Ervaringen keola e-bike

Ervaringen Keola E-Bike

Ervaringen Keola E-Bike

Merk: Keola 
Website: Keola.nl
Actief sinds: 2008, doorstart sinds 2020
Prijsklasse: 1449,- tot 2599,-
Aantal (E-Bike) modellen: 8

Keola begon in 2008. Het bedrijf groeit als kool en groeit in 10 jaar uit tot een enorme producent van elektrische fietsen. Op dit moment heeft het bedrijf een eigen fabriek in China en een assemblage fabriek in Nederland. Ondanks de groei gaat het bedrijf in 2019 failliet. Het schijnt dat dit is ontstaan door een conflict binnen het bedrijf. Later is het bedrijf opnieuw begonnen met produceren. Keola heeft in 2021 een nieuwe lijn met 8 leuke fietsen gepresenteerd. De capaciteit van het bedrijf lijkt op orde. Het bedrijf is op dit moment in handen van Steve Zhu. Deze man is al vanaf het begin betrokken bij Keola. 

Het moederbedrijf van Keola is Timyo. Onder Timyo valt ook het premium merk VanDijck.

Prijzen Keola E-Bike

Keola fietsen zijn scherp geprijsd. Het bedrijf maakt goede hoogwaardige fietsen tegen een scherpe prijs. Op dit moment is de goedkoopste Keola elektrische fiets de 702F. Dit is een simpele stadsfiets met 3 Nexus versnellingen. De fiets is standaard uitgerust met een 468Wh accu. Dit is vrij groot in deze prijsklasse.

Sportieve Keola E-Bike review
Keola Apache voor 1999,-

Voor 1999 euro vinden we de Apache. Dit is een sportieve fiets die wel wat weg heeft van VanMoof en Cowboy. Een super leuke fiets met riemaandrijving en achterwiel motor. Deze sportieve hippe fiets is een hele leuke aanvulling op het assortiment.

De 727M is verkrijgbaar vanaf 2599 euro. Dit is dan ook de duurste fiets. Standaard is deze fiets voorzien van een grote 562Wh accu. Dit is een leuke sportief ogende fiets.

Voordelen Keola fiets

Keola fietsen zijn voorzien van goede kwaliteit onderdelen. De fietsen staan (voor zover ik kan zien) op Schwalbe banden. Ook zijn ze verder voorzien van goede kwaliteit onderdelen. Hier bespaard de fabrikant overduidelijk niet op.

De accu’s zijn relatief groot.

De prijzen zijn netjes. Het is niet een extreem goedkope fiets maar ze zijn een stuk goedkoper dan veel andere merken.

Nadelen Keola fiets

Elke fiets lijkt op een uitgeklede net iets minder mooie versie van een VanDijck fiets. Een criticus zou het kunnen omschrijven als een slap aftreksel. De fietsen zijn iets goedkoper maar ook minder mooi en ze hebben wat mindere specificaties. 

Het assortiment is niet heel groot. Op moment van schrijven heeft het merk 8 modellen.

Ervaringen Keola E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Keola elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook scoort het bedrijf een 4,3. Niet fantastisch maar ook niet verschrikkelijk. We lezen dat op klachten gereageerd word en dat Keola ontevreden klanten graag wil helpen. Tussen de klachten vinden we ook geen rare verhalen. Kleine technische mankementen welke opgelost hadden kunnen worden door de verkoper van de fietsen.

Het lijkt dus wel verstandig om de fiets in te kopen bij een betrouwbare dealer. Deze verhelpt over het algemeen kleine mankementen. Ieder merk heeft wel eens een probleempje. Zolang de fabrikant en dealer alles in het werk stellen om dit op te lossen is dat geen probleem. 

Overige reviews

Keola heeft een paar Google reviews. Eigenlijk alles is positief. Er is 1 negatieve ervaring te vinden. Helaas is het onduidelijk wat hier precies is mis gegaan. Over het algemeen zijn de Google reviews dus prima.

Op Kiyoh zijn een stuk meer reviews te vinden. Hier scoort het bedrijf een 8,8. Wederom prima. Ook lijken de meeste ervaringen positief. De negatieve ervaringen gaan wederom over kleine puntjes. Als je bij een goede dealer koopt zou dit geen probleem moeten zijn. 

Conclusie

Keola heeft een doorstart gemaakt en bouwt eigenlijk weer een nieuw merk op. Het bedrijf heeft flink wat ervaring en capaciteit. Het is geen A merk maar wel een merk met goede kwaliteit onderdelen. De fietsen zijn vrij scherp geprijsd. Ook krijg je je Keola meestal standaard afgeleverd met een grote accu. Veel bedrijven leveren fietsen standaard met kleinere accu’s om de prijs te drukken. Als je dan een acceptabele accu wil hebben krijg je gelijk te maken met een meerprijs van 200 euro. Dit is bij Keola niet het geval.

Je kunt dus prima een Keola kopen mits je dit bij een goede dealer doet. Wil je nog net iets meer keuze hebben? Kijk dan eens bij VanDijck.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Keola elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.2/5 - (65 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *