Ervaringen Urban Arrow bakfiets review

Ervaringen Urban Arrow E-Bike

Ervaringen Urban Arrow E-Bike

Merk: Urban Arrow
Website: Urbanarrow.com
Actief sinds: 2010
Prijsklasse: 4190,- tot 12.000 (+/-)
Aantal (E-Bike) modellen: 4

Urban Arrow (Smart Urban Mobility B.V.) is een merk dat elektrische bakfietsen produceert in het hogere segment. De fietsen staan bekend om het relatief lage gewicht en de goede wendbaarheid. Om deze reden zijn ze ook erg geliefd in bijvoorbeeld onze hoofdstad. Je brengt je kinderen een stuk sneller naar schoon op een elektrische bakfiets dan met de auto.

Urban Arrow heeft 4 modellen. De Shorty, Cargo, Family en Tender. De Family is de meest toegankelijke en ongetwijfeld het meest verkochte model. Deze fiets is bedoelt voor dagelijks gebruik en het vervoeren van je kinderen. Deze fiets is uit te breiden met bijvoorbeeld Maxi Cosi houders.

De Tender is het duurste model en is voornamelijk geschikt voor bedrijven. Deze Tender met verschillende (enorme) bakken te krijgen voor bijvoorbeeld pakketbezorgers, foodtrucks of maaltijdbezorgers. Deze fiets is niet goedkoper dan een kleine bestelauto, wel een stuk leuker en opvallender natuurlijk!

Ervaringen met de Urban Arrow bakfiets
Urban Arrow Tender

Prijzen Urban Arrow E-Bike

De goedkoopste Urban Arrow fiets is te krijgen vanaf 4190 euro. Het duurste model kost je al gauw een dikke 10.000 euro. Dit is net zo duur als een kleine (nieuwe) auto.

De prijzen zijn online lastig te vinden maar volgens ons zou dit de strekking moeten zijn:

Urban Arrow Shorty – 4.190 +
Urban Arrow Family – 4.390 +
Urban Arrow Cargo – 6.000 +
Urban Arrow Tender – 10.000 +

Kijkend naar bovenstaand lijstje kun je je voorstellen dat je een Urban Arrow bakfiets niet per se koopt omdat deze zo leuk geprijsd is. Het is overduidelijk een luxe fiets in het hogere segment.

Of de prijs te vergelijken is met andere merken? Dat is wat lastig omdat er niet heel veel mensen zijn die in dit segment bakfietsen maken. Wel duidelijk is dat je waar voor je geld krijgt. Het is absoluut een high end product gebouwd met top kwaliteit onderdelen.

Urban Arrow Family Review

Voordelen Urban Arrow bakfiets

Urban Arrow bakfietsen zijn relatief licht en staan bekend om uitstekende wendbaarheid. Dit is bij een bakfiets wel erg prettig.

De fiets is afgemonteerd met top kwaliteit onderdelen.

Urban Arrow fietsen hebben een traploze Nuvinci Enviolo versnelling. Dit is een super goed en kostbaar systeem. Je hebt een erg sterke versnellingsnaaf en kunt deze perfect instellen zoals jij het wilt doordat deze traploos is. Ook heb je bij traploze versnellingen geen last van afstelling en zal deze niet zomaar doortrappen.

Nadelen Urban Arrow bakfiets

De bakfietsen zijn op zijn zachtst gezegd nogal kostbaar. Dit maakt dat deze fiets niet geschikt is voor mensen met een kleinere portemonnee. 

Urban Arrow bakfietsen hebben relatief kleine accu’s. Je kunt kiezen uit een 400Wh of 500Wh accu. Dit is wat ons betreft te weinig voor een fiets in dit segment. Wanneer je een normale elektrische fiets van bijvoorbeeld 3000 euro koopt is deze vaak al voorzien van een 600Wh accu of soms zelfs nog meer. Vanzelfsprekend is dat een bakfiets zwaarder is en meer luchtweerstand heeft. Dit zal de actieradius van de Urban Arrow bakfietsen niet ten goede komen.

Ervaringen Urban Arrow E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Urban Arrow elektrische bak fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook vinden we hele positieve verhalen over het merk. Naast een aantal enthousiastelingen komen we ook een aantal problemen tegen met de fietsen. In de onderstaande screenshot zie je een groot technisch probleem met een bakfiets.

Onder deze foto kunnen we lezen dat Urban Arrow de bakfiets direct ophaalt om deze te onderzoeken. Dat is hoe je graag wil dat een fabrikant reageert als er iets gebeurd. Hoe goed de fiets ook is, er kan altijd een mankement ontstaan. Het belangrijkste is hoe de fabrikant hier mee om gaat.

Overige reviews

Ook op Google kun je reviews achterlaten over Urban Arrow, of eigenlijk Smart Urban Mobility B.V.. Hier zijn helaas wel wat minder positieve verhalen te vinden. Het bedrijf scoort een 4 van de 5 sterren. Dit is een 8, op zich een prima cijfer. Wel is het opvallend dat er niet echt gereageerd word op slechte ervaringen. Dat is wel jammer want dan voel je je als klant wellicht wat minder serieus genomen. Zeker als je een elektrische fiets voor 4 tot 12 duizend euro gekocht hebt. 

De reviews zijn verder wel relatief mild. Er zijn verhalen over dat de fietsen veel onderhoud nodig hebben. Dit is vaak onlosmakelijk verbonden met het feit dat mensen die in deze prijsklasse een fiets kopen ook wel fanatieke fietsers zijn. Hoe goed een product ook is, deze zal bij zwaar gebruik altijd onderhoud nodig hebben.

Verder vinden we online nog enkele andere reviews en tests. Deze zijn allemaal erg positief. Wel zien we vaak dat de Urban Arrow bakfietsen worden vergeleken met bijvoorbeeld een elektrische Babboe Big. Dit is natuurlijk ook een elektrische bakfiets maar wel eentje die nog niet de helft kost. Dit is wat ons betreft absoluut appels met peren vergelijken.

Google Review Urban Arrow
Positieve review Urban Arrow

Conclusie

Urban Arrow fietsen zijn enorm duur en enorm populair en niet zonder reden. De fiets is afgemonteerd met uitstekende onderdelen en fietst beter dan de meeste andere elektrische bakfietsen. De fiets is licht, wendbaar en de meeste gebruikers zijn laaiend enthousiast.

De fietsen zien er ook heel goed uit en er zijn flink wat mogelijkheden voor verschillende doeleinden.

Kortom, het kost wat maar dan heb je ook wat!

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Urban Arrow elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

P.S. Wist je dat Riese & Müller ook bakfietsen verkoopt in het hogere segment?

E-bike merk beoordelen?

2 gedachten over “Ervaringen Urban Arrow E-Bike”

 1. Wij hebben een zeer slechte ervaring met onze Urban Arrow bakfiets, zowel met de fiets als met de degelijkheid als met de service. Mijn man is op zijn eerste rit heel erg verwond geraakt aan de buizen die onbeschermd uit de bak komen (zonder ongeval), hij moest op de spoeddienst ernstig genaaid worden. De spoedarts vreest voor mensenlevens als deze fiets(er) betrokken zou raken in een ongeval. Qua degelijkheid, de batterij was na 4 maanden al kapot. En als je dan om service vraagt, moet de grootste ramp nog komen, want service is er helemaal niet. Ik ben al twee maanden aan het wachten op vervanging van een batterij en de oplossing is nog niet in zicht.

 2. Ik heb haas ook geen positieve ervaring.
  Sinds eind 2019 rij ik op een Urban Arrow, inmiddels bijna 9000 km gemaakt.
  Per jaar zijn we meer dan €400 kwijt aan reparatiekosten. Elke paar maanden is er wel iets.
  De versnellingskabel is twee keer losgekomen. Toen moest ik hem in zijn eerste versnelling naar de fietsenmaker zien te fietsen, 5 km afstand. Dat heeft mijn man ’s avonds dan maar lopend gedaan.
  De remschijven moeten elk jaar vervangen worden, schijnt normaal te zijn, maar wel een dure grap! Daarnaast is het ook al 2x gebeurd dat één van de remmen het plots niet meer doet. Op dit moment is de rechter voor rem kapot. De fietsenmaker heeft geen tijd deze week, maar ik heb de fiets wel nodig. Ik ben 2x bijna gevallen, al rij ik extra rustig, maar als ik rem op het voorwiel slipt de fiets weg.
  De regentent is na 2 jaar helemaal wit verkleurd, ondanks dat ik hem alleen gebruik bij regen en er eind van de dag afhaal en binnen zet. We hebben een nieuwe gekocht, zijn ze opeens €320 geworden! Ongeloofelijk. En toen ik daarna mijn regenponcho wilde gebruiken, bleek dat die niet meer aansluit op de nieuwe regentent. Het klittenband zit bij de nieuwe regentent een heel stuk verder naar voren. Nu moet ik dus ook een nieuwe poncho gaan kopen…
  De bekende enorm piepende remmen zijn bij ons tijdelijk verholpen sinds de vorige keer bij de fietsenmaker, maar het begint al weer toe te nemen.
  Volgend jaar verkopen we deze en ga ik de Gazelle Makki uitproberen. Voor mij nooit meer Urban Arrow.
  Ik vind dat de reparaties onder de garantie zouden moeten vallen. En dat er betere, kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt moeten worden. Dit is niet duurzaam. Ook moet er beter gewaarschuwd worden, vóór de aanschaf, dat er hoge jaarlijkse kosten aan zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *