Ervaringen Freebike

Ervaringen Freebike E-Bike

Ervaringen Freebike E-Bike

Merk: Freebike
Website: Freebike.nl
Actief sinds: 2017
Prijsklasse: 1499,- tot 3299,-
Aantal (E-Bike) modellen: 13

Freebike is een relatief jong E-Bike merk met een prima assortiment stadsfietsen. Van transportfiets tot iets sportievere modellen. Bij Freebike zeggen ze fietsen in 3 tot 5 werkdagen te leveren. Dat is, zeker in deze tijd, enorm snel. Daarnaast kun je je elektrische fiets samenstellen. Op de website vermelden ze het eerste E-Bike merk te zijn waar je je fiets zelf samen kunt stellen. Echter zien we dat alleen kleur van het zadel, de handvatten en snelbinders bepaald kunnen worden. Erg leuk natuurlijk maar wij zijn er van overtuigd dat iedere E-Bike verkoper het zadel en de handvatten wel wil aanpassen bij aanschaf van een elektrische fiets.

Prijzen Freebike E-Bike

De goedkoopste Freebike is de Bronx. Dit is een transportfiets met voordrager. Deze is standaard voorzien van een 10Ah 374Wh accu. Voor slechts 70 euro kun je deze upgraden naar een 13Ah 468Wh accu. Wat ons betreft een prima deal. Bij veel conculega’s zie je een vergelijkbare verkoopprijs maar een wat hogere prijs voor een grotere accu. Verder lijkt deze fiets ook mooi afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen. Kortom, prima prijs kwaliteit verhouding.

Heb je liever een stadsfiets? De Freebike Queens staat op de website voor 1549,-. Een erg scherpe prijs. Zeker gezien het feit dat deze fiets voorzien is van 7 versnellingen en een grote 15.6Ah 562Wh accu. Dit is in deze prijsklasse uitzonderlijk groot.

Ervaringen FreeBike elektrische fiets
Freebike Queens voor 1549,- met grote accu

Vanaf ongeveer 2100,- kun je terecht voor een elektrische fiets met middenmotor. Voor dit geld krijg je een prima accu capaciteit en een Bafang 80Nm middenmotor. Wederom een prima deal.

In het hogere segment vinden we de Brooklyn 2.0 met accu in het frame. Deze word standaard geleverd met een grote accu, Bafang m420 middenmotor, riemaandrijving, Enviolo naaf en schijfremmen. Kortom, een mooie luxe en complete fiets. Dit is dan ook het duurste model met een prijskaartje van 3299,-.

Freebike Brooklyn 2.0 review
Het paradepaardje van Freebike; de Brooklyn 2.0 met riemaandrijving en In Tube accu.

Lees hier alles over accu capaciteit.

Voordelen Freebike fiets

De Freebike fietsen zijn scherp geprijsd. Ook is de prijs kwaliteit verhouding prima. Er worden goede onderdelen gemonteerd en ze zijn voorzien van relatief grote accu’s.

Freebike geeft aan super snel te kunnen leveren. Wij vinden het in deze tijd bijna ongeloofwaardig snel. Waar de meeste merken 2 weken tot soms tientallen maanden levertijd hebben geeft Freebike aan dat ze in 3-5 dagen kunnen leveren.

Je kunt zelf de kleur van de handvatten, het zadel en de snelbinders bepalen. Zoals eerder aangegeven wil je lokale fietsenmaker dit vast en zeker ook bij andere merken doen. Maar toch een leuke gimmick.

Het merk heeft een mooi ruim assortiment in het betaalbare E-Bike segment.

Nadelen Freebike fiets

Omdat het een relatief nieuw merk is bestaat de kans dat er nog geen dealer in de buurt zit.

Over smaak valt niet te twisten. Of je de fietsen mooi vind is natuurlijk helemaal aan jou. Echter hebben wij wel eens merken gezien die volgens ons meer aandacht aan detail besteden en er wat luxer uit zien.

Ervaringen Freebike E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Freebike elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook heeft het bedrijf op moment van schrijven nog geen 20 reviews. Ze scoren hier een 3,5 van de 5 sterren. Niet fantastisch. Er is kritiek te vinden op het niet heel snel oplossen van problemen. Ook zien we dat de 3-5 dagen levertijd niet altijd gehaald worden.

Freebike reageert netjes op alle reviews en probeert oplossingen te vinden. Met elk merk is natuurlijk wel eens wat. Het belangrijkste is dat dit goed opgelost word.

Overige reviews

Op Kiyoh en Google vinden we reviews die overeenkomen met de Facebook reviews. Ook hier zien we dat levertijden niet altijd gehaald worden. Verder zien we ook weer dat Freebike zijn best doet om problemen aan te pakken.

Conclusie

Bij Freebike krijg je een hoop fiets voor je geld. De prijs kwaliteit verhouding is prima. De onderdelen die gemonteerd worden zijn ook van goede kwaliteit. De fietsen worden standaard voorzien van een grote accu en ook een accu upgrade is betaalbaar.

Wij vinden de fietsen niet fantastisch mooi. Echter is dit natuurlijk een kwestie van smaak.

De ervaringen zijn niet fantastisch maar het bedrijf doet zijn best om eventuele problemen op te lossen.

In bovenstaand filmpje horen we dat er 4 jaar garantie gegeven word op de accu en de motor. Op de website kunnen we vinden dat dit tegen ”gereduceerd” tarief is en dus niet standaard. Echter kunnen we de prijs van deze verlengde garantie niet terugvinden.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Freebike elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.6/5 - (61 stemmen)

4 gedachten over “Ervaringen Freebike E-Bike”

 1. Freebike is een bedrijf die dubbel schrijft en valse informatie verspreid.
  4 jaar garantie klopt inderdaad niet, dit zijn er maar 2. je kunt inderdaad tegen een gereduceerd tarief jaren erbij nemen, inderdaad niet standaard. Wil je dealer worden dan is dat voor hun een gunst, je moet eerst 3 E-bike’s kopen plus tablet, dit is dus pure verkoop. ze moeten blij zijn met dealers die hun materialen willen verkopen, dealers worden met hoge kosten opgezadeld, maar daar ben je zelf bij, wil dus geen dealer worden. Veel merken en onbekende merken hebben dezelfde materialen als de fietsen van freebike, ook worden er al genoeg fietsen geleverd met een flinke accu, zonder meerprijs.

 2. Freebike
  Steeds meer lees ik veel slechte berichten over ontevreden mensen die elektrische fietsen kopen bij zogenaamde dealers van Freebike. samen werken met echt goede partijen is bij dit bedrijf totaal niet aan de orde. Freebike zal beter naar zijn klanten moeten luisteren en zorgen dat ze bereikbaar zijn voor alle vragen.

 3. Goede ervaringen met de Freebike Brooklyn 2.0
  Na wat kleine probleempjes die prima opgelost zijn ervaren we dat de Freebike een degelijke ebike is met een sterke en comfortabele trap ondersteuning.
  Deze aangekocht via Ebikez in Utrecht en worden geleverd door distrinet uit Woudenberg.
  Prima en snelle service! Binnen een week de problemen (rammelend spatbord en lekke band) aan huis opgelost zodat we de fietsen mee konden nemen op vakantie.
  Dus tot op heden een dikke pluim voor zowel E-bikez als Distrinet.

 4. Ik en mijn echtgenote hebben een jaar geleden een nieuwe
  fiets gekocht, een Free Bike SOHO-E-URBAN.
  de fietsen op zich lopen heel soepel, maar wij hebben het
  ene probleem na het andere, het begon met de oplader,
  na 14 dagen verbrand, daarna viel de fiets uit onder het fietsen,
  accu kapot, geen enkele reactie meer, daarna begonnen de remmen te
  pieppen blijkbaar kunnen ze niet tegen stoffige wegen, daarna de motor stuk, gewoon uit gevallen onder het fietsen, daarna zadelbreuk, daarna,
  vielen de schroeven uit de voorste rem aan de handvat, dan zat het kader van de fiets los,er ontbrak een schroef die het kadre aan elkaar hield.
  dit viel wel allemaal onder de garantie, fietsmaker heeft ons goed geholpen.
  MAAR NOOIT GEEN FRIBIKE MEER, DE VORIGE FIETSN WAREN VAN ITEK, VEEL BETER KOOP EN NOOIT GEEN PROBLMEN GEHAD, MERL GALANT.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *