Ervaringen Trenergy E-Bike

Ervaringen Trenergy E-Bike

Ervaringen Trenergy E-Bike

Merk: Trenergy
Website: Trenergy.nl
Actief sinds: 2011
Prijsklasse: 1379,- tot 2399,- 
Aantal (E-Bike) modellen: 20

Trenergy is een relatief nieuw merk dat uitsluitend elektrische fietsen maakt. Sinds 2011 bouwt het bedrijf een complete collectie E-Bikes. De fietsen worden uitsluitend via de vakhandel geleverd en dus niet online (tenzij een dealer een webshop heeft).

Het merk heeft een uitgebreid assortiment met 20 modellen. Van sportieve stadsfietsen tot een transportfiets en zelfs elektrische vouwfietsen.

Prijzen Trenergy E-Bike

De goedkoopste Trenergy elektrische fiets is de E-Classic transportfiets voor 1379 euro. Voor dit geld krijg je een leuke transportfiets met voorwiel motor en 10Ah accu. Dit is zeker niet duur. Ook is de fiets voorzien van 7 versnellingen. Het enige nadeel aan deze fiets zijn de remblokjes voor. Deze slijten vaak erg snel. Wel zie je dit vaker bij goedkopere fietsen. 

Alle fietsen met voorwiel motor zitten onder de 1500 euro. Er is dus een mooi uitgebreid assortiment betaalbare E-Bikes. Wat ook wel interessant is is de Madeira. Dit is een elektrische lage instap fiets. Vaak zijn dit soort fietsen wat duurder maar deze fiets kost slechts 1499 euro. Niet verkeerd.

Vanaf 1899 euro koop je bij Trenergy een fiets met middenmotor. Dit is Aveiro. Een nette sportieve stadsfiets. De fiets heeft een leuk kleurtje en is verkrijgbaar voor zowel heren als dames. De verdere specificaties zijn ook prima. Een Bafang middenmotor, rollerbrakes, 8 Shimano Nexus versnellingen, Schwalbe banden en goede verlichting van Union. De accu is 10Ah. Dit is niet enorm maar voor deze prijs zeker acceptabel. Je kunt uiteraard ook nog altijd kiezen voor een accu upgrade.

De Trenergy Performance is 1 van de top modellen. Deze fiets ziet er naar mijn mening fantastisch uit. Deze is voorzien van een accu in het frame en uiteraard ook een Bafang middenmotor. De fiets heeft standaard een wat grotere 13Ah accu en hydraulische schijfremmen. Deze fiets scoort in de Fietstest van het AD een 7,2. Ook niet verkeerd dus. De algehele eerste indruk is bij deze fiets ook meer dan prima.

Trenergy Performance ervaringen

Voordelen Trenergy fiets

De fietsen zijn betaalbaar. Vergeleken met andere fietsen met dezelfde specificaties zijn de fietsen scherp geprijsd.

Het merk heeft een ruim assortiment met flink wat elektrische fietsen. Er is voor iedereen wel wat te vinden (in het betaalbare segment).

De fietsen zien er erg goed uit. De kleuren en frames zijn leuk.

Er zijn landelijk flink wat dealers te vinden.

Nadelen Trenergy fiets

Op het eerste gezicht is het lastig om nadelen te vinden aan deze fietsen. Het lijken mooie fietsen tegen goede prijzen. Als we echt wat kritiek moeten verzinnen; wellicht zijn de fietsen een beetje saai en niet heel erg innovatief. Het is niet per se uniek. 

Ervaringen Trenergy E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Trenergy elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook vinden we zowel positieve als negatieve reacties. We vinden wel slechts 13 recensies. Hiervan zijn 4 negatief en 9 positief. Het valt wel op dat Trenergy verder nergens op reageert. Ook onder de verschillende posts op de Facebook pagina vinden we verschillende vervelende berichten. Duidelijk is dat Trenergy klant contact over laat aan de dealers en hier zelf niet op in gaat. Dit is overigens niet iets nieuws voor een fietsmerk. Verschillende merken lossen het op die manier op.

Trenergy Madeira lage instap reviews
Trenergy lage instap voor slechts 1499,-

Overige reviews

Op Google scoort het bedrijf een 3,2. Ook niet zo fantastisch. De klachten gaan vooral over slechte service. Iets wat we toch meer dan eens lezen. Ook vinden we op het bedrijf AZ Import B.V. waar Trenergy onder valt nog een klacht over een gescheurd fietsframe vlak buiten de garantie. De klacht geeft aan dat het bedrijf hier niet op wil reageren.

Conclusie

Trenergy fietsen zien er heel leuk uit. Daarnaast hebben ze goede technische specificaties. De prijs is prima. In het lagere prijssegment heb je flink wat keuze. Het merk heeft een relatief groot assortiment met 20 elektrische modellen.

Er zijn zowel goede als slechte ervaringen te vinden. De rode draad is wel dat het bedrijf zelf niets met klachten doet. Er is veel kritiek op het feit dat er dingen stuk gaan vlak na de garantieperiode en het bedrijf op dat gebied erg zwart wit is. Vaak kiezen merken in dit soort gevallen voor coulance en kunnen onderdelen als een frame, display, accu of motor tegen kostprijs gerepareerd worden. Dit is bij Trenergy in ieder geval niet aan de orde.

Er is geen reden om te twijfelen aan de kwaliteit van de fietsen. Echter is het wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat bij Trenergy 2 jaar garantie ook écht 2 jaar is. Dit is ze uiteraard een goed recht maar komt niet heel erg sympathiek over.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Trenergy elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Lees hier ook ervaringen met andere merken: E-Bike merken

3.7/5 - (37 stemmen)

4 reacties op “Ervaringen Trenergy E-Bike”

  1. Ben sinds 2015 in het bezit van een Trenergy. Dames model met voorwielmotor. Vorig jaar de accu laten reviseren wegens teruggelopen actieradius. Nog geen negatieve ervaring mee gehad, geen enkele keer in de steek gelaten. Ben nu wel toe aan een nieuwe en we gaan zeker ook weer kijken bij een Trenergy. Het scheelt dat wij de fiets bij een zeer betrouwbare dealer hebben gekocht. Wel elke twee jaar een beurt laten geven ( € 85,00). Kan geen negative dingen bedenken. De actieradius is nu ongeveer 60 km. We willen wat langere tochten gaan maken dus vandaar een nieuwe, ( met middenmoter!)

  2. wij hebben in 2013 een Trenergy fiets gekocht, zowel mijn man als ik een damesmodel fiets,
    wij hebben er nog nooit wat mee gehad, nu is alleen de accu aan revisie toe…..of misschien wel een nieuwe Trenergy omdat reviseren van de accu natuurlijk ook al bijna 1000 euro is voor beide fietsen. we hebben ook al eens een keer een Amslod fiets gehad ……NOOIT MEER.ALLEEN MAAR ELLENDE

    1. Mijn Trenergy is nu al twee weken in reparatie. De dealer gaat nu onderdeel nummer drie vervangen. Hij doet zijn stinkende best en krijgt daar blijkbaar geen vergoeding voor vanuit de fabrikant. Ik doe bij deze een oproep om hem te compenseren, op zijn voorspraak heb ik de fiets aangeschaft.

  3. Inderdaad als er problemen zijn laat de fabrikant afweten en moet het probleem door de dealer worden opgelost. Ook als het een productie fout betreft. Een half jaar na aanschaf (2 fietsen) zijn er problemen met de display. Ook het feit dat de diameter in het menu niet is aan te passen is hinderlijk, hierdoor klopt het aantal kilometers niet en heeft een afwijking van meer als 10% de dealer doet er alles aan het probleem op te lossen.
    Gelieve te reageren als men klachten heeft hierdoor komt Trenergy misschien in aktie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *