Elektrische Fiets Lage Instap

Beste elektrische fietsen met lage instap

Ben je op zoek naar een elektrische fiets met lage instap, omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent, het lastig vind om op te stappen of snel af wilt kunnen stappen op het moment dat je moet stoppen? Dan is een e-bike met lage instap echt iets voor jou. Maar waar moet je nou rekening mee houden bij het kopen van een lage instap elektrische fiets? En welke fietsen komen in aanmerking? Op deze pagina vind je alle antwoorden op deze vragen.

Elektrische fiets met lage instap voor ouderen

Voor ouderen is een elektrische fiets met lage instap een ideaal vervoersmiddel. Het is namelijk een stuk veiliger, omdat de kans op een valpartij aanzienlijk kleiner is. Ben je een senior en wil je graag een e-bike aanschaffen? Dan is het verstandig om onze top 7 elektrische fietsen met lage instap goed door te nemen. Met name wanneer je de elektrische regelmatig gaat gebruiken is een lage instap onmisbaar.

In dit korte filmpje weet je meteen of een e-bike met lage instap iets voor jou is.

E-bike met lage instap en middenmotor

We horen wel vaker dat mensen op zoek zijn naar een lage instap met middenmotor. Dit is helaas niet mogelijk. Omdat de middenmotor op de plek zit waar je juist de lage instap wil hebben is dit altijd een stuk hoger. Je kunt wel een relatief lage instap hebben maar als je een echt lage instap wil ben je dus aangewezen op een achterwiel motor maar toch meestal een voorwiel motor.

Wil je echt een lage instap én middenmotor? Kijk dan eens naar Victoria fietsen. Deze hebben een wat afwijkend model waardoor de instap relatief laag is.

Hulpmiddelen leveranciers

Je hebt speciale hulpmiddelen leveranciers zoals bijvoorbeeld VanRaam. Vaak zijn deze fietsen een stuk duurder dan alternatieven van de reguliere merken. Houd er dus altijd rekening mee dat lage instap fietsen ook door de ‘’normale’’ merken geleverd kunnen worden.

Frame maten

Ben je op leeftijd of heb je toch wat moeite met op en af stappen? Kies dan bij voorkeur voor een wat kleinere framemaat. Zo kun je alsnog makkelijk en snel op en af stappen. Ben je gewend aan een 57 centimeter framemaat? Kies dan nu liever voor een lager (bijvoorbeeld 50 centimeter) frame.

Stella lage instap elektrische fiets tip

1. Stella Nantes Superior FDST

De Stella Nantes ziet er misschien iets minder flitsend uit maar heeft wel een heel erg lage instap. Het frame is er op aangepast om de ultieme lage instap te realiseren. 

Prijs: 1799,- (zeker weten dat je de meest recente prijs hebt? Prijslijst Stella 2021)
Accu: 417Wh
Frame maten: 46cm
Motor: Voorwiel
Gewicht: 26,9 kilogram

Sparta Entree review

2. Sparta Entree

Sparta levert al heel wat jaren de Entree. Dit is een stevige fiets met een instap van zo’n 26 centimeter. Deze fiets is wel wat duurder dan de eerder genoemde modellen en heeft daarnaast ook nog een flink kleinere accu capaciteit.

Je hebt de Entree ook van Batavus. Dit komt wel vaker voor bij Batavus en Sparta. Dat ze dezelfde fiets hebben met een andere naam of een ander merk. Beide merken vallen onder Accel en ze wisselen nog wel eens wat modellen uit. De adviesprijs van de Batavus ligt gek genoeg wat lager. Verder lijkt de fiets precies hetzelfde.

Prijs: 2049,-
Accu: 300Wh
Frame maten: 44cm, 51cm
Motor: Voorwiel

Bimas E-comfort

3. Bimas E-Comfort

De Bimas E-Comfort is een betaalbare elektrische fiets met lage instap. Deze fiets ziet er ook nog eens erg leuk uit. Bij de ontwikkeling van een lage instap fiets is het uiterlijk vaak geen belangrijke factor. Bimas heeft zich wel ingezet om er een mooie fiets van te maken.

Prijs: 1799,-
Accu: 450Wh
Frame maten: 46cm, 54cm
Motor: Voorwiel

Lintech Suelo super lage instap

4. Lintech Suelo E

Lintech is zo’n revalidatietechniek leverancier waar we het eerder over hadden. De Suelo E heeft een extra lage instap door een heel bijzonder ontwerp waarbij de trapas verplaatst is. De Suelo E is wel heel veel duurder dan de rest in dit lijstje. Verder zijn de technische specificaties niet fantastisch. Je krijgt een relatief kleine accu in deze prijsklasse. Daarnaast is het display ook niet om over naar huis te schrijven. Als je een lijstje met lage instap fietsen maakt kun je niet om dit bijzondere model heen maar we zouden hem niet per se aanraden.

Wel is het een voordeel dat hier veel verschillende aanpassingen mogelijk zijn zoals langere en korte cranks, een stokhouder of een versterkt frame. Deze opties zijn overigens wel kostbaar, in lijn met de fiets zelf.

Prijs: 3425,-
Accu: +/- 400Wh
Frame maten: Onbekend
Motor: Voorwiel
Gewicht: 31 kilogram

VanRaam review

5. VanRaam Balance

Nu we toch met de hulpmiddelen leveranciers bezig zijn, VanRaam heeft natuurlijk ook een elektrische fiets met lage instap. VanRaam fietsen staan bekend om de uitstekende kwaliteit. De fietsen worden gebouwd met de beste materialen. En dat mag ook wel voor een vanaf prijs van 4100 euro. Voor dit geld krijg je een prima accu, niets spectaculairs. Ook betaal je voor bepaalde frame maten een meerprijs. Bij VanRaam is ook alles mogelijk met betrekking tot uitbreidingen en hulpmiddelen.

Prijs: Vanaf 4101,90
Accu: 490Wh
Frame maten: 42, 51, 60 cm (51 en 60 tegen 150,- meerprijs)
Motor: Voorwiel

Spirit Elektrische Fiets met Lage Instap

6. Spirit E-Comfort

Ben je op zoek naar een goedkope lage instap elektrische fiets? Dan is dit absoluut iets voor jou. Deze spirit is online al te vinden vanaf 1199 euro. De adviesprijs kunnen we niet terugvinden. Een nadeel is wel dat je dan vaak de fiets zelf nog deels moet afmonteren. Ook heb je geen servicepunt om op terug te vallen als je deze fiets online besteld. Echter is de prijs wel ongekend en zijn de specificaties niet verkeerd. Zo heeft de fiets een flinke accu en 8 Shimano Nexus versnellingen.

Let op: Spirit staat bij ons wel bekend als een B-Merk. De prijs is super laag maar de kwaliteit is ook niet fantastisch.

Prijs: 1199,-
Accu: 468Wh
Frame maten: 50cm
Motor: Voorwiel

Vogue comfort Elektrische Fiets Lage Instap

7. Vogue Comfort

De Vogue Comfort is ook weer een goedkope lage instap E-Bike. De kwaliteit van Vogue fietsen is over het algemeen niet fantastisch maar de prijs is wel super scherp. Online vinden we diverse aanbieders onder de 1400 euro. 

Prijs: Vanaf +/- 1250,-
Accu: 468Wh
Frame maten: 46cm
Motor: Voorwiel
Gewicht: 23,9 kilogram

Heb je zelf nog een tip voor een goede stevige elektrische lage instap fiets? Laat het dan gerust even weten in de reacties.

Veelgestelde vragen

Welke fiets heeft de laagste instap?

Met een extra lage instap van maar liefst 28 cm is de Batavus Entree wel de elektrische fiets met de laagste instap. Mocht je slecht te been zijn, maar wel willen fietsen? Dan is de e-bike Batavus Entree een zeer geschikte fiets.

Wat is de beste elektrische fiets voor ouderen?

Voor ouderen is de Gazelle Balance C7 HFP één van de beste e-bikes. Deze fiets heeft een zeer lage instap, waardoor het een elektrische fiets is voor mensen die moeilijk hun benen omhoog kunnen krijgen. Daarnaast zorgt het ISP ontwerp ervoor dat de zithouding zeer comfortabel is. Je kunt dus altijd snel afstappen.

Wat is de beste elektrische fiets met lage instap?

De Stella Nantes Superior FDST komt als beste uit de bus. Een e-bike van een zeer hoge kwaliteit in combinatie met een lage instap, ideaal voor senioren. Met deze e-bike wordt het fietsen niet alleen eenvoudiger, maar heb je ook nog eens de beste prestaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *