Ervaringen Union E-Bike

Ervaringen Union E-Bike

Ervaringen Union E-Bike

Merk: Union
Website: union.nl
Actief sinds: 1904
Prijsklasse: 1299,- tot 2299,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 10 modellen

Union is een onderdeel van Pon. Pon het moederbedrijf van onder andere Gazelle en de importeur van Volkswagen. Pon is aandeelhouder in Swap fiets. De welbekende fietsen met blauwe voorband komen dan ook bij Union vandaan. We kunnen ons voorstellen dat het bedrijf het hier al aardig druk mee heeft.

Uiteraard bouwen ze ook nog steeds eigen fietsen en verkopen ze onderdelen. Union is een bedrijf dat al sinds 1904 bestaat. Veel mensen associëren Union dan ook met kwaliteit.

Prijzen Union E-Bike

De Union elektrische fietsen zijn verkrijgbaar vanaf 1299,-. Voor dit geld krijg je een hele mooie stadsfiets met voorwiel motor en 340 Wh accu. Dit is een vrij gemiddelde prijs voor dit type fiets. De fiets ziet er wel bovengemiddeld goed uit.

Reviews Union fietsen
Union E-Curb voor 1299,-

Voor 1599,- koop je bij Union een mooie elektrische transportfiets. Deze Union E-Load is standaard ook uitgerust met een 340Wh accu wat in deze prijsklasse toch wel wat weinig is. Veel transportfietsen in deze prijsklasse hebben grotere accu’s. Ook is de fiets er maar in 1 kleur. 

Union heeft vanaf 1999,- euro fietsen met middenmotor. Voor dit geld krijg je de Union E-Lite V7. Deze fiets ziet er super mooi uit maar heeft wederom een wat kleine accu. In dit geval de ‘’Gold’’ accu met een capaciteit van 418Wh. Verder ziet de fiets er wel erg mooi uit.

Voordelen Union fiets

Union fietsen zien er boven gemiddeld mooi uit. Ook is het een merk dat al 100 jaar bestaat en een goede naam heeft opgebouwd. Uiteraard is dit niet voor niets. De fietsen zijn met kwalitatief goede onderdelen afgemonteerd. Ook zijn de onderdelen vaak goed verkrijgbaar omdat het bedrijf zelf ook onderdelen verkoopt.

Nadelen Union fiets

Union fietsen hebben vrij kleine accu’s. De duurdere fietsen worden ook alleen geleverd met een relatief kleine accu. Ook is er geen mogelijkheid om deze te upgraden. 

Er is niet een heel ruim assortiment. Verder kunnen we niets negatiefs zeggen over dit merk.

Ervaringen Union E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Union elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook is Union niet erg actief. Ook staan reviews op dit platform uitgeschakeld. Onder de posts vinden we verschillende verhalen. Voornamelijk positief en hier en daar een opmerking over langere levertijden. Over het algemeen geen opvallende zaken.

Overige reviews

We vinden Union onder andere terug via de fietstest van het AD. Hier scoort het merk vrij gemiddeld. De E-Bikes krijgen cijfers tussen de 6 en de 7. Verder zijn er ook elders op het internet weinig echt objectieve verhalen te vinden. Toch best vreemd voor een vrij groot fietsmerk. Heb jij dus ervaringen met het merk? Deel ze vooral onder dit artikel. Dit kan van grote waarde zijn voor potentiële E-Bike kopers. 

Conclusie

Union fietsen zien er strak uit en zijn van hoge kwaliteit. Er zijn weinig ervaringen online te vinden maar de ervaringen die we vinden zijn zonder meer positief. Ook de prijs kwaliteit verhouding is in orde. De accu’s zijn relatief klein maar dit is eigenlijk ook het enige dat op de fietsen aan te merken is. Ze zijn niet te duur en afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Union elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.6/5 - (90 stemmen)

3 reacties op “Ervaringen Union E-Bike”

  1. Ik heb de Union E-Curb met zilver accu.
    Enigste wat jammer is dat er geen schokbrekers/zadelpin er inzitten.
    Als je over klinkers rijd dan tril je bijna van de fiets af.
    Er word een mooie display bij geleverd.

  2. E-Bike 2022 E-Fast
    Fiets fantastisch heb niet voor de standaard accu gekozen maar voor de 400 versie.De bosch middenmotor ondersteund goed en heb een verende zadelpen erop laten en een andere zadel.Zadel is iets persoolijks ik ben zeer tevreden over mijn fiets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *