Ervaringen Mobion E-Bike

Ervaringen Mobion E-Bike

Ervaringen Mobion E-Bike

Merk: Mobion
Website: mobionfietsen.nl
Actief sinds: ?
Prijsklasse: 799,- tot 1299,-
Aantal (E-Bike) modellen: 1 (Op dit moment)

Mobion is een onderdeel van BIG (Bicycle Industry Group). Dit is ook het bedrijf achter onder andere Hollandia, Rivel, Pelikaan en Ranger. Deze fietsen worden vooral geleverd in bouwmarkten en in actie situaties. Zo is Mobion een tijdje verkocht door de Albert Heijn. Over het algemeen koop je deze fietsen dus niet bij een fietsenwinkel maar via andere partijen.

Prijzen Mobion E-Bike

De elektrische fietsen van Mobion zijn scherp geprijsd. Zo werden deze fietsen bij de Albert Heijn voor ongeveer 800 euro verkocht. Dit is een erg scherpe prijs voor een elektrische fiets. Op het moment van schrijven staat er slechts 1 fiets op de Mobion website. Dit is de E-Tude en deze draagt een prijskaartje van 1299,-.

Voordelen Mobion fiets

Mobion fietsen zien er erg leuk uit. Het zijn mooie hippe modellen. Ook is de prijs erg netjes. Zeker in combinatie met korting acties en dergelijke van de verschillende verkopende partijen.

Nadelen Mobion fiets

Je koopt een Mobion fiets niet bij een fietsenwinkel. Als je dus een probleem met je fiets hebt ben je aangewezen op een bouwmarkt of supermarkt. Wel heeft Mobion een oplossing voor dit probleem. Een andere tak van moederbedrijf BIG is FSN (Fiets Service Nederland). In theorie loopt de service via dit bedrijf. Volgens de website zijn er 200 service punten door heel Nederland waar je terecht kunt voor service en/of garantie. Ook krijg je een Pech pas cadeau waarmee je 1 jaar recht hebt op pechhulp onderweg. De pechhulp word geregeld door de ANWB.

Er zijn ook mogelijkheden voor service aan huis. Hiervoor betaal je een eigen bijdrage van 12,95. In het geval van garantie betaal je dus alleen de 12,95. Reparaties die niet onder garantie vallen betaal je uiteraard ook gewoon.

Je bent wel aardig op deze serviceoplossingen aangewezen. Veel fietsenmakers hebben liever geen Mobion E-Bikes in de werkplaats.

Ervaringen Mobion E-Bike

Online zijn enkele ervaringen te vinden over lange levertijden. Omdat er vooral in projecten gewerkt word hoeft dit geen structureel probleem te zijn. In geval van de actie met de Albert Heijn was dit in ieder geval wel aan de orde. Verder zijn er weinig ervaringen online te vinden. Heb jij dus ervaringen met Mobion? Laat het vooral hieronder weten.

Facebook reviews

Mobion heeft geen Facebook pagin en dus ook geen reviews.

Overige reviews

Verder zijn er op internet ook niet heel veel reviews te vinden. Op klacht.nl vinden we wel 2 reviews die niet bepaald positief zijn. De eerste E-Bike begeeft het na een jaar en de service van FSN is matig. Ook staat er een verhaal op dezelfde website over dat een fiets beschadigd en slecht afgemonteerd aankomt. 

Conclusie

Mobion is een vrij goedkoop merk. De prijs kwaliteit verhouding van de fiets is prima maar verwacht niet een top kwaliteit fiets. Ook over de service van FSN zijn weinig positieve verhalen te vinden.

Verder kun je ook niet overal terecht voor onderhoud aan je Mobion fiets.

Kortom, als je weinig fietst is de Mobion prima. Je krijgt een mooie fiets voor een zeer redelijke prijs. Als je een fanatieke fietser bent is het misschien beter om voor een ander merk fiets te kiezen.

Jullie ervaringen Mobion elektrische fietsen

Heb je zelf ervaringen met Mobion elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe elektrische fiets? Hier vind je ook ervaringen met andere E-Bike merken:

Ervaringen E-Bike merken

4.6/5 - (5 stemmen)

19 gedachten over “Ervaringen Mobion E-Bike”

 1. Ik heb hem ruim een jaar geleden gekocht bij de actie van AH. Ben er zeer tevreden over.
  Voor de 800 euro kun je natuurlijk geen topfiets verwachten. Toen ie afgeleverd werd werden er een paar onderdelen door de vervoerder gemonteerd. Ik gebruik hem alleen voor een keer boodschappen te doen of en toe naar het werk te gaan en ik moet zeggen de accu gaat best lang mee.

  1. Heben de fiets nu bijna 3 jaar en super te vreden zeker over de kracht van de motor en accu ook hoelang hij meegaat zou graag zo,n zelfde fiets erbij willen.

 2. Ik heb vorig jaar tijdens de aktie een mobionfiets gekocht. Ik onderging toen chemo’s en was bijzonder zwak. Hij bevalt me heel erg goed. Tijdens een uitstapje naar Texel en naar Zwolle aldaar ook e-bikes gehuurd. Dat waren dure merken zoals Batavus. Wat ben ik in vergelijking met die fietsen blij met de mijne. Want hij heeft een constante snelheid, soepel aan de zijkant regelbare instelling, een voor mij heerlijke zithouding. Naar alle bestralingen ben ik op de fiets gegaan, dat was 20 km heen en terug. Dat was op mijn gewone fietsje althans toen niet gelukt.

  1. 2019 deze fietsen gekocht maar wat zijn het toch kut fietsen eerst gaat er bij de ene fiets wat kapot de trapas en een paar weken later de andere ook de trapas laten maken kosten me 210 euro en nu is de waar de accu in gaat met die pennen ook kapot pfff ik heb voor 7 jaar geleden bij formido een fiets elektrische
   gekocht daar heb ik nooit problemen mee gehad 5 jaar oud

 3. ik heb de fiets nu 4 weken , en ben zeer teleur gesteld in de Accu radius ! 400 watt en wij komen in stand 1 niet verder dan 55 km , dit word bij de verkoop niet vermeld
  Wij maken dag trips van 75 – 100 km , en komen nu half weg
  2 keer Batavus benaderd – die sturen mij weer naar de dealer en de dealer wil het uitzoeken = van kastje naar de muur
  onze dochter heeft een gazelle – geen problemen

 4. Ik ben zeer ontevreden mijn dochter heeft een mobion en nou is de handrem gebroken heb ik contact gezocht geen reactie na 2 weken heb ik gebeld valt het niet onder garantie is niet erg maar als hun zeggen mail de factuur en stuur daarna de rem en er gebeurt niks nou dan weet ik ook niet waar ik het moet bestellen of kopen

 5. Fijne fiets. Voor 800 eur een fiets met zo’n accu en 5 versnellingen is elders niet te vinden. Service is verschrikkelijk maar ik ben zelf gelukkig handig. 2x in een jaar de versnellingskabel gebroken. Goede actieradius. Gisteren is ze gejat uit mn voortuin. Ik moet er bijna van huilen.

 6. Zeer tevreden over Mobion e-tude herenfiets. Rij al 8 maanden met veel plezier op deze bij ah gekochte fiets. Hij heeft een goede 14 Ah accu met een sterke motor, die mij (80 kg) moeiteloos tot wel 90 km door de Limburgse heuvels trekt! Wel problemen gehad met slechte trapas, maar FSN plus heeft nieuwe trapas gestuurd en reparatie betaald. Kortom: ik ben heel tevreden met deze fiets!

 7. Ik heb mijn mobion e-bike in 2017 bij Praxis gekoct voor €899 en om een Axa slot erbij te monteren moest ik €40 bij betalen. Kortom was het totaal bedrag €940. Mooie fiets, rijdt goed maar sinds vorige week merkte ik dat hij niet volledig oplaad. Bij volledig opladen branden er 5 ledjes, maar nu branden er 3. Blijkt dat de accu aan vervanging toe is, erg jammer.

 8. Ik heb mijn Mobion ook bij de praxis gekocht. Ook vorig jaar 2 spaken gebroken en nu laad hij soms niet op. Maar wat een heerlijke fiets….ik zou er zo weer voor gaan. Hij fietst heerlijk, zit goed. Ik ben voor 100 % tevreden over de Mobion….Waar zijn ze te koop?

 9. ik hem mijn mobion fiets ook van de Praxis top…..alleen er is 1 nadeel als ik de fietscomputer aanzet kan je er mee fietsen maar niet meelopen want hij vliegt voor uit, ik weet het….. dus als ik loop zet ik hem uit maar dat is echt jammer

 10. Hallo allemaal,

  Wij hebben deze Mobion e-bike bij de Appie gekocht in 2019, nu 2 jaar later is de accu kapot (laadt niet meer). Mijn lokale fietsenboer kent het merk niet en kan niks voor mij doen. Big Bicycles blijkt faiiliet te zijn. Wie weet waar er onderdelen (in dit geval accu’s) van deze fietsen te koop zijn?

  1. Het kan zijn dat je lader defect is (te hoge spanning) en je accu vernield heeft. Als dit niet nagekeken wordt is je volgende accu ook zo weer kapot.
   Of het BMS (Batterij Management Systeem) in je accu kan defect zijn.
   De accucellen (een soort oplaabare batterijen) kun je sowieso altijd laten vervangen. Even Googelen op “fietsaccu reviseren” en je krijgt meteen een flink aantal treffers. Er zijn er bij waar je de accu + lader kunt opsturen. Beiden worden dan doorgemeten en indien nodig gereviseerd thuis gestuurd.
   Succes.

 11. Morsink bleek het merk Robion niet (meer) te kennen. Ik probeer nu de accu’s en acculader te laten nakijken bij een algemeen adres. Morsink beval Zuidewind in Purmerend aan. We zullen zien of dat helpt. Verder tevreden met onze 3.5 jaar oude Robions, alles doet het, alleen de standaard is slap geworden. De zadels hebben we gelijk vervangen voor wat we al hadden en een nieuwe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *