Ervaringen Babboe bakfiets

Ervaringen Babboe E-bakfiets

Ervaringen Babboe E-Bike

Merk: Babboe
Website: Babboe.nl website
Actief sinds: 2005
Prijsklasse: 2249,- tot 6149,-
Aantal (E-Bike) modellen: 17

Babboe is een Nederlands fietsmerk dat inmiddels in meerdere landen verkoopt. Het bedrijf heeft maarliefst 17 elektrische bakfietsen in het assortiment. In 2005 is het bedrijf begonnen en inmiddels is het een begrip en wellicht wel de marktleider in bakfietsen.

De bakfietsen hebben een vriendelijke instapprijs waardoor deze erg populair zijn. Je ziet ze tegenwoordig overal. Je kunt terecht voor tweewielers, driewielers, sportieve bakfietsen, bakfietsen met gesloten bak of open bak. Je kunt het zo gek niet verzinnen.

Prijzen Babboe E-Bike

De prijzen van de Babboe bakfietsen zijn concurrerend. Het instap model kost 2249 euro wat hem gelieft maakt bij het grote publiek. Echter focust Babboe zich niet specifiek op het lagere segment. Je kunt ook zeker voor veel duurdere fietsen terecht. Zo leveren ze bijvoorbeeld ook bakfietsen met een middenmotor. Deze zijn verkrijgbaar vanaf een goede 3500 euro.

Al met al zijn de prijzen prima. De fietsen zijn niet veel duurder dan concurrenten. Er zijn natuurlijk wel goedkopere alternatieven te vinden maar deze zijn kwalitatief vaak ook wat minder.

Voordelen Babboe fiets

Babboe is echt een bakfiets merk. Ze doen dit er dus niet even bij maar zijn hier echt in gespecialiseerd. 

Babboe heeft eigen monteurs die service aan huis leveren. Dit is een groot voordeel. Je hebt dan ook altijd een monteur die gespecialiseerd is in de Babboe producten. Als deze monteurs ook altijd op korte termijn beschikbaar zijn is dit een enorm voordeel.

Een heel erg ruim assortiment. Met maar liefst 17 fietsen zit er voor elke bakfietser wel wat tussen. Er zijn bijvoorbeeld ook specifiek bakfietsen voor hondenliefhebbers. Ook als bezorger zou je prima een geschikte bakfiets kunnen vinden.

Babboe Reviews

Nadelen Babboe fiets

De bakfietsen hebben standaard niet een enorme accu capaciteit. Met een driewieler en een 374Wh accu komt je niet zo heel ver. In de stad is dit prima maar als je de fiets veel gebruikt zul je toch voor een upgrade moeten gaan. Gelukkig behoort dit standaard tot de opties.

Veel van de betaalbare modellen zijn voorzien van een derailleur systeem (open kettingkast). Veel mensen vinden dit niet zo fijn. De reden is dat een achterwiel motor en naaf versnellingen eigenlijk niet te combineren zijn. Aangezien een voorwiel motor niet mogelijk is bij een bakfiets zou je dan dus alleen een bakfiets met middenmotor kunnen kopen. Deze is wel weer een stuk duurder. Prima te verklaren dus.

Babboe heeft geen dealers. Je kunt dus niet bij de fietsenwinkel om de hoek terecht voor een proefrit. Wel kun je een proefrit aan huis inplannen of langskomen op test dagen.

Ervaringen Babboe E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Babboe elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan reviews uit. Wel vinden we enkele tevreden en ontevreden klanten. Er zijn een hoop klachten over de bereikbaarheid van de klantenservice. Babboe geeft zelf aan dat dit komt doordat het bedrijf snel groeit. Dit zou een verklaring kunnen zijn. De klachten komen ook voornamelijk uit dezelfde periode. Babboe gaf aan hier mee bezig te zijn en meer mensen aan te nemen voor de klantenservice.

Om te checken of het probleem opgelost is kun je altijd voor je aankoop even de klantenservice bellen met een vraag. Je weet dan direct of ze op dit moment wel weer normaal bereikbaar zijn.

Overige reviews

Op Google scoort Babboe een 3,1 van de 5 sterren. Niet zo heel erg goed dus. Ook hier zien we weer constant verhalen terug komen over klantenservice die niet te bereiken is. Vaak zijn de oorspronkelijke problemen kleine knullige dingen als beschadigingen, iets wat vergeten word of verkeerd geleverd is. Echter worden deze problemen dus niet opgepakt.

Daarnaast zijn de levertijden ook vaak veel langer dan in eerste instantie aangegeven. Ook dit zorgt voor heel veel frustratie bij de klant. Vooral omdat Babboe dit niet aangeeft maar de klant hier zelf om moet vragen.

Conclusie

De Babboe bakfietsen zijn goed. Ook de prijs is prima. Daarnaast zijn het echte bakfiets specialisten. Echter valt er nog wel flink wat winst te behalen op het gebied van klantenservice. De klantenservice is veel te langzaam of reageert helemaal niet. We zien wel dat Babboe zelf aan geeft hier mee bezig te zijn. Vermoedelijk is dit probleem dus binnen afzienbare tijd wel opgelost.

Heb jij de klantenservice gesproken en was je tevreden of juist niet? Kun je dit reageren onder dit artikel? Dan houden we met zijn allen in de gaten of het nu beter gaat.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Babboe elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

E-bike merk beoordelen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *