Ervaringen Muto E-Bike

Ervaringen Muto E-Bike

Ervaringen Muto E-Bike

Merk: Muto
Website: Muto.bike
Actief sinds: 2020
Prijsklasse: 1999,-
Aantal (E-Bike) modellen: 1

Muto heeft slechts 1 model. Deze stadsfiets zou voor iedereen geschikt moeten zijn. Het is een dames / unisex model en je kunt verschillende accessoires op je fiets klikken zoals een voordrager, achterdrager, mand, kinderzitje of koffer. De fiets heeft een beetje een futuristische uitstraling en heeft een heel leuk systeem om de accessoires te kunnen omwisselen.

Iedereen die geïnteresseerd is in fietsen heeft de advertenties van het bedrijf vast wel eens voorbij zien komen. De marketing word enorm professioneel aangepakt. Ook is er een prachtige website en een bijzonder product. Het voelt alsof ze ineens vanuit het niets een flink bedrijf opgebouwd hebben. Dit is deels waar maar het is geen onbekende op de fietsenmarkt. Muto is namelijk onderdeel van Stella. Dit project van Stella moet door heel Europa uitgerold worden. Het bedrijf komt dus niet helemaal vanuit het niets en heeft grote ambities.

Prijzen Muto E-Bike

De Muto fiets kost normaal 1999 euro. Wel lijken er regelmatig korting acties te zijn waardoor de daadwerkelijke prijs wat lager uit zal vallen. Op moment van schrijven kost de elektrische fiets 1699 euro. Dit is niet duur. Het is een erg leuke fiets met voorwiel motor. De fiets heeft een riemaandrijving wat ook erg leuk is in deze prijsklasse. Echter is de accu wel onder gemiddeld. Er zit een 7Ah 252Wh accu in. Dit is veel minder dan bij andere fietsen. Op de website geeft het bedrijf aan dat je een actieradius van 70 kilometer zou moeten hebben. Dit lijkt ons erg sterk. Wel kun je voor slechts 295 euro een extra accu kopen. Dit is dan wel weer relatief betaalbaar. Je zult dan voor een fatsoenlijke actieradius wel een extra accu mee moeten slepen.

Mooi weggewerkte Muto accu
Mooi weggewerkte Muto accu

Voordelen Muto fiets

De fiets is relatief scherp geprijsd.

De riemaandrijving ervaren de meeste mensen als zeer prettig. Je zult weinig fietsen in deze prijsklasse vinden met een riemaandrijving.

Het innovatieve click systeem voor de accessoires is erg leuk gevonden en is enorm handig.

Daarnaast is de fiets ook hufter proof. Het is een super stevig frame met sterke 26 inch wielen en bredere banden.

Nadelen Muto fiets

De accu is erg klein. Onder gemiddeld. Wij zouden de actieradius zelf inschatten op ongeveer 40 kilometer met normale ondersteuning. Dit is op zich nog niet zo erg alleen het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een accu steeds minder word. Na een aantal jaar zal deze verminderen. 

Op het moment zijn er 3 Muto winkels in Nederland. De kans is dus groot dat er niet een Muto winkel om de hoek zit. Dit zal vast en zeker meer worden naarmate het merk groeit maar op het moment heb je dus geen Muto specialist in de buurt. Ook is de reguliere fietsenmaker vaak wat terughoudend met Stella fietsen dus als ze weten dat Muto daar onderdeel van is is de kans aanwezig dat ze je niet direct willen helpen. Echter zijn er natuurlijk wel veel Stella winkels waar je altijd terecht kunt voor onderhoud.

Ervaringen Muto E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Muto elektrische fietsen?

Facebook reviews

Het bedrijf bestaat nog niet zo lang en heeft ook nog niet heel veel reviews op Facebook. Wel zien we veel positieve berichten onder posts van Muto zelf. Mensen zijn erg blij met de nieuwe fietsen. Ook tussen de reviews en andere berichten zien we eigenlijk alleen positieve verhalen. Hier en daar een puntje van kritiek wat direct opgepakt word door Muto. De service ziet er dus ook erg goed uit.

Overige reviews

Op Google vinden we weer voornamelijk goede reviews. Er is wel kritiek te vinden over de levertijd. Het lijkt toch wel regelmatig voor te komen dat een fiets te laat geleverd is. Dit is erg vervelend maar in de huidige tijd niet heel vreemd. Momenteel hebben eigenlijk alle fietsproducenten wel wat leveringsproblemen. Het blijft natuurlijk vervelend als dit van te voren niet duidelijk gecommuniceerd is. 

Ook vinden we op zowel Google als Facebook verhalen terug over nep kortingen. Dit is iets wat we vaker gehoord hebben over het moederbedrijf. Dit hoeft geen probleem te zijn maar het doet wel weer vermoedden dat je de prijzen goed in de gaten moet houden en ook zeker moet proberen te onderhandelen als je de kans hebt.

Verder zijn er geen klachten over de kwaliteit van de fiets en is het overgrote gedeelte van de ervaringen positief.

Conclusie

De fiets is innovatief en ziet er erg leuk uit. Het click systeem voor de verschillende accessoires is ook erg leuk. De accu is wel wat klein. Als je grotere afstanden wil fietsen zul je een tweede accu nodig hebben.

De prijs is prima. Wel is het onduidelijk wat hij nou precies moet kosten. Het lijkt alsof de 1999,- prijs de adviesprijs is maar de fiets altijd goedkoper is.

De ervaringen van Muto fietsers is erg goed. Kwalitatief is de fiets uitstekend, zeker in deze prijsklasse.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Muto elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.1/5 - (242 stemmen)

4 gedachten over “Ervaringen Muto E-Bike”

 1. Liesbeth de Groot

  Ik heb nu ruim een jaar een Muto en ben er erg blij mee. Het grote voordeel vind ik de wendbaarheid en dat ik ook zonder accu heel licht en prettig fiets. Stel de accu is een keer leeg dan is het geen probleem om ‘gewoon’ verder te fietsen. Klein minpuntje het vrij kleine fietssleuteltje. Dan kan handiger. Verder een praktische citybike waar ik ook mee naar kantoor ga 18 km verderop. De levertijd viel wat tegen maar het was het wachten waard.

 2. Ik heb sinds april 2020 een Muto en met name de accessoires met het click&roll systeem is handig,……….. echter na amper een jaar is de Muto ter ziele en accessoires zijn nauwelijks meer te verkrijgen.
  Contact met Stella over de Muto is kansloos en van de grote ambities is niets terecht gekomen.

  Ik heb wel een tweede accu besteld dat maanden later binnen kwam en hij heeft dezelfde vorm maar andere kleur en uitstraling! En een bestelling voor een kinderzitje is niet meer te plaatsen.
  Ik maak me zorgen over het toekomstig onderhoud.

  Dus achteraf voor mij een miskoop.

 3. Mijn ervaring bij de testrit was dat de motor zéér laat op gang kwam en dus voor mijn oude knieën geen zaligheid. Verschillende keren proberen in contact te komen met de fabriek om te weten of er een “turboknop” (zoals bij Van Moof) kan worden gemonteerd maar enige reactie was: oh wat spijtig dat de fiets U niet beviel… Vrees inderdaad dat op lange termijn weinig mag verwacht worden, hoewel ik op het prachtige ontwerp verliefd blijf…

 4. Jammer jammer had er na 2 stella.s echt zin in maar blijft weer n uitprobeersel van Stella,
  gezien veel klacht beoordelingen van gewone stella.s durf ik dit niet aan.
  Echt heel jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *