Ervaringen Villette E-Bike

Ervaringen Villette E-Bike

Ervaringen Villette E-Bike

Merk: Villette
Website: bol.com
Actief sinds: 2020
Prijsklasse: 879,- tot 2599,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 5

Villette is een merk dat goedkope elektrische fietsen levert. Op moment van schrijven worden deze fietsen exclusief verkocht op bol.com. Wat erg opvallend is dat Villette ook geen website meer heeft. Wel is er een Facebook pagina welke eerder toebehoorde aan Hollandia. Hollandia was een onderdeel van BIG Bicycles. Dit bedrijf is failliet gegaan maar blijkbaar zijn er toch bepaalde onderdelen van het bedrijf verkocht of door gestart. Het zou ook kunnen dat bol.com dit overgenomen heeft.

In ieder geval hebben we het idee dat Villette de opvolger is van Hollandia. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Prijzen Villette E-Bike

Villette elektrische fietsen zijn super scherp geprijsd. Het goedkoopste model kost slechts 879,-. Dit is de Villette Le Plaisir en is te krijgen in zowel heren als damesmodel. Ook is deze fiets in verschillende kleuren te krijgen. Voor dit geld krijg je een mooie fiets met 3 versnellingen en gesloten kettingkast. De accu heeft een capaciteit van 10,4 Ah wat gelijk staat aan ongeveer 375Wh. Volgens Bol kun je hier 100 tot 150 kilometer mee fietsen. Daar denken wij toch net wat anders over. Volgens onze berekeningen zou je ongeveer 55 tot 100 kilometer kunnen fietsen. 100 kilometer is echter wel met weinig ondersteuning.

Meer weten over hoe ver je kunt fietsen met welke accu? Dat lees je hier: Zo ver kun je fietsen op een accu.

De geschatte actieradius klopt niet maar de capaciteit is in deze prijsklasse prima. 

Voor iets meer dan 1000 euro is er een fiets te vinden met derailleur systeem. Ook weer in heren en damesmodel en in meerdere kleuren. 

Vanaf 2000 euro heb je een fiets met middenmotor. Deze ziet er erg degelijk uit. Het duurste model is de Villette Le Courage welke is voorzien van een riemaandrijving, Nuvinci Enviolo naaf, schijfremmen en nog veel meer. Kortom, dit is een hele uitgebreide fiets welke met goede kwaliteit onderdelen is afgemonteerd. Helaas kunnen we de capaciteit van de accu niet terugvinden in de advertentie teksten. De Le Courage draagt een prijskaartje van 2599 euro.

Villette luxe fiets. Le Courage ervaringen
Le Courage voor 2599,-

Voordelen Villette fiets

Villette fietsen zien er uitzonderlijk goed uit. Zeker de duurdere modellen zien er fantastisch uit maar ook de modellen vanaf 879,- mogen er best zijn.

Onder de 900 euro vind je over het algemeen geen fiets. Als je dus echt een budget fiets wil is dit wellicht een goede keuze. De accu capaciteit van deze goedkope elektrische fiets is ook prima. We zagen eerder een super goedkope elektrische fiets bij Decathlon maar hier zit slechts een 221Wh accu in. Dit is bij Villette niet het geval.

Nadelen Villette fiets

Villette heeft op moment van schrijven nog geen eigen website en behalve Facebook zou ik niet weten hoe je het bedrijf zou moeten bereiken. Echter stelt Bol wel hoge eisen aan partners en zou de service in orde moeten zijn.

Ervaringen Villette E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Villette elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook zijn weinig reviews te vinden. Dit is goed te verklaren omdat Villette nog niet zo lang bestaat.

Overige reviews

Verder vinden we op Bol en op diverse andere websites hele goede verhalen. Er zijn ook geen slechte verhalen te vinden. Wederom, het is een vrij jong bedrijf maar vooralsnog lijken de reviews top.

Conclusie

Bij Villette koop je voor weinig geld een elektrische fiets. De prijs kwaliteit verhouding lijkt enorm goed. Ook levert het bedrijf duurdere fietsen met hele goede specificaties voor een redelijke prijs.

Ook de ervaringen zijn goed. Je kunt dus gerust een Villette fiets aanschaffen.

Er zijn nog niet heel veel ervaringen te vinden. Heb je ervaringen met Villette fietsen? Laat het dan vooral even weten. Jouw ervaring kan voor andere e-bike kopers van enorme waarde zijn!

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Villette elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

6 reacties op “Ervaringen Villette E-Bike”

  1. Pingback: Ervaringen Hollandia E-Bike - Elektrische fiets reviews - E-Bike Bond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *