Ervaringen Bakfiets.nl e-bike

Ervaringen Bakfiets.nl elektrische bakfiets

Ervaringen Bakfiets.nl E-Bike

Merk: Bakfiets.nl
Website: Bakfiets.nl
Actief sinds: 1999
Prijsklasse: 3389,- tot 4705,-
Aantal (E-Bike) modellen: 6

bakfiets.nl is een onderdeel van Azor fietsen. Het bedrijf is behalve in Nederland ook erg actief in andere landen. Ook is het bedrijf de eerste producent geweest die bakfietsen maakte met 2 wielen. Verder waren er destijds alleen 3 wielers op de markt. Deze bakfietsen worden op bestelling gemaakt en kun je dus precies krijgen zoals jij ze wil hebben. Azor staat bekend als een kwaliteitsmerk. Deze fietsen worden helemaal met de hand gebouwd. Er worden ook extra stevige fietsen en tandems geproduceerd. Op dit moment heeft bakfiets.nl verschillende elektrische fietsen in het assortiment. Zo kun je kiezen voor tweewielers en driewielers maar ook voor een houten of juist lichtere bak.

bakfiets.nl fietsen worden via de fietsenwinkels uitgeleverd. Anders dan de naam wellicht doet vermoedden.

Je kunt zelf kiezen wat voor opties je op de fiets wilt hebben. Zo kun je ze uitrusten met bijvoorbeeld schijfremmen of Magura velgremmen. Wel een fijn gevoel als het budget het toelaat. Zeker op een bakfiets zijn goede remmen van groot belang.

Meer weten over verschillende remsystemen? Dat lees je hier: Remsystemen E-Bike

Bakfiets.nl ervaringen reviews
Bakfiets.nl Shadow Steps vanaf 4199,-

Prijzen Bakfiets E-Bike

De bakfietsen zijn van hoge kwaliteit en worden afgemonteerd met hoge kwaliteit onderdelen. De Goedkoopste bakfiets begint bij 3389 euro. Dit is uiteraard een hoop geld maar hiervoor krijg je wel al een fiets met middenmotor. De fietsen kun je uitbreiden tot een totaalprijs van een kleine 5000 euro. De fietsen worden standaard geleverd met een 418Wh accu. Dit is niet enorm, zeker niet voor een bakfiets. Je kunt de accu ook upgraden naar 500Wh. Dit is nog steeds niet heel veel voor een bakfiets maar wel acceptabel, bakfietsen worden tenslotte voornamelijk gebruikt in de stad voor korte afstanden. 

Voordelen Bakfiets.nl fiets

De bakfietsen worden gebouwd door een fabrikant die erg goed bekend staat. Er komen uit deze fabriek producten van hoge kwaliteit. 

De fietsen hebben een redelijke prijs kwaliteit verhouding. De fietsen zijn absoluut niet goedkoop maar het is wel in verhouding. De fietsen zijn goedkoper dan bijvoorbeeld bakfietsen van Urban Arrow.

Er is een ruime keuze. Je kunt voor verschillende types kiezen en deze ook nog eens samenstellen zoals je dit zelf wilt. Ook zijn er veel accessoires beschikbaar voor deze modellen.

Nadelen Bakfiets.nl fiets

Er is nog geen landelijke dekking. We zien op de kaart nog flinke gebieden zonder dealer.

De accu’s zijn standaard 418Wh wat gemiddeld is voor een normale fiets maar voor een bakfiets aan de kleine kant. De maximale grootte van de accu is 500Wh wat nog steeds niet enorm is voor een bakfiets.

Ervaringen Bakfiets.nl elektrische bakfietsen

Maar wat is de ervaring van de consument met Bakfiets.nl elektrische bakfietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan bij zowel Bakfiets als Azor de reviews uit. Verder zien we onder de verschillende posts lovende verhalen. Er is voor zover zichtbaar weinig kritiek op het bedrijf. 

Overige reviews

Via Google vinden we wel een aantal reviews. Er zijn een aantal positieve verhalen maar ook een aantal negatieve. Als we de verhalen goed doorlezen doet het ons vermoedden dat de problemen die ontstaan relatief klein zijn en opgelost zouden kunnen worden door de dealer. Het lijkt dus alsof niet elke dealer even hard zijn best doet voor de klant. Het bedrijf zelf reageert op Google en probeert problemen voor zover wij kunnen zien op te lossen. 

Ook vinden we een goede beoordeling van de fietsersbond die de fiets uitgebreid getest hebben. https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/fietssoorten/bakfietsen/cargobike-met-middenmotor/ 

Conclusie

Deze bakfietsen zijn van hoge kwaliteit. De fietsen worden in Nederland geproduceerd en afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen. De prijs is alleszins redelijk. Het is geen goedkope fiets maar wie een goede elektrische bakfiets wil zal nou eenmaal wat dieper in de buidel moeten tasten. Je krijgt in ieder geval wel veel waar voor je geld.

Bekijk hieronder een leuke video over het productieproces van de fietsen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Bakfiets.nl elektrische bakfietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

2.9/5 - (7 stemmen)

3 gedachten over “Ervaringen Bakfiets.nl elektrische bakfiets”

 1. Hans Tattersall

  Over het algemeen tevreden over onze bakfiets van bakfiets.nl
  De fiets is inmiddels 2 jaar in gebruik.
  Minpunten :
  Al na 1 jaar brak één van de spiralen van het leren Brooks zadel . Mijns inziens een veel te fragile constructie om de enorme klappen van zo’n zware bakfiets op te vangen. Dit probleem is nooit door onze dealer Guil van der Ven in Tilburg opgelost . Dit brengt mij op het volgende veel te fragile onderdeel ban zo’n zware en dure bakfiets. De standaard! Die is na 2 jaar spontaan door midden gebroken. Ik heb een constructie achtergrond , en was verbaasd over het zeer dunne materiaal waarvan die standaard gefabriceerd is. Hij is nu provisorisch gelast ( bijna niet mogelijk vanwege dunne materiaal) maar ik wacht op de volgende breuk.
  Volgens Guil van der Ven zijn wij de eerste en enige klant net dit probleem. Op te lossen door zelfde standaard te bestellen en monteren à raison van rond de € 140.-
  Dit ga ik dus niet doen en stuur daarom dit bericht omdat ik mij niet kan voorstellen dat wij de enige bezitters van deze bakfiets zijn die dit probleem hebben.
  Met vriendelijke groet
  Hans Tattersall
  0652618271

 2. Ik heb een bertus bakfiets. Deze bak fiets gaat niet harder dan 18/19 km per uur. Terwijl er een motor in zit die dat wel zou aankunnen. Alleen het wiel is te klein. Aldus de fabriek. Maar toch ben ik ontevreden. Er zit een knop op dat hij 25 kan. Maar hij houdt me tegen bij 19. De Bertus is eruit gehaald. Elektrisch dan want er zijn meer klachten. Nu kunnen ze het oplossen maar dan moet ik een deel mee betalen. Waar ik het totaal niet mee eens ben. Want zij zijn bij de aankoop niet duidelijk geweest over de snelheid van de fiets. Dit was vooraf niet op internet te vinden en ook niet bij de winkel verteld. Wie doet er een motor op die tot 25 km ondersteund maar met een wiel die dat niet aankan? Dat klopt toch niet technisch?

 3. Ik heb de bakfiets voor 6 kinderen ingebruik als gastouder. Erg onlogisch ingedeeld, babys moeten aan de voorzijde waar je geen zicht hebt op ze. Dit omdat de bak schuin loopt, dus grotere kinderen daar niet kunnen zitten.
  Onderdelen laten bestellen door dealer bij de fabrikant zijn gigantisch (dopje om de kap vast te zetten €12,-) ineens losgeraakt.
  Schroeven trillen los van het bankje.
  Leuke fiets misschien voor een gezin maar voor gastouders/opvang raad ik dit merk niet aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *