Ervaringen Johnny Loco

Ervaringen Johnny Loco

Ervaringen Johnny Loco E-Bike
Merk: Johnny Loco
Website: Johnnyloco.com
Actief sinds: 2005
Prijsklasse: 3399,- t/m 4399,-
Aantal (E-Bike) modellen: 2

Johnny Loco is niet alleen een fiets merk maar meer een Lifestyle merk. Zo verkopen ze ook horloges en zonnebrillen. Johnny Loco maakt hippe stadsfietsen. De Cruiser is het meest bekende model en bestaat al jaren. Naast de hippe cruiser stadsfietsen maakt het bedrijf nu ook elektrische fietsen en elektrische bakfietsen. Wat onveranderd blijft is de hippe uitstraling van het merk. Er word veel gebruik gemaakt van bruine details van een hippe / retro uitstraling geeft.

Prijzen Johnny Loco E-Bike

Johnny loco fietsen zijn niet goedkoop. Zo kost de ‘’Electric Avenue’’ met middenmotor 3399 euro. Voor dit geld heb je een erg leuke en unieke fiets. Het is niet bepaald een standaard fiets. De fiets is uitgerust met een Shimano Steps middenmotor. Dit is jammer want deze staat wat minder goed bekend dan de motoren van bijvoorbeeld Bosch of Bafang. Ook is de fiets uitgerust met een 418Wh accu wat niet erg indrukwekkend is voor een fiets in deze prijsklasse.

Johnny Loco Electric Avenue ervaringen
Johnny Loco Electric Avenue voor 3399,-

Verder zijn de onderdelen die gemonteerd zijn van hoge kwaliteit. Zo zit er een leren zadel op, leren handvatten en hydraulische schijfremmen. Ook is de fiets uitgerust met Schwalbe banden en een Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf.

De E-Cargo bakfiets kost 4399,-. De bakfiets ziet er gelikt uit en is ook weer afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen. Helaas is deze fiets ook weer uitgerust met de Shimano motor.

Johnny Loco bakfiets ervaringen

Kortom, de fietsen zijn niet bepaald goedkoop maar wel erg mooi en afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen.

Voordelen Johnny Loco fiets

Een groot voordeel is dat een Johnny Loco fiets echt iets anders is dan een standaard stadsfiets. Wil je een unieke fiets en vind je het niet erg om een beetje op te vallen? Dan is een Johnny Loco echt iets voor jou.

De fietsen zijn uitgerust met goede kwaliteit onderdelen. Er is niet bespaard op onderdelen als bijvoorbeeld het zadel, handvatten, banden, remmen etc.

Een Johnny Loco is een ideale stadsfiets. Je zit lekker rechtop wat erg comfortabel is voor tochtjes in de stad.

Nadelen Johnny Loco fiets

De Johnny Loco fietsen zijn wat duurder dan andere merken. Je krijgt er wel wat voor terug en het is moeilijk te vergelijken met andere merken maar als het uiterlijk je niet zoveel uit maakt kun je beter voor een ander type fiets kiezen.

De fietsen worden geleverd met een Shimano Steps motor waar toch nog wel vaak problemen mee zijn. Persoonlijk zouden wij de fiets liever kopen met een Bafang of Bosch systeem.

Ook is het een nadeel dat er niet heel veel dealers zijn. Het kan dus best zijn dat je een eindje moet rijden voor het aanschaffen en eventueel onderhouden van je fiets. Echter zal de plaatselijke fietsenmaker ook geen probleem hebben om deze fietsen te onderhouden maar voor bijvoorbeeld garantie heb je toch een dealer nodig.

Ervaringen Johnny Loco E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Johnny Loco elektrische fietsen?

Facebook reviews

Johnny Loco heeft op Facebook helemaal geen reviews. Best gek voor een bedrijf dat al vrij lang bestaat en ruim 11.000 likes heeft op de pagina. Over het algemeen is dit wel een goed teken. Als er echt problemen zijn met zo’n dure fiets is de kans vrij aanwezig dat dit resulteert in negatieve Facebook reviews.

Overige reviews

Online zijn verschillende erg uiteenlopende verhalen te vinden. Zo zijn er klachten over roest en matige kwaliteit onderdelen. Wel lijkt dit 1 niet elektrisch model te betreffen. Verder zijn mensen erg enthousiast. De kwaliteit van deze elektrische modellen lijkt ons ook absoluut in orde. Alleen de Shimano Steps motor zou eventueel voor problemen kunnen zorgen.

Conclusie

De fietsen van Johnny Loco zien er fantastisch uit en worden afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen. De fietsen zijn niet bepaald goedkoop maar ook moeilijk te vergelijken met andere fietsen. Als je niet specifiek voor het uiterlijk gaat is een fiets van een ander merk met vergelijkbare specificaties goedkoper. Wel krijg je voor deze meerprijs iets heel moois en unieks terug.

Ben je helemaal verliefd geworden op 1 van deze modellen? Je kunt deze fiets gerust aanschaffen. Wel is het belangrijk om op voorhand ook de nadelen in acht te nemen. Zo kunnen er problemen ontstaan met de motor en is een dealer niet altijd om de hoek.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Johnny Loco elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

E-bike merk beoordelen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *