Prijzen amslod elektrische fietsen

Prijzen Amslod fietsen: de volledige prijslijst

Amslod maakt net zoals bijvoorbeeld Stella en Forza de prijzen van de fietsen niet echt bekend. Het idee hierachter is dat je als je geïnteresseerd bent je eerst een brochure moet aanvragen. Voor het aanvragen van deze brochure moet je je contactgegevens achter laten zodat het bedrijf je later opnieuw reclame kan sturen of contact kan opnemen over of je een fiets wil bestellen. Niet heel handig als je meteen de prijzen van alle Amslod fietsen wilt inzien.

Uiteraard zijn er ook veel mensen die liever niet direct contact gegevens afgeven maar graag even willen spieken hoe duur de fietsen van Amslod ongeveer zijn. Daarom hebben wij zelf de brochure aangevraagd en de prijzen voor jullie op een rijtje gezet. De Amslod prijslijst maakt meteen duidelijk wat je ongeveer gaat betalen voor een Amslod e-bike.

Prijslijst Amslod actueel

In onderstaand overzicht zijn alle Amslod e-bikes opgenomen met daarbij het soort elektro motor en de vanaf prijs. Zoals je kunt zien bepaalt de soort motor grotendeels de prijs.

Type Motor Prijs
Highland LX-600 Voorwielmotor Vanaf 1395,-
Carlton SX-600 Voorwielmotor Vanaf 1395,-
Newton LX-600 Voorwielmotor Vanaf 1395,-
Preston MX-600 Voorwielmotor Vanaf 1395,-
Hamilton MX-600 Voorwielmotor Vanaf 1395,-
Aston MTX-600 Middenmotor Vanaf 1795,-
Hilston LTX-600 Middenmotor Vanaf 1795,-
Venton LTX-600 Middenmotor Vanaf 1795,-
Wellington MTX-600 Middenmotor Vanaf 1795,-
York MTX-600 Middenmotor Vanaf 1795,-
Ascot MTX-600 Middenmotor Vanaf 1795,-

Zijn de Amslod e-bike prijzen realistisch?

De prijzen lijken alleszins redelijk. De prijzen zijn vanaf prijzen. Op dit moment is het nog een beetje onduidelijk wanneer deze hoger worden. In de brochure staat dat alle fietsen worden geleverd met een 600Wh accu. Dit is enorm groot in deze prijsklasse. De voorwiel motor fietsen kosten allemaal 1395 euro en de middenmotor fietsen 1795 euro. Dit is in vergelijking met andere merken erg scherp.

Ook geven ze 3 jaar garantie op deze fietsen. Dit is ook langer dan bij andere vergelijkbare fietsen.

Wel hebben de modellen vrij veel gemeen. Eigenlijk zijn het allemaal een beetje de zelfde type fietsen die er net wat anders uit zien. Als voorbeeld hebben we hieronder de Aston en de Ascot. Als je goed kijkt zijn de fietsen eigenlijk precies hetzelfde. Ook technisch hebben ze dezelfde specificaties. Het zelfde frame, de zelfde motor, accu, schijfremmen etc. Kortom, het lijkt exact dezelfde fiets in een andere kleur.

Amslod Ascot prijs
Amslod Aston prijs

Ervaringen met Amslod fietsen

Ben je ook benieuwd naar de ervaringen met Amslod fietsen? We hebben ook een artikel geschreven over de kwaliteit van Amslod fietsen en de ervaringen van mensen die al een fiets hebben van dit merk. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en kwamen tot de conclusie dat service en levertijden nog wel wat beter kunnen. Verder lijkt het een goede fiets te zijn voor een prima prijs.

Onder dit artikel staan ook een hele hoop reacties van Amslod gebruikers.

Deze ervaringen lees je hier:

Amslod reviews

Kwaliteit Amslod fietsen

Amslod fietsen worden afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen. Zo zijn de motoren van Bafang en worden de fietsen afgeleverd met een grote 600Wh accu. Ook zijn schijfremmen in deze prijsklasse uitzonderlijk en remt dit erg goed. De prijs kwaliteit verhouding is dus uitstekend. Volgens Amslod zelf zijn deze kwalitatief goede fietsen relatief goedkoop omdat je direct bij de fabrikant koopt. Normaal verkoopt de fabrikant een fiets aan de dealer en verkoopt de dealer hem aan jou. Door direct bij de fabrikant te kopen bespaar je dus op de aanschafprijs. Echter bespaar je natuurlijk ook op een stukje service omdat je niet meer bij de plaatselijke fietsenwinkel naar binnen kunt lopen voor service en onderhoud.

Amslod bij Kassa

In Oktober 2020 is het bedrijf in het programma Kassa verschenen omdat er flink wat klachten waren over de service en de bereikbaarheid. De directeur zelf kwam ook naar de studio wat dan wel weer netjes is. Hier heeft hij uitgelegd dat de klachten veroorzaakt werden door onderbezetting en leveringsproblemen door het Coronavirus. De klanten in de uitzending waren niet bepaald tevreden met deze toelichting. Ook zou het bedrijf niet communiceren waar de problemen door veroorzaakt werden.

De liefhebber kan het hele item hier terugkijken: Amslod bij Kassa

Inruilkorting Amslod

Amslod bied net zoals bijvoorbeeld Stella enorme inruilkortingen aan. Zo krijg je bij bepaalde modellen 700 euro inruil voor je elektrische fiets en 600 euro voor je normale oude fiets. Dit is uiteraard een verkoop trucje. Het is namelijk niet zo dat Amslod zelf nog echt iets doet met deze fietsen. Deze fietsen gaan over het algemeen weer als een partij voor een prikkie weg. De kans is dus ook aardig aanwezig dat je dit soort kortingen ook kunt bedingen zonder überhaupt in te ruilen. Omdat het bedrijf de fietsen zelf produceert en de enige verkoper is kunnen ze makkelijk dit soort prijs en korting strategieën toepassen.

Ook benieuwd naar de prijzen van Stella fietsen? Hier kun je de volledige Stella prijslijst terug vinden: Stella Prijslijst

Veelgestelde vragen

Welke fiets is beter Amslod of Stella?

Beide merken leveren fietsen van een hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast verschillen de prijzen ook niet heel veel. Het komt daarom voornamelijk aan op jouw persoonlijke voorkeur. Het uiterlijk is natuurlijk wel heel anders.

Is Amslod een goede elektrische fiets?

E-bikes van het merk Amslod scoren heel goed als het gaat om reviews. Zo zeggen klanten dat deze elektrische fietsen heerlijk fietsen en deze eenvoudig zijn af te stellen. Ook de lage instap is een bijkomend voordeel.

Is Amslod een Nederlands merk?

Ja, en dat al sinds 2015. Binnen Nederland is Amslod één van de grootste e-bikemerken en is flink aan het groeien. Belangrijk om te weten is dat het merk Amslod niet helemaal nieuw is. Zo is er al in 1915 een Amslod e-bike ontwikkeld, dit door de meneer Dolsma. Hij was een fietsenbouw uit Drenthe en werkte aan een fiets met motor. Echter was dit toen niet een succes, maar nu wel.

5 reacties op “Prijzen Amslod fietsen: de volledige prijslijst”

 1. De prijzen kloppen die worden vermeld kloppen echt niet.
  Op de folder van amslod kost de wellington €3049
  Dat scheelt haast de helft.
  Als u een wellington kunt regelen voor die prijs hou ik mij aanbevolen

 2. Ik heb vanmiddag een order geplaatst. Inderdaad, wellington € 3049,- inruil 700€ voor oude elektrische fiets is € 2349. Extra kosten 7,50 voor batterij wegens wettelijke verplichting? Ondertussen gelezen dat deze verplichting is afgeschaft. Maar wel kosten voor verwijdering van producent in de prijs zijn verwerkt. Dus of de extra kosten gerechtvaardigd zijn?
  Heb wel een mail gestuurd om de order in te trekken, ivm alle negatieve reacties op de klachtafhandeling. Alle merken dezelfde prijs. Voormotoren zijn dacht ik 500€ goedkoper.

 3. Gister heel enthousiast een proefrit gemaakt en achteraf bleken de fietsen meer dan 1000 euro duurder te zijn, € 3049 in plaats van €1795, ik vind dit echt oplichterij en wees gewoon eerlijk.
  Mensen er heen lokken en dan met mooie praatjes verkopen.
  Iets wat oudere mensen zijn mooie slachtoffers voor deze malafide praktijken.

 4. Tja een vanaf prijs is meestal een verkoopverhaaltje, zo ook bij Amslod. Neemt niet weg dat ik net een Venton LTX 600 (dus een 2020 model) voor 2050 euro gekocht heb en dat vind ik gezien de specificaties een keurige prijs.
  De inruil van een fiets is geen probleem: alles wat lijkt op een fiets en een frame met 2 wielen en een stuur heeft, kwalificeert voor de inruil. Dus het barrel dat hier klaar stond voor de stort, gaat nu naar Amslod.
  Overigens ben ik echt prima geholpen door de verkoper, die bovendien heel eerlijk was over de prijspraatjes van zijn bedrijf. Nu maar hopen dat de levering net zo soepel gaat EN dat ik geen panne krijg, want de service is nog steeds om te huilen lees ik overal… (krapte op de arbeidsmarkt helpt Amslod niet, het IS ook echt lastig om een goede monteur te vinden)

 5. Helaas na 2 jaar gebruik weer een probleempje, geeft code 8 aan.
  Iets met sensoren in de motor.
  Naar de winkel in Eindhoven, keurig te woord gestaan en geholpen.
  Verkoper heeft een service afspraak in de computer ingevoerd op 25 juli.
  Bij thuiskomst een mail binnen gekregen dat er voor deze foutcode op 22 augustus een monteur aankomt om het probleem op te lossen, EEN maand later.
  Durf nu een maand lang niet ver van huis te gaan met de ebike voor het geval deze weer uitvalt, en dat in de zomer wanneer er het meest gefietst wordt. Helaas, wederom nog steeds slechte SERVICE.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *