je altijd kiezen voor een ‘’Holland configuratie’’ van je fiets. Je krijgt dezelfde fiets dan geleverd met gesloten kettingkast. Wellicht is dit bij Hercules ook een optie.

Hercules ervaringen Lyon R7

Heb je een budget van 3000 – 4000 euro? Dan kun je het overgrote gedeelte van het Hercules assortiment veroorloven. De fietsen onderscheiden zich door bijzondere designs. Een groot gedeelte van de fietsen is voorzien van een derailleur systeem. Hiermee richten ze zich op de sportieve fietsen.

Hercules Review sportieve fiets

Voordelen Hercules fiets

De fietsen hebben een goede prijs kwaliteit verhouding.

Er word met hoogwaardige onderdelen gewerkt. Zo zijn de fietsen allemaal voorzien van Bosch en Panasonic middenmotoren.

De fietsen zijn net even anders dan anders. De ontwerpen lijken bij veel fabrikanten wel wat op elkaar. De meeste Hercules fietsen zien er naar onze mening wel erg leuk uit.

Nadelen Hercules fiets

Veel fietsen hebben een open kettingkast of derailleur systeem. De meeste Nederlanders hebben de voorkeur voor een gesloten systeem.

Er is geen aanbod in het lagere segment. De goedkoopste fiets begint op 2099 euro en is dan nog voorzien van een open kettingkast en relatief kleine 300Wh accu.

Hercules heeft nog niet heel veel dealers in Nederland maar is er wel mee bezig om het dealernetwerk uit te breiden.

Ervaringen Hercules E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Hercules elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook zien we dat de reviews uit staan. Echter kunnen we natuurlijk wel verschillende verhalen terug vinden. Helaas is een groot gedeelte van deze verhalen niet heel erg positief. Zo zien we meerdere frame breuken en een fabrikant die daar geen verantwoordelijkheid voor neemt. Er word ook niet gereageerd op de klachten. Je zou zeggen dat als wij met een paar muisklikken deze verhalen tegenkomen het bedrijf ze zelf ook zou moeten kunnen vinden. In de meeste gevallen word de pagina van Hercules Bikes ook getagged dus zou de fabrikant ook de moeite kunnen nemen om te reageren.

We vinden ook enkele super positieve verhalen. Mensen die veel kilometers maken en nog steeds weg zijn van de fiets. Ook vinden we positieve woorden over de elektrische vouwfietsen.

Overige reviews

Verder konden we weinig reviews in het Nederlands vinden. Wel een hoop in het Duits. We hebben samen met Google Translate verschillende fora doorgelezen om tot de conclusie te komen dat het overgrote gedeelte van de Duitse consumenten tevreden is over het merk. Dat is dus goed nieuws. 

Op Google heeft het bedrijf slechts 7 reviews. Hier komt echter wel weer naar voren dat het bedrijf slecht bereikbaar is bij klachten. Ook is er weer een verhaal te vinden over een gescheurde las naad. Best een hoop gescheurde lasnaden voor 1 fabrikant.

Conclusie

Hercules fietsen zijn van goede kwaliteit. De onderdelen die gebruikt worden zijn ook erg goed. Echter is de communicatie vanuit de fabrikant niet zo heel erg goed. Sommige fabrikanten kiezen ervoor om alle communicatie met de klant te laten verlopen via dealers, het zou kunnen dat dit bij Hercules ook het geval is. Echter kun je dit dan ook laten weten aan de klant. Daarnaast is het niet oplossen van gescheurde frames ook echt uit den boze. Bij 9 van de 10 fabrikanten krijg je direct een nieuw frame. Dit zou Hercules eigenlijk ook moeten invoeren. Zeker bij fietsen jonger dan 5 jaar.

Je kunt dus met een gerust hart een Hercules fiets kopen maar zorg wel dat je dit doet bij een dealer waar je echt vertrouwen in hebt. Als je er zeker van bent dat deze dealer bereid is om flink in discussie te gaan met Hercules zelf mocht er iets aan de hand zijn kun je dus prima een Hercules aanschaffen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Hercules elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.1/5 - (30 stemmen)

2 gedachten over “Ervaringen Hercules E-Bike”

  1. Sinds half november 2019 heb ik een Hercules e-bike Montfort. Een hele prettige fiets met 1 groot nadeel. De spaken van het achterwiel breken steeds af. Inmiddels al 8 spaken laten vervangen en ben benieuwd of meer mensen dit probleem hebben ondervonden met de spaken. Het lijkt niet de bedoeling dat spaken zomaar uit het achterwiel komen zetten.

    1. Als er regelmatig spaken breken, moeten eigen alle spaken vervangen worden, ik had binnen 3 maanden 3 spaken gebroken, na 3 jaar braken er ineens zoveel spaken af dat ik niet meer ko0n fietsen. Ik was lid van fietsned, en ben opgehaald hebben toen alle spaken vervangen. Ik moest 14 dagen later terugkomen om de spaken te laten natrekken, zegt de chef-monteur dat de verkeerde spaken worden geplaatst, dus werd het hele wiel opnieuw gerecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *