Online E-bike kopen, goed idee?

Online E-Bike kopen, goed idee?

Online E-Bike kopen, goed idee?

Een elektrische fiets is natuurlijk geen pakje boter. Dit is een flinke investering. Wel kan het een stuk goedkoper zijn om deze online te kopen. Door online te shoppen bespaar je in sommige gevallen wel honderden euro’s. Maar is het een aanrader om je fiets online te kopen?

Voordelen online E-bike kopen

Het voordeel van online een E-Bike aanschaffen is dat je enorm veel keus hebt. De fietsenwinkel om de hoek heeft vaak niet een paar honderd fietsen staan. Voor een online aanbieder ligt dit vaak wat anders.

De prijs ligt vaak lager dan de prijs in de winkel. Zeker op een duurdere fiets kan dit zo een paar honderd euro schelen.

Nadelen online E-bike kopen

Je hebt geen servicepunt waar je naartoe kunt als je een klein probleempje hebt. Vaak moet je via ingewikkelde procedures je probleem online aanmelden.

Ook zal de algehele service wat anders zijn dan bij een fietsenwinkel. Een online aanbieder is een stuk goedkoper dan een fysieke winkel maar dit heeft natuurlijk ook een reden. De fysieke winkel heeft meer tijd voor je als er iets aan de hand is. Daarnaast krijg je bij een nieuwe fiets vaak ook een gratis servicebeurt welke je online niet krijgt.

Een proefrit maken is vaak niet mogelijk. Wij adviseren altijd om een uitgebreide proefrit te maken op verschillende fietsen om een goed weloverwogen keus te kunnen maken. Dit is bij een online aanbieder vaak wat lastiger.

Ons advies

Wij adviseren zelf altijd om voor een fysieke winkel te kiezen. En ook voor een winkel waar je vertrouwen in hebt. Mocht er iets aan de hand zijn met de fiets binnen de garantie termijn is dit ook je tussenpersoon. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een verkoper waarbij je je op je gemak voelt en waarvan je weet dat deze voor je klaar staat als er iets met je fiets aan de hand is.

Zelf zijn wij van mening dat de verkoper waar je de fiets aanschaft nog belangrijker is dan het merk of type fiets dat je koopt. Op deze website zijn honderden berichten te vinden van consumenten die niet tevreden zijn over een bepaald merk. Vaak zijn dit klachten die de rijwielhandelaar op had kunnen lossen door goed contact te onderhouden met leveranciers. In principe communiceert een fabrikant niet met een consument. Daar is de rijwielhandelaar voor. Garantie procedures via een online aanbieder gaan vaak een stuk moeizamer dan via de rijwielzaak.

Kortom, koop altijd een fiets bij een partij waarbij jij je op je gemak voelt.

Lees hier meer tips over een nieuwe E-Bike kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *