e-bike vakantiefiets

Alles wat je moet weten over een fietsvakantie met jouw e-bike


Doe jij graag activiteiten en maak jij graag lange tochten met jouw e-bike? Of heb je net een nieuwe e-bike gekocht en wil je alle mogelijkheden leren kennen? Wellicht is een fietsvakantie met een e-bike dan wel iets voor jou! In deze blogpost lees je alles over een e-bike als vakantiefiets. 

Is een e-bike geschikt als vakantiefiets? 

De grote vraag is natuurlijk, Is een e-bike geschikt als vakantiefiets? Hierbij ligt het er natuurlijk aan hoe jij jouw vakantie voor je ziet en hoeveel bagage jij meeneemt. Tegenwoordig is een Ebike zeker sterk genoeg om jou en jouw bagage een lang stuk te vervoeren. 

e-bike vakantiefiets

Sterkte van de fiets 

Ook zijn er verschillende dragers, aanhangers en andere producten waar jij jouw bagage mee kunt vervoeren. Deze gaan we later in dit artikel uitgebreid bespreken. Er zijn eerst een aantal andere dingen waar je aan moet denken voordat je besluit hoe en waar je op fietsvakantie gaat. Natuurlijk zijn er veel verschillende fietsen waar ook verschillende producten op passen, die jouw bagage kunnen dragen. 

Capaciteit accu

Bekijk en bereken van tevoren goed welke route je gaat rijden en hoelang de accu dit vol gaat houden. Als je bijvoorbeeld meerdere overnachtingen tijdens de tocht hebt is het uiteraard belangrijk om te checken of je hier je accu kunt opladen. Het kan nooit kwaad om de oplader mee te nemen, zo loop je niet het risico om zwaar door te moeten trappen zonder die fijne ondersteuning. Ook tijdens het fietsen is het goed om bewust te kijken naar wat voor ondersteuning je wilt van je fiets en in welke stand je gaat fietsen. Dit om de accu zo lang mogelijk mee te laten gaan. 

Paklijst 

Het is belangrijk een paklijst te maken. Ga je kamperen? Of naar een hotel of huisje? Wat ga je allemaal meenemen? Op basis daarvan kan je ook gaan kijken met wat voor producten je dit het best kan vervoeren. Want als je gaat kamperen heb je natuurlijk veel meer nodig als dat je naar een luxere verblijfplaats gaat. Vind je het fijn om zelf een rugzak te dragen of zet je een tas op de e-bike? Dat zijn dingen waar je over na moet denken. 

Dragers en aanhangers 

Nu gaan we het hebben over toevoegingen die je kan aanschaffen om jouw fietstocht zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Je wilt natuurlijk bagage meenemen. Er bestaan dus verschillende aanhangers, dragers en fietstassen die jij mee kunt nemen op vakantie. Hierdoor kan je meer spullen meenemen. 

Je hebt dus kleine smalle aanhangers die je achter je e-bike kunt bevestigen, maar ook grote fietstassen. Hier kan je dan behalve aan de zijkant ook aan de bovenkant verschillende spullen kwijt. Natuurlijk kan dit de tocht wel iets zwaarder maken, maar dan kun je altijd de ondersteuning verhogen of geheel aanzetten natuurlijk. 

e-bike vakantiefiets in bos

Tips

  • De eerste tip is: vergeet geen voorzorgsspullen mee te nemen, zoals een reparatiekit. Deze bevat producten die je kunt gebruiken om de ketting te vervangen of hier en daar een bandje te plakken wanneer dit nodig is. 
  • Voordat je een mega lange tocht naar het buitenland gaat maken kan je eerst het beste een testtocht door Nederland maken. Door meerdere dagen te fietsen met de aanhanger, drager of fietstas er al op zodat je hier gewend aan kan raken. Ook kan je op deze manier zien of de spullen er wel in passen en of het ook lekker fietst. 
  • Wist je dat er behalve de fietstassen, aanhangers en dragers ook andere accessoires en gadgets zijn die handig kunnen zijn op jouw fietstocht? Zoals bepaalde tools zoals een GPS apparaat waardoor jij jouw voorbedachte routes handig kan volgen. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat de accu mee?

Dit verschilt per accu, vraag dit altijd van te voren bij de verhuurder zo sta je niet voor een onaangename verassing. Een gemiddelde accu gaat ongeveer 30 tot 60 kilometer mee.

Hoeveel kost het opladen van de e-bike?

Hier in Nederlands kost een kilowattuur gemiddeld 25 cent. Dit hoeft dus helemaal niet zoveel te kosten.

Hoe duur is het om een e-bike te huren?

Het verschilt heel erg hoeveel het kost om een e-bike te huren. Dit is logisch, omdat elke verhuurder verschillende prijzen hanteert. Vooral over fietsen huren in het buitenland kunnen we weinig zeggen qua vaste tarieven, het kan per dag tussen de 10 en 40 euro liggen. Dit heeft wel met de specificaties van de fiets te maken natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *