Ervaringen Victesse E-Bike

Ervaringen Victesse E-Bike

Ervaringen Victesse E-Bike

Merk: Victesse
Website: Fietsenwinkel.nl
Actief sinds: 2017
Prijsklasse: 999,- tot 1099,-
Aantal (E-Bike) modellen: 4

Op dit moment zijn er slechts 4 modellen van Victesse beschikbaar. Victesse is begonnen als budget merk van fietsenwinkel.nl (International Bike Group). Dit  bedrijf is recentelijk flink in de problemen gekomen. Het bedrijf is al jaren verlieslatend en er was geen nieuwe investeerder te vinden om dit verlies te dragen. Daardoor is er een flinke reorganisatie geweest waarbij onder andere veel winkels zijn gesloten en het bedrijf is opgesplitst in verschillende ondernemingen.

Zo zijn Brinckers en Victesse sinds kort zelfstandige bedrijven en zullen ze op zoek gaan naar meerdere verkooppunten. Dit zou er ook voor kunnen zorgen dat er wellicht wat meer aan marketing gedaan gaat worden en er misschien wel nieuwe modellen op de markt komen. Beide merken zouden dus nog flink kunnen groeien.

Prijzen Victesse E-Bike

De Victesse fietsen zijn flink goedkoop. Op het moment van schrijven zitten alle modellen in de 999,- tot 1099,- prijsklasse. De fietsen zien er ook erg goed uit voor dit geld. De fietsen hebben een Bafang of Shengyi motor en zijn verder afgemonteerd met prima onderdelen. 

Eerder waren er ook andere Victesse modellen op de markt met bijvoorbeeld een middenmotor. Deze waren iets minder ‘’goedkoop’’.

We kunnen dus concluderen dat deze fietsen super goedkoop zijn maar wel alleen op basis van de modellen die nu leverbaar zijn. Dit zijn de volgende fietsen:

Victesse Edge (heren en dames) 1099,-
Victesse Atlas 999,- en 1049,- 

Ervaringen Victesse
Victesse Edge voor 1099,-

Voordelen Victesse fiets

De Victesse fietsen zijn super scherp geprijsd. De meeste fietsen van +/- 1000 euro zien er een stuk minder mooi uit. Uiteraard kun je voor dit geld niet een A merk fiets verwachten maar de prijs kwaliteit verhouding is erg goed.

Nu Victesse ook andere verkooppunten gaat zoeken zou het goed kunnen dat de fietsen straks op veel plekken verkrijgbaar zijn. Dit is handig voor de service.

Nadelen Victesse fiets

Er zijn op dit moment erg weinig fietsen leverbaar. Dit kan te maken hebben met de recente veranderingen binnen het bedrijf. De kans is aanwezig dat er zodra Victesse op eigen benen staat er weer meer fietsen in het assortiment komen. 

Ervaringen Victesse E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Victesse elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook heeft Victesse een pagina met 9 likes en 3 berichten. Duidelijk is dat de focus niet op marketing gelegen heeft. 1 van de berichten op de Facebook pagina gaat dan ook over dat het bedrijf geen geld uitgeeft aan dure marketing campagnes en dat dat terug komt in de prijs. Een erg geloofwaardig verhaal in combinatie met de 9 likes op de pagina.

Overige reviews

Wanneer we op zoek gaan naar ervaringen komen we onder andere tegen dat de fietsen onder andere erg hoog scoren in de tests van de ANWB. De goedkopere modellen zijn niet fantastisch maar vooral de wat duurdere modellen worden erg goed beoordeeld. 

Verder vinden we best wel hele goede reviews. Zoals bij elk merk is er wel eens een onderdeel dat wat minder is maar we vinden absoluut geen schokkende verhalen. We kunnen dus concluderen dat op dit moment de gebruikers ervaringen erg positief zijn. Zeker voor een merk dat relatief goedkope fietsen verkoopt.

Conclusie

Hoe het bedrijf zich gaat ontwikkelen is vooralsnog afwachten. Doordat het moeder bedrijf in de problemen is gekomen zullen Victesse en Brinckers los van International Bike Group bestaansrecht moeten opbouwen. Zoals we het nu kunnen beoordelen zou dat geen enkel probleem moeten zijn.

De prijs kwaliteit verhouding van de fietsen is prima. Ze zien er bovendien ook erg leuk uit.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Victesse elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.2/5 - (5 stemmen)

1 gedachte over “Ervaringen Victesse E-Bike”

  1. Ik heb al bijna 3 jaar een Victesse fiets en is een fantastische fiets. zowel voor woon/werk al voor lange afstanden. Heb net voor einde garantie nog een nieuwe batterij gekregen, dus kan er weer jaren mee vooruit. Ook de 40nm voorwielmotor is zeer krachtig en door de instellingen iets te veranderen rij ik met gemak 30 km per uur. Ik heb 2 maanden rondgereden met een 80nm middenmotor fiets, maar ik ben blij dat ik mijn Victesse weer terug heb, die rijdt veel beter.

    hij is ook mooi om te zien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *