Ervaringen Ampler E-Bike

Ervaringen Ampler E-Bike

Ervaringen Ampler E-Bike

Merk: Ampler
Website: Amplerbikes.com
Actief sinds: 2016
Prijsklasse: 2490,- tot 2890,-
Aantal (E-Bike) modellen: 3

Ampler bouwt hele lichte fietsen met naar eigen zeggen uitstekende prestaties. Je ziet aan deze fietsen bijna niet dat ze elektrisch zijn. Als je het niet weet zal de goed weggewerkte accu en subtiele achterwiel motor je niet opvallen.

De fietsen hebben wel een relatief kleine accu. Ze zijn allemaal uitgerust met een 336Wh accu wat in deze prijsklasse niet zoveel is. Echter richt het bedrijf zich ook vooral op jongere sportieve fietsers die waarschijnlijk met weinig ondersteuning fietsen.

2 van de 3 modellen zijn voorzien van een derailleur systeem. De meeste Nederlanders zijn hier niet zo fan van omdat dit een systeem is dat wat meer onderhoud vereist. Alleen het duurste model, de Curt, is verkrijgbaar met een riemaandrijving. Dit is ook het lichtste en wat ons betreft het mooiste model.

Ampler Curt ervaringen
Ampler Curt met riemaandrijving voor 2890 euro

Prijzen Ampler E-Bike

De Ampler zijn met een prijskaartje vanaf 2490 euro niet bepaald goedkoop. Wel krijg je voor dit geld een erg leuke en sportieve fiets. Daarnaast kan voor sommige mensen het feit dat je niet ziet dat het een elektrische fiets is zwaar mee wegen.

Als je het objectief bekijkt kun je voor dit geld veel fietsen krijgen met veel betere specificaties. Zo koop je voor het geld van een Curt ook heel veel andere fietsen met riemaandrijving, middenmotor en wel een zware accu. Op papier is de Curt dus aan de dure kant. Wel is het lastig vergelijken omdat andere fietsen er wel een stuk minder spectaculair uit zien en zeer zeker een stuk zwaarder zijn.

In deze prijsklasse zijn de accu’s ook erg klein. Op de website vermeld het bedrijf dat je 50-100 kilometer kan fietsen met deze accu. 50 zou moeten lukken maar 100 lijkt ons niet haalbaar met een 336Wh accu.

Voordelen Ampler fiets

Ampler fietsen zijn super licht. Met 13,5 tot 17,2 kilo zijn de fietsen niet zwaarder dan een normale niet elektrische stadsfiets.

Je ziet bijna niet dat het een elektrische fiets is. Als je liever niet wil dat je buren zien dat je elektrisch fietst is dit net wat voor jou.

Ampler Stout Review
Ervaringen Ampler Stout voor 2490 euro

Nadelen Ampler fiets

Er is maar 1 model zonder derailleur systeem. De Curt met riemaandrijving is dus de enige optie als je je fiets liever niet te veel wil onderhouden.

De accu’s zijn erg klein. 336Wh is onder gemiddeld, laat staan bij fietsen in deze prijsklasse.

Er zit in Nederland niet 1 service center. Je bent dus afhankelijk van support op afstand en je lokale fietsenmaker.

Ervaringen Ampler E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Ampler elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook vinden we heel veel positieve reviews. De meeste Ampler fietsers zijn super tevreden. Er is ook wel wat kritiek te vinden maar dat gaat vooral over de levering van de fietsen. Het schijnt wel eens wat langer te duren dan is afgesproken. Verder is er over de kwaliteit van de fietsen weinig kritiek. Wel zijn er heel veel lovende verhalen. We kunnen dus wel concluderen dat de algemene mening over Ampler fietsen uitstekend is.

Overige reviews

Verder kunnen we online flink wat reviews vinden. Sterker nog, volgens mij hebben we bij geen enkel ander merk zoveel reviews gezien. De algemene ervaring is uitstekend. Echter zijn er hier en daar wel wat klachten te vinden over de service in de Ampler winkels. Wat wel vervelend is is dat als je in Nederland zit je deze Duitse servicepunten over het algemeen niet eens zult bezoeken. Je bent met problemen dus wel echt op jezelf en je plaatselijke fietsenmaker aangewezen. Wel komen ook uit de andere reviews weer dat de prestaties van de fiets uitstekend zijn.

Conclusie

Ampler fietsen zien er heel leuk uit. Je ziet bijna niet dat het een elektrische fiets is. Ook is het gewicht voor een elektrische fiets erg laag. Dit is ideaal als je wat sportiever wil fietsen of de fiets bijvoorbeeld vaak mee neemt. 

De accu is wat klein, onder gemiddeld. Of dit voor jou een probleem is hangt helemaal van je gebruik af natuurlijk.

Als je een Ampler fiets koopt moet je dit niet doen voor de service. Er zit namelijk geen servicepunt in Nederland. Als er iets met je fiets is moet je dit op afstand op lossen, naar je lokale fietsenmaker gaan of naar Duitsland reizen. Hetzelfde geld voor een proefrit. Dit is natuurlijk iets dat vaker voorkomt bij unieke fietsen. Als er overal een verkooppunt zou zijn zou de fiets tenslotte niet zo uniek meer zijn.

Wel kunnen we ons voorstellen dat je bij een fiets van 2890 euro toch een beetje persoonlijke service zou waarderen. Dit is in verband met de afstand wat lastig.

Kortom, een Ampler kun je zeker kopen voor de prestaties alleen helaas nog niet voor de service.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Ampler elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

4.3/5 - (3 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *