Ervaringen Cannondale E-Bike

Ervaringen Cannondale E-Bike

Ervaringen Cannondale E-Bike

Merk: Cannondale
Website: Cannondale.com
Actief sinds: 1971
Prijsklasse: 2199,- tot 9499,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 50

Cannondale is Amerikaans merk dat sportieve fietsen bouwt. Het merk staat wereldwijd bekend om zijn top klasse mountainbikes en racefietsen. Uiteraard bouwt dit merk ook elektrische fietsen. Sterker nog, het bedrijf heeft een heel uitgebreid assortiment met maar liefst 50 modellen. Het grootste gedeelte bestaat uit elektrische racefietsen en mountainbikes maar er zitten ook enkele stadsfietsen tussen. Deze zijn over het algemeen wel voorzien van een derailleur systeem en zijn relatief sportief. Je zult dus bijvoorbeeld niet zo snel een Cannondale transportfiets tegen komen.

Prijzen Cannondale E-Bike

De prijzen van de elektrische Cannondale fietsen beginnen al bij 2199 euro. Dit is nog helemaal niet zo gek voor een premium merk. Wat ook erg leuk is aan deze fiets is dat je bijna niet meer ziet dat het een elektrische fiets is. De fiets is voorzien van een kleine achterwiel motor welke totaal niet opvalt. Ook is de accu mooi weggewerkt. Als je niet weet dat het een elektrische fiets is zul je het ook niet zo snel zien.

Het nadeel aan deze fiets is wel dat er een relatief kleine accu in zit. Deze 250Wh accu is echt bedoelt voor korte ritjes in de stad of af en toe ondersteuning. Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog wel graag afstanden fietst maar soms wel wat hulp kunt gebruiken bij een grote heuvel of tegenwind. Dan is deze fiets natuurlijk helemaal perfect en heb je niet zoveel accu capaciteit nodig.

Cannondale Quick Neo voor 2199 euro

Het grootste gedeelte van het assortiment zit tussen de 3000 en de 6000 euro. Dit ligt wat hoger dan bij de normale stadsfiets merken. Echter krijg je er ook wel een stuk meer voor. Dit zijn hoogwaardige fietsen die goed afgemonteerd zijn.

Voordelen Cannondale fiets

Heel ruim assortiment met maar liefst 50 sportieve modellen.

Het is een groot merk wat vaak zorgt voor goede product ontwikkeling en hoogwaardige fietsen.

De fietsen zien er prachtig uit. Wij zelf zijn vooral enorm fan van de eerder genoemde NEO modellen waarbij je bijna niet kunt zien dat het om een elektrische fiets gaat.

Nadelen Cannondale fiets

Cannondale maakt voornamelijk sportieve modellen. Als je op zoek bent naar een simpele transportfiets of typische stadsfiets kun je misschien beter voor een ander merk kiezen.

Naast het betaalbare instapmodel liggen de prijzen wel wat hoger. Een Cannondale is dus niet geschikt voor iedere portemonnee. 

De fietsen zijn uitgerust met derailleur versnellingen. Een open kettingkast dus. Dit heeft als voordeel dat het soepeler loopt maar behoeft wel wat meer onderhoud. Overal ter wereld word er voornamelijk met derailleur gereden maar in Nederland hebben we liever fietsen met naaf versnellingen.

Ervaringen Cannondale E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Cannondale elektrische fietsen?

Facebook reviews

Wat vooral opvalt op Facebook is de grootte van de Cannondale community. Het merk heeft honderdduizenden likes en er zijn allerlei pagina’s te vinden waar Cannondale gebruikers hun ervaringen delen. Wat in ieder geval direct duidelijk word is dat er veel liefhebbers van het merk zijn. Ook komen we weinig negatieve verhalen tegen en zijn de meeste mensen enorm tevreden over de kwaliteit van de fietsen.

Overige reviews

Op Trustpilot vinden we echter wel hele vervelende verhalen. Het bedrijf scoort hier 2 sterren wat echt ondermaats is. Zeker voor een duur merk.

Op Nederlandse website zoals die van de Consumenten Bond en elektrischefietsen vinden we juist wel goede verhalen. Uiteraard is de klant ervaring ook nog heel erg verschillend per dealer. Het is belangrijk om altijd te kopen bij een winkel waar je je op je gemak voelt.

Conclusie

Cannondale fietsen zijn niet goedkoop maar wel erg mooi en erg goed. Het merk maakt voornamelijk sportieve fietsen. Als je een sportievere fietser bent zit er tussen de 50 modellen vast en zeker iets voor jou!

De Nederlandse klant ervaringen lijken enorm goed. Wij gaan er vanuit dat als je een Cannondale fiets koopt bij een goede dealer je hier probleemloos op kunt fietsen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Cannondale elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3/5 - (35 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *