Ervaringen Sensa e-bike

Ervaringen Sensa E-Bike

Ervaringen Sensa E-Bike

Merk: Sensa 
Website: Sensabikes.com
Actief sinds: 2005
Prijsklasse: 2424,- tot 2774,-
Aantal (E-Bike) modellen: 6

Sensa Bikes is een Nederlandse fabrikant die voornamelijk sportieve fietsen bouwt. Er worden voornamelijk trekking, racefietsen en mountainbikes gebouwd maar het merk heeft ook een aantal elektrische fietsen. 

De elektrische fietsen zijn ook sportief en zijn prachtig afgewerkt.

Prijzen Sensa E-Bike

De goedkoopste Sensa zit op 2424 euro. Dit is de Treviso Power met een 418Wh accu. Deze fiets ziet er heel mooi uit en is voorzien van een Shimano Steps motor. Hier zijn wij iets minder fan van. De Treviso is wel echt een stadsfiets met gesloten kettingkast en 7 versnellingen.

Sensa Treviso Power review
Sensa Treviso Power voor 2424,-

De duurste fiets is de Merano Power Pro. Dit is een E-MTB voor 2774 euro met een 504Wh accu. Deze fiets ziet er ook geweldig uit.

De fietsen zijn over het algemeen niet goedkoop maar er is ook niet bespaard op de onderdelen. Als wij zelf zouden moeten kiezen zouden we voor die 2424 euro die de Treviso zou moeten kosten liever een hele mooie luxe Victoria kopen met Bosch middenmotor en grotere accu. In deze prijsklasse heb je flink wat keus en dan dan zouden wij zelf liever gaan voor een fiets met betrouwbare Bosch of Bafang motor.

Voordelen Sensa fiets

De fietsen zien er prachtig uit. De afwerking is super. Ook word er gebruik gemaakt van goede kwaliteit onderdelen.

De fietsen zijn sportief en licht van gewicht. 

Nadelen Sensa fiets

De fietsen zijn voorzien van een Shimano Steps motor waar in het verleden altijd veel gedoe mee is geweest. In deze prijsklasse zouden we zelf liever voor een Bosch motor gaan.

De fietsen zijn niet heel erg scherp geprijsd. Je krijgt bij andere merken vaak iets meer waar voor je geld.

Er is niet een heel ruim assortiment. Het merk focust zich op de sportievere fietser.

Ervaringen Sensa E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Sensa elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan reviews uit. Er zijn wel veel verhalen onder de verschillende posts te vinden. Het overgrote gedeelte is positief over de fietsen. Een enkeling is kritisch. Hier word door Sensa niet echt op gereageerd. De service van Sensa zelf lijkt niet fantastisch te zijn. Echter gaat het wel over problemen die een dealer eigenlijk zou moeten oplossen. 

Overige reviews

Op Google vinden we reviews voor het moederbedrijf INTERSENS BIKES & PARTS BV. Hier scoren ze gemiddeld een 4,3. Dit is geen verkeerde score. Wel valt het tegen dat Sensa niet reageert op negatieve reviews. Ook staat er bijvoorbeeld een verhaal over een frame dat gescheurd is. Sensa wil dit frame niet vervangen en levert ook geen ander frame. Dit getuigd niet van heel veel service.

Conclusie

Het overgrote deel van de klanten is tevreden over Sensa fietsen. De fietsen zien er fantastisch uit en zijn voorzien van goede kwaliteit onderdelen.

Sensa lijkt niet echt te reageren op negatieve ervaringen. Dat is jammer. Ook zijn de prijzen niet enorm scherp. Als je op zoek bent naar een elektrische stadsfiets kun je voor hetzelfde geld ook wel bij andere merken terecht. 

Kortom, als je een Sensa fiets wil kopen kies dan voor een goede dealer. Je kunt met een budget van 2400,- of meer ook bij veel andere merken terecht.

Bekijk hier ervaringen met andere merken.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Sensa elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.6/5 - (40 stemmen)

1 gedachte over “Ervaringen Sensa E-Bike”

  1. Ik heb nu ruim een jaar de e-bike Sensa travel power V10, ik fiets dagelijks naar mijn werk 50 km per dag, inmiddels 8000 km. gefietst.
    Ik vind het een top fiets, hij is sportief en licht van gewicht. De Shimano steps motor geeft prima ondersteuning 3 standen. Ook zonder ondersteuning kun je er goed mee fietsen. In deze periode heb ik geen problemen ondervonden. Dus kwalitatief is hij uitstekend! ,S’ winters heeft de derailleur en ketting wat extra aandacht nodig. Het enige minpuntje dat ik heb kunnen ontdekken is het achterlicht op een batterij gaat. Voor woon-werk verkeer en toertochten een uitstekende fiets . Ik heb de fiets bij de plaatselijke fietsen maker gekocht, en nu twee keer een onderhoudsbeurt laten uitvoeren

    Groet Peter de Bruijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *