Ervaringen Giant E-Bike

Ervaringen Giant E-Bike

Ervaringen Giant E-Bike
Merk: Giant
Website: giant-bicycles.com
Actief sinds: 1972
Prijsklasse: 1299,- tot 6399,-
Aantal (E-Bike) modellen: 18

De kans is aardig aanwezig dat je wel eens van dit merk gehoord hebt; Giant!

Veel mensen denken dat Giant een Nederlands bedrijf is maar niets is minder waar. Giant heeft wereldwijd zo’n 12.000 verkoop punten en is hiermee 1 van de grootste fietsenmerken ter wereld.

Het assortiment van Giant is enorm en varieert per land. Van ‘’oer hollandse’’ transport of omafiets tot high end elektrische mountainbike, Giant heeft het allemaal.

Een tijd geleden stond Giant nog in veel winkels als 1 van de vele merken. De laatste jaren openen er alleen nog speciale Giant Stores. Dit zijn dus winkels die uitsluitend Giant fietsen verkopen. Je kunt tenslotte ook prima een winkel vullen met alleen deze fietsen.

Prijzen Giant E-Bike

Giant fietsen zijn marktconform geprijsd. De goedkoopste fiets is de Tripple x E+. Dit is een vrij uitgeklede fiets. Deze fiets kost 1299 euro. Vanaf dit model lopen de prijzen tot uiteindelijk de Stance E+ welke tot wel 6399,- euro kan kosten.

Giant gebruikt veel eigen onderdelen zoals bijvoorbeeld de Syncdrive Life motor in samenwerking met Yamaha. Op deze manier is het lastiger om de prijzen te vergelijken met andere merken. Voor zover we het kunnen vergelijken zijn de prijzen vergelijkbaar met bijvoorbeeld Batavus of Gazelle.

Giant Tripple X E+ voor 1299 euro

Voordelen Giant fiets

Giant is een innovatief merk en de fietsen worden vaak uitgerust met leuke snufjes. Ook zijn de fietsen goed doordacht en vooral de MTB en ATB fietsen zijn van hoge kwaliteit. Doordat het bedrijf zo groot is word is er veel budget voor de ontwikkeling van de fietsen. Dit zal voor de typisch Nederlandse fietsen als de Tripple X een stuk minder zijn maar de sportievere fietsen zijn van absolute wereld klasse.

Ook heeft Giant een uitgebreid netwerk met 12.000 dealers. Je kunt dus overal ter wereld terecht voor service en onderhoud. Dit is een groot voordeel wanneer je bijvoorbeeld lange tochten wil maken op de fiets.

Nadelen Giant fiets

Het innovatieve van het bedrijf kan ook een keerzijde hebben. In het verleden is gebleken dat nieuwe en innovatieve ondersteuningssystemen een hoop nadelen kunnen hebben. Wanneer je een fiets koopt met bijvoorbeeld een Bosch of Bafang motor zullen hier weinig tot geen kinderziektes in zitten. Deze kun je nog wel eens tegen komen bij nieuwe systemen zoals de SyncDrive Life motor.

Omdat Giant uitsluitend met Giant Stores werkt zul je hier ook uit moeten kiezen. De kans bestaat dat jouw favoriete fietsenwinkel de fietsen niet kan leveren. Ook zal deze het onderhoud aan het elektrische systeem niet kunnen doen. Veel merken gebruiken standaard systemen waar iedere winkel mee uit de voeten kan. Dat is bij Giant niet het geval.

Ervaringen Giant E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Giant elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan reviews uit. Dit is bij de meeste bedrijven van dit formaat het geval. Uiteraard zijn er wel genoeg verhalen over het merk te vinden als je er even de tijd voor neemt.

Je ziet vooral veel verhalen van sportieve fietsers met (Elektrische) mountainbikes en racefietsen. Deze zijn over het algemeen positief alleen niet helemaal waar we naar zoeken. De hobbyfietser heeft vaak ongelimiteerd budget voor het op de weg houden en onderhouden van fietsen, dit is voor een stadsfiets natuurlijk een ander verhaal. Een stadsfiets moet gewoon werken en hier gaan de meeste mensen niet voor de lol aan sleutelen.

Stance E+ E-MTB
Stance E+ voor 4499 euro

Overige reviews

Op Trustpilot scoort Giant een 2,4 van de 5. Dit is een enorm lage score. De verhalen variëren van matige kwaliteit tot slechte levering en communicatie. Omdat deze verhalen vooral in andere talen zijn en de kans groot is dat dit over sportfietsen gaat besluit ik door te zoeken naar andere ervaringen.

Verder komen we op internet heel veel verhalen tegen en deze liegen er niet om. Helaas komen we stapels verhalen tegen van mensen die om de haverklap bij de fietsenwinkel staan. Er kan altijd wel iets met een fiets aan de hand zijn en de kans is groot dat je nog wel eens bij de fietsenwinkel langs loopt om wat aan te draaien of af te stellen maar deze verhalen behoren niet tot die categorie. Er worden tot in de eeuwigheid onderdelen vervangen (onder garantie) en het ene naar het andere probleem duikt op. Dat onderdelen onder de garantie worden vervangen is natuurlijk heel fijn maar je zit nog steeds zonder fiets en eigenlijk zou het in eerste instantie al goed moeten zijn. 

Ook hebben veel mensen kritiek op de capaciteit van de accu’s. Giant maakt flinke claims over dat er tot wel 180 kilometer gefietst zou kunnen worden op een 500Wh accu. Dit is ook waar het probleem vandaan komt. Een 500Wh accu is flink maar er het beeld dat geschetst word klopt niet. Het is niet mogelijk om dit soort afstanden af te leggen met deze accu. Je kunt er tegenwoordig als fietsenmerk maar beter eerlijk over zijn om teleurstellingen te voorkomen.

Ervaringen Giant Review
Citaat uit 1 van de vele reviews.

Conclusie

Giant heeft een uitgebreid assortiment fietsen. Van simpele stadsfiets tot high end E-MTB. Vooral de hobby fietser is erg tevreden over het merk.

De fietsers van de eerder genoemde elektrische stadsfietsen vallen een stuk minder in de smaak. Er zijn enorm veel verhalen te vinden over de tegenvallende kwaliteit en veel problemen. Het vervangen van accu’s, motoren en displays gebeurd allemaal onder garantie. Dit is netjes van Giant maar het is wel gek dat dit nodig is. Zoals eerder aangegeven kan er best een foutje in een fiets zitten maar als je structureel dit soort onderdelen moet vervangen is er wel iets mis met de kwaliteit van de fietsen.

Kortom, Giant is een top merk voor sportieve fietsen. Voor een stadsfiets kun je misschien toch beter kijken naar een ander merk.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Giant elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

7 reacties op “Ervaringen Giant E-Bike”

 1. Gert-Jan Eyckens

  Beste,

  Mijn giant entour e+ is net voor de 8ste keer binnen gegaan bij de fietsenwinkel. Dit op 1 jaar tijd.

  Hopeloos is het.

  Mvg

  Gert-Jan

  1. Hier helaas hetzelfde probleem Ik ben er helemaal klaar mee Een nieuwe fiets en niets dan problemen bij mij vooral met het schakelsysteem En de fabriek doet net of ze er nog nooit van gehoord hebben , terwijl ik het al wel vaker gelezen heb

 2. Onze Giant Prime had al binnen twee jaar last van een klapperende monoshock voorvering. Dit werd onder garantie netjes opgelost. De nieuwe vering zit er nu een jaar in en het klapperen is weer terug. De fietsenmaker zegt er niets aan te kunnen doen maar zegde toe contact op te nemen met de fabriek. Ik ben bang dat er nu niets aan gedaan kan worden en dat dit voortduurt totdat de garantie afgelopen is. Ik snap niet dat de fabriek het probleem nog niet opgelost heeft. Andere merken kunnen het toch ook ! Afijn eerst maar afwachten of er toch nog iets mogelijk is.

 3. Ik heb mijn DAILYTOUR E+ 1 BD nu een jaar in bezit, en hij bevalt zeer goed.
  Het is een sportive E-bike met voldoende potentie, en technisch gezien werkt alles prima.
  Het enige dingetje dat ik ermee gehad heb, is de accu die onder in het frame zit. Ik kreeg hem er moeilijk uit, en heb hem daarvoor weg gebracht. De dealer heeft het mechanisme a/d binnenzijde afgesteld. Daarna werkt het beter. De banden zijn goed (Schwalbe) maar ik heb ze onlangs laten vervangen door de beste anti-lek banden van Schwalbe. Ik had nl. 2 lekker banden in 1 week tijd. Kost wat maar dan heb je ook wat. Met de 500W accu kan ik onder ideale omstandigheden en in ECO-stand 200 km rijden. Ik heb het uitgeprobeerd tijdens een paar windstille dagen, en dat is dan haalbaar. Maar ik heb ook flinke ritten gemaakt tijdens storm en dan rijd je zo een accu leeg. Er wordt een snellader bij geleverd waarmee je de accu binnen 3 uur oplaadt. ERG tevreden dus over de E-bike; hij is niet goedkoop (€ 3200,-) maar je hebt wel wat.

 4. ik ben in het bezit van een Giant Twist Go Double Elektrische fiets sinds 2011, ik ben er super tevreden over wordt goed onderhouden,
  ik begin nu te merken dat de accu’s minder capaciteit beginnen te hebben, mijn vraag is kunnen die gereviseerd worden?
  het zijn er twee en om nieuwe te kopen is toch veel geld en mijn fiets doet het verder prima, graag antwoordje !

 5. Hans Hellemons

  Heb een Giant entour e+. Heb nog nooit zo’n waardeloze fiets gehad. Jankende motor, accu naar de klote in 3 jaar. Bereik met grootse accu nog maar 70 km. Giant doet niks, Yamaha reageert niet en de leverancier, konijnenbeld, laat ons ook in de steek. Koop a.u.b nooit maar dan ook nooit een Giant. Wees gewaarschuwd!!!! Weinig fiets voor veel geld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *