Ervaringen Cortina E-Bike

Ervaringen Cortina e-bike: uitgebreide review

Ervaringen Cortina E-Bike
Merk: Cortina
Website: cortinafietsen.nl
Actief sinds: 1970
Prijsklasse: 1299,- tot 2899,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 15 modellen

Cortina staat vooral bekend om de mooie stevige transportfietsen. De U-modellen van Cortina zijn enorm populair. De afgelopen jaren is Cortina van een goedkoper ‘’bouwmarkt’’ merk naar een serieus merk gegaan met een uitgebreid assortiment goede kwaliteit fietsen. Het merk bestaat al ongeveer 50 jaar maar is sinds een jaar of 15 bezig met het maken van hippe hedendaagse (transport) fietsen. Ook is de kwaliteit sindsdien beter geworden.

E-U1 goedkoopste Cortina e-bike
De E-U1 is de goedkoopste elektrische fiets van Cortina

Prijzen Cortina E-Bike

Het goedkoopste model van Cortina is de E-U1. Dit is een relatief simpele fiets met een 340Wh accu. Deze fiets kost 1299 euro en is daarmee niet goedkoop. Andere merken hebben vaak nog iets goedkopere fietsen of hebben in deze prijsklasse een net wat leukere fiets met bijvoorbeeld een voordrager. Wel valt hij alsnog in de categorie betaalbare elektrische fietsen. 

De duurste fiets is de E-Mozzo Pro (2899 euro). Dit is een super mooie sportieve fiets met 8 versnellingen en een 504Wh accu. Deze fiets word aangedreven door een Shimano Steps systeem. Shimano motoren hebben in het verleden een wat minder goede reputatie opgebouwd. Daarom adviseren wij vooralsnog om in deze prijsklasse te kijken naar een Bosch of Bafang systeem (Cortina heeft ook veel fietsen met Bafang in het assortiment). Ook is de accu niet heel groot in deze prijsklasse. Bij VanDijck scoor je voor dit bedrag bijvoorbeeld een fiets met 630Wh accu en riemaandrijving. 

Desalniettemin ziet de E-Mozzo Pro er wel fantastisch uit. 

E-Mozzo Pro Cortina elektrische fiets
De E-Mozzo Pro is verkrijgbaar vanaf 2899,-

Uiteraard hebben we de rest van het assortiment ook bekeken. Waar Cortina met de transportfietsen relatief goedkoop is lijkt dat bij de elektrische fietsen niet het geval te zijn. De fietsen zien er zonder meer heel mooi uit maar de prijs is niet per se scherp.

Voordelen Cortina e-bike

Cortina fietsen zien er fantastisch uit. Het zijn stuk voor stuk erg mooie fietsen met leuke kleurtjes.

Cortina heeft een uitgebreid dealer netwerk. Hierdoor kun je zeker in de buurt terecht voor service en onderhoud.

Er is een uitgebreid assortiment fietsen beschikbaar. Er is dus voor ieder doeleinde wel een geschikte fiets te vinden.

Nadelen Cortina elektrische fiets

We kunnen niet anders dan concluderen dat de fietsen relatief duur zijn. Cortina zit niet in het hogere segment maar vergeleken met andere merken zijn ze aan de dure kant.

Er zitten relatief kleine accu’s in de fietsen. Alle accu’s kunnen tegen een meerprijs wel een upgrade krijgen maar standaard accu’s lijken niet echt in verhouding. Zo krijg je de E-Common standaard geleverd met een 450Wh accu, best wel zuinig voor een fiets van 2849 euro.

Ervaringen Cortina e-bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Cortina elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staat de review optie uit. Verder zijn er ook niet heel veel ervaringen te vinden. Wat we wel vinden is overwegend positief. Uiteraard zijn er ook klachten maar het lijkt wel alsof deze op een goede manier worden opgelost. Zo is er iemand die lang moet wachten op onderdelen en daarom een nieuwe fiets mag uitzoeken. Dat zijn toch wel hele coulante oplossingen.

Cortina lijkt via Facebook ook goed te reageren op klanten. Het is altijd fijn om te weten dat een bedrijf bereikbaar is.

Overige reviews

Verder vinden we ook op de rest van het internet opvallend weinig reviews. Dit is best gek voor een merk van dit formaat. De reviews die we vinden zijn wel voornamelijk positief. Hier en daar vinden we een klacht over matige kwaliteit onderdelen maar dit is over elk merk wel te vinden natuurlijk.

Over het algemeen is de ervaring met Cortina fietsen positief.

Conclusie

Cortina fietsen zien er heel mooi uit. De prijs is boven gemiddeld. Als je de fietsen vergelijkt met andere merken met dezelfde specificaties kom je er achter dat Cortina in verhouding wat duurder is. 

De klant ervaringen zijn vooral positief. Ook lijkt het bedrijf goed bereikbaar en in te spelen op klanten.

Als je echt helemaal weg bent van het design kun je dus gerust een Cortina fiets aanschaffen. Als design je niet zoveel uit maakt en je liever een zo goed mogelijke fiets wil voor een scherpe prijs kun je misschien beter nog even verder kijken.

Jouw Cortina e-bike ervaringen?

Heb je zelf ervaringen met Cortina elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Ohja, check hier nog even de vette Brand Movie van Cortina.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een Cortina fiets mee?

Een gemiddelde Cortina elektrische fiets gaat ongeveer 5 jaar mee. Elektrische fietsen zijn continu in ontwikkeling, waardoor er binnen 5 jaar al een veel beter presterende accu beschikbaar is.

Wat is het verschil tussen Cortina U1 en U4?

Cortina U1 heeft de vormgeving van een omafiets, maar geen voordrager. Daarentegn heeft de Cortina U4 wel een voordrager en is deze dus een transportfiets. Voor school, werk of andere bezigheden is deze fiets dan ook zeker een aanrader. Met een stevig frame en robuuste uitstraling is dit een zeer geschikte fiets voor iedere familie.

Wat is Cortina voor fietsmerk?

Een zeer opvallend merk binnen Nederland. Het is namelijk een Nederlands merk welke zeer kleurrijke en opvallende e-bikes produceert. Diverse modellen worden geproduceerd, waardoor de kans groot is dat Cortina het juiste merk is voor jou.

3.5/5 - (33 stemmen)

14 gedachten over “Ervaringen Cortina e-bike: uitgebreide review”

 1. Hallo, onlangs hebben we 2x Cortina E-Common Family gekocht. De fiets van mijn man was voor uitlevering al defect (gaf bij kleine draai aan wiel al 99,9 km/h aan) Mijn E-Common Family trapte door en is ook voor revisie terug. Tevens gaf de gebruiksaanwijzing aan dat het mogelijk is de snelheid op te voeren. Onze dealer was daartoe bereid, maar werd slecht gefaciliteerd door Cortina. Vervolgens hebben wij na een flinke zoektocht een telefoonnummer gevonden om onze vraag eens voor te leggen en waarom onze dealer zo ondermaats werd geholpen door hen, maar werden mbt onze vraag uitermate klantonvriendelijk en brutaal te woord gestaan. En werden we afgewimpeld met een mailtje. Ik denk dat het ook niet voor niets is dat overal de reviews uit staan. Dat ben ik van Gazelle toch heel anders gewend. Kortom: we zijn van Gazelle naar Cortina geswitched, maar tot nu zijn we daar nog niet erg blij mee.

  1. Wij hebben een Cortina transport elektrische fiets. Een maandagochtend fiets. Eerste 2 maanden voor reparaties. De lader binnen het jaar kapot. De fiets staat in een verwarmde schuur en word elke maand bijgeladen. Wij hadden de duurste accu XXL. Op de fiets is 5965 KM gefiets. Met 3.5 jaar was een deel van de accu kapot. 69% deed het nog. Met 4.5 jaar nog maar 42%.
   Ik heb nog 2 oudere elektrische fietsen die nog prima zijn.
   Ik vind de service, winkel en Cortina zelf, ook slecht. En koop nooit meer een Cortina.

   1. Accu van de Cortina ging kapot. Ik heb nog garantie. Inmiddels zit ik al bijna 3 maanden maand te wachten op een nieuwe accu.
    Email gehad, binnen 2 werkdagen krijgt u nieuwe accu. Niks dus… Volgende stap is geschillen commissie. Echt slechte service. Wettelijk moet je binnen 30 dagen een vervanging krijgen van de accu.

 2. Cortina Mozzo,
  Afgelopen maand 2x Cortina’s Mozzo gekocht, waarvan 1x E-Mozzo. Als we het hebben over de prijs, dan kan ik hier kort over zijn. In het najaar kopen is gunstig voor je portemonee. Ik heb € 900,- korting gekregen op mijn E-Mozzo en ben super tevreden. Hij rijdt fantastisch is zeer stabiel, heeft een geweldige actieradius, een fantastische ondersteuning en is in mijn ogen de mooiste E-Bike die er te koop is.
  Mijn partner van 56 lentes jong rijdt haar leven lang op de fiets en doet er alles mee. Woon werkverkeer 40 km per dag, boodschappen en gewoon gezellig samen fietsen. In de eerste instantie wat sceptisch over de prijs van haar Cortina Mozzo, maar na 2 dagen overtuigd van het feit dat dit de beste fiets is die ze ooit heft gereden. Darnaast zijn wij er beiden van overtuigd dat zij de mooiste fiets rijdt die er op dit moment bestaat en heft ook veel bekijks. Ze heeft de blauwe uitvoering met grijze banden (Cortina bedankt voor onze fietsen).

 3. Ik heb sinds 1-6-2019 een Cortina fiets merk PB 001610966
  Model E-Yoya Plus D 50 Sleepy Bleu Mat RB7
  Erg mooi maar ik heb alleen maar ellende met de fiets en voornamelijk met de accu
  hij is zeker al 5 keer terug geweest naar de winkel omdat steeds de accu leeg is volgens de verkoper gaat de accu dan in slaapstand en moet het dan na 10 sec. weer doen,
  Maar volgens mij is hij niet in slaapstand maar in coma en overleden.
  Ik noem hem dan ook in plaats van een Cortina mijn Corona fiets.
  Ik ben benieuwd of er meer klachten zijn over de accu.

 4. Ik heb een cortina e-mozzo met Shimano e6100 en 504 Wh accu gekocht voor 1700 euro. Ben er erg tevreden mee zo op het eerste gezicht. Krachtig, de accu maakt de geadverteerde range waar, ziet er mooi uit en de prijs was erg scherp voor dit model wat bij cortina zelf voor 2800 euro gaat.

  Getest op een beruchte stijle heuvel en niks op aan te merken na een tocht van 30 km. De stijle heuvel (Oude Holleweg) was de echte test en deze kon ik fluitend omhoog fietsen met de hoogste ondersteuning. Na 30km op medium en high gefietst met dus die heuvel had ik 2 van de 5 balkjes gebruikt. Dat vind ik dus ook prima. Mocht er nog een negatieve ervaring zijn dan zal ik deze melden.

 5. Mijn cortina U elektrische fiets heeft heel vaak een probleem met de versnelling. Hij trapt steeds door. Nu lost de fietsenmaker waar ik hem gekocht heb dat altijd keurig op, maar ben er een beetje zat van dat ik er steeds weer langs moet voor hetzelfde probleem

 6. ik heb sinds het voorjaar van 2020 een Cortine E-u1.
  op zich een leuke fiets en zit heel lekker. Maar daar heb je niks aan als voor de derde keer de accu langzaam aan uitvalt totdat je het niet meer aan krijgt. In anderhalf jaar tijd, nu al 6 weken de fiets niet kunnen gebruiken. al tweemaal terug geweest voor reparatie maar het euvel blijft. Nu al een week in onderhandeling met dealer, over een oplossing. Ik gebruik het voor mijn werk, dit is dus heel erg balen. Ik wilde een ander, iets hoger segment van Cortina maar als ik de reviews zo lees dan stap ik denk ik liever over op een ander merk.

 7. 5 jaar geleden een elektrische cortina gekocht. Nou nooit meer. 3 accu’s, draden door gebrand en alles wat met de elektra te maken heeft is al meerdere keren vervangen. Nu is mijn fiets niets meer waard. En wat denk je geen enige compensatie van uit cortina. Levensduur van een elektrische fiets is 8 tot 12 jaar. Dus mijn advies koop nooit een cortina fiets en verwacht niets van cortina schandalig

 8. 3 x een Cortina gekocht. 3 x problemen met een accu die niet oplaadt, display die het niet doet en een motor die het niet doet. Het zou aan de netspanning bij mij thuis liggen, waardoor de accu niet oplaadt… Fietsenmaker doet z’n best om het op te lossen. Maar het blijft vervelend om 100 km van huis te staan om een mooie tocht te gaan maken met een fiets die het niet doet. Dan kun je dus weer onverrichter zake naar huis! Erg vervelend…

 9. 9 jaar een Peugeot ce132 e-bike gehad. Nieuwprijs > 1080 euro.
  Nooit ( maar ook nóóit ) problemen mee gehad.
  Met de “oude accu” van 9 !! jaar oud en voorwiel aandrijving van Bafang nog steeds dik 45 kilometer op stand 2, zonder problemen!
  Dat waren/ zijn pas ( eerlijke ) fietsen.
  Tegenwoordig dikke shit van dik voor min. 2500 voor een fiets waarbij de prijs dik overtrokken is voor hetgeen wat je uiteindelijk krijgt en nog snel stukgaat ook of een en al storingen…

 10. Helemaal mee eens Cor.
  Zelf heb ik nog een sparta ( oudje ) . Rijd ook als een speer. Met een zeer goede accu die al jaren meegaat.
  Gr, Peter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *