Ervaringen Azor E-Bike

Ervaringen Azor E-Bike

Ervaringen Azor E-Bike
Merk: Azor
Website: Azor.nl
Actief sinds: 1997
Prijsklasse: Midden tot hoog segment
Aantal (E-Bike) modellen: 

Bij Azor kun je je fiets helemaal samenstellen zoals jij dat wil. Maar dan ook echt helemaal. Zo kun je het frame kiezen, kettingkast, crankstel, banden, naven etc etc. Ook kun je ervoor kiezen om jouw volledig custom Azor fiets elektrisch te maken. Alles is mogelijk en je fiets word compleet met de hand gebouwd.

Azor fietsen worden helemaal met de hand in Nederland gebouwd. Het bedrijf maakt onder andere ook de bakfiets.nl bakfietsen en de onderwaterfiets.

Prijzen Azor E-Bike

Elektrische fietsen van Azor zijn niet bepaald goedkoop. Je kunt de fiets compleet samenstellen wat op zich al niet goedkoop is. Als je je samengestelde fiets elektrisch maakt komt er nog eens ruim 1600 euro bij voor een voorwiel motor. Een middenmotor kost indien mogelijk ongeveer 1700 euro. Als je hier een leuke fiets bij verzint zit je zomaar op een 2500-3000 euro. Voor dit geld krijg je wel een unieke fiets die speciaal voor jou gebouwd is en precies hoe jij hem zou willen hebben.

Om een goed idee van de prijs te krijgen hebben we zelf ook een fiets samengesteld zoals wij hem zelf graag zouden willen hebben. We hebben gekozen voor een Pick-up met middenmotor, 500Wh accu en 8 versnellingen. Voor deze (echt hele mooie) fiets zouden we 3252,29 moeten betalen. 

My Azor review

Samengevat, Azor fietsen zijn uniek en van hoge kwaliteit. Hier hangt ook een prijskaartje aan. Wat ons betreft wel terecht.

Voordelen Azor fiets

Azor fietsen kunnen helemaal samen gesteld worden. Je hebt dan dus ook echt een unieke fiets en dat is natuurlijk wel erg leuk. Je zult nooit iemand tegenkomen met dezelfde fiets.

Ervaringen Configurator Azor
Configurator

Azor fietsen zijn van hoge kwaliteit. Er word extra gelet op de kwaliteit van de fietsen en hierin worden geen consessies gedaan. Zo worden de frames met een extra dikke poedercoat laag behandelt. 

Nadelen Azor fiets

Azor fietsen zijn in aanschaf vrij duur. Op de website word aangegeven dat de fietsen niet veel duurder zijn dan andere merken, hier denken we toch net iets anders over. De prijs is absoluut te verantwoorden maar het blijft wel een flinke investering voor een fiets.

Er lijken niet enorm veel dealers te zijn. Het kan dus zijn dat je een stukje moet rijden voor je elektrische fiets en eventueel onderhoud en garantie. Echter kun je je fiets natuurlijk wel altijd bij een andere fietsenmaker laten onderhouden.

Ervaringen Azor E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Azor elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan reviews uit. Echter kunnen we nog steeds best een aantal verhalen vinden. De verhalen die we tegenkomen zijn overwegend positief. We vinden enkele verhalen over tegenvallende kwaliteit en mails die traag beantwoord worden.

Overige reviews

Verder vinden we op Google een hoop goede ervaringen van hele fanatieke fietsers. Veel geven dan ook aan een Azor perfect te vinden voor woon werk verkeer. De minder positieve verhalen gaan over dat er vaak kleine dingen aan de fiets zouden mankeren. Echter is het niet duidelijk om wat voor dingen dit gaat.

De meeste reviews zijn erg positief. Er zijn ook enkele verhalen te vinden van jonge ouders die het als dagelijks vervoersmiddel gebruiken. Hieruit blijkt dat bepaalde modellen ook uitermate geschikt zijn met meerdere kinderzitjes en boodschappen.

Mocht je daar nou nog niet genoeg aan hebben, Azor maakt natuurlijk ook nog de bakfiets.nl bakfietsen.

Conclusie

Azor fietsen zijn helemaal naar eigen smaak te ontwerpen. Dit is natuurlijk wel erg leuk. Ook weet je zo zeker dat je niet nog iemand met dezelfde fiets tegen komt.

Azor fietsen zijn van degelijke kwaliteit. Hier hangt wel een prijskaartje aan. De fietsen zijn niet bepaald goedkoop. De prijs is echter wel goed te verantwoorden omdat er ook een hoop hangwerk in zit. Dit is ook 1 van de weinige merken die echt in Nederland produceren.

Kortom, als je een fanatieke fietser bent of afhankelijk bent van je fiets is Azor een uitstekende keuze. Je zult wel wat diepere zakken moeten hebben voor de aanschaf maar je koopt een degelijk product waarmee je weer jaren toe kunt.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Azor elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.1/5 - (60 stemmen)

3 reacties op “Ervaringen Azor E-Bike”

 1. Na 10,5 jaar was het frame van mijn bakfiets.nl doorgeroest aan de achterkant. Ondanks de bewering in een reclame uiting dat hun fietsen 100 jaar mee zouden moeten gaan, geven ze niet thuis. In de tussentijd ook al een nieuwe motor en twee batterijpakketten verder. Zeer slechte service en prijs-kwaliteitsverhouding.

  1. Hoi Mark,

   Dat is jammer. Azor maakt heel fijne fietsen maar alles gaat een keer stuk.
   Ben al dealer sinds het begin en heb weinig narigheid gezien van hen.
   Ik zeg ook vaak bij aanschaf fiets: schrijf m af over 10 jaar dat is tegenwoordig een redelijke termijn. Vroeger gingen fietsen langer zo lijkt het.
   Hartelijke groet
   Jeroen

 2. 7 jaar geleden een prachtige Azor Ameland gekocht. Vorig jaar gaf de display geen beeld meer, maar werkte verder nog wel. Kennelijk water in gekomen, ondanks dat de fiets thuis altijd binnen staat. Dit jaar stopte de motor er ineens mee. De winkel waar wij de Azor hadden gekocht was inmiddels geel dealer meer uit onvrede met Azor. Zelf werden we zeer onvriendelijk bejegend door medewerkers van Azor. Schandalig gewoon dat je volledig in de kou staat 7 jaar na aanschaf van zo’n dure fiets. Inmiddels nieuwe display aangeschaft (€62) en toch maar besloten een nieuwe motor aan te laten brengen (geschatte kosten incl montage €400). En dan maar afwachten of dit inderdaad de oplossing is, en hoe lang de accu het nog houdt. Ja de Azor is met zijn korte levensduur en slechte service en garantie een dure en onaantrekkelijke fiets.
  Volgende fiets wordt waarschijnlijk een Gazelle met betrouwbare Bosch motor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *