Ervaringen Giant E-Bike

Ervaringen Giant E-Bike

Ervaringen Giant E-Bike
Merk: Giant
Website: giant-bicycles.com
Actief sinds: 1972
Prijsklasse: 1299,- tot 6399,-
Aantal (E-Bike) modellen: 18

De kans is aardig aanwezig dat je wel eens van dit merk gehoord hebt; Giant!

Veel mensen denken dat Giant een Nederlands bedrijf is maar niets is minder waar. Giant heeft wereldwijd zo’n 12.000 verkoop punten en is hiermee 1 van de grootste fietsenmerken ter wereld.

Het assortiment van Giant is enorm en varieert per land. Van ‘’oer hollandse’’ transport of omafiets tot high end elektrische mountainbike, Giant heeft het allemaal.

Een tijd geleden stond Giant nog in veel winkels als 1 van de vele merken. De laatste jaren openen er alleen nog speciale Giant Stores. Dit zijn dus winkels die uitsluitend Giant fietsen verkopen. Je kunt tenslotte ook prima een winkel vullen met alleen deze fietsen.

Prijzen Giant E-Bike

Giant fietsen zijn marktconform geprijsd. De goedkoopste fiets is de Tripple x E+. Dit is een vrij uitgeklede fiets. Deze fiets kost 1299 euro. Vanaf dit model lopen de prijzen tot uiteindelijk de Stance E+ welke tot wel 6399,- euro kan kosten.

Giant gebruikt veel eigen onderdelen zoals bijvoorbeeld de Syncdrive Life motor in samenwerking met Yamaha. Op deze manier is het lastiger om de prijzen te vergelijken met andere merken. Voor zover we het kunnen vergelijken zijn de prijzen vergelijkbaar met bijvoorbeeld Batavus of Gazelle.

Giant Tripple X E+ voor 1299 euro

Voordelen Giant fiets

Giant is een innovatief merk en de fietsen worden vaak uitgerust met leuke snufjes. Ook zijn de fietsen goed doordacht en vooral de MTB en ATB fietsen zijn van hoge kwaliteit. Doordat het bedrijf zo groot is word is er veel budget voor de ontwikkeling van de fietsen. Dit zal voor de typisch Nederlandse fietsen als de Tripple X een stuk minder zijn maar de sportievere fietsen zijn van absolute wereld klasse.

Ook heeft Giant een uitgebreid netwerk met 12.000 dealers. Je kunt dus overal ter wereld terecht voor service en onderhoud. Dit is een groot voordeel wanneer je bijvoorbeeld lange tochten wil maken op de fiets.

Nadelen Giant fiets

Het innovatieve van het bedrijf kan ook een keerzijde hebben. In het verleden is gebleken dat nieuwe en innovatieve ondersteuningssystemen een hoop nadelen kunnen hebben. Wanneer je een fiets koopt met bijvoorbeeld een Bosch of Bafang motor zullen hier weinig tot geen kinderziektes in zitten. Deze kun je nog wel eens tegen komen bij nieuwe systemen zoals de SyncDrive Life motor.

Omdat Giant uitsluitend met Giant Stores werkt zul je hier ook uit moeten kiezen. De kans bestaat dat jouw favoriete fietsenwinkel de fietsen niet kan leveren. Ook zal deze het onderhoud aan het elektrische systeem niet kunnen doen. Veel merken gebruiken standaard systemen waar iedere winkel mee uit de voeten kan. Dat is bij Giant niet het geval.

Ervaringen Giant E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Giant elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan reviews uit. Dit is bij de meeste bedrijven van dit formaat het geval. Uiteraard zijn er wel genoeg verhalen over het merk te vinden als je er even de tijd voor neemt.

Je ziet vooral veel verhalen van sportieve fietsers met (Elektrische) mountainbikes en racefietsen. Deze zijn over het algemeen positief alleen niet helemaal waar we naar zoeken. De hobbyfietser heeft vaak ongelimiteerd budget voor het op de weg houden en onderhouden van fietsen, dit is voor een stadsfiets natuurlijk een ander verhaal. Een stadsfiets moet gewoon werken en hier gaan de meeste mensen niet voor de lol aan sleutelen.

Stance E+ E-MTB
Stance E+ voor 4499 euro

Overige reviews

Op Trustpilot scoort Giant een 2,4 van de 5. Dit is een enorm lage score. De verhalen variëren van matige kwaliteit tot slechte levering en communicatie. Omdat deze verhalen vooral in andere talen zijn en de kans groot is dat dit over sportfietsen gaat besluit ik door te zoeken naar andere ervaringen.

Verder komen we op internet heel veel verhalen tegen en deze liegen er niet om. Helaas komen we stapels verhalen tegen van mensen die om de haverklap bij de fietsenwinkel staan. Er kan altijd wel iets met een fiets aan de hand zijn en de kans is groot dat je nog wel eens bij de fietsenwinkel langs loopt om wat aan te draaien of af te stellen maar deze verhalen behoren niet tot die categorie. Er worden tot in de eeuwigheid onderdelen vervangen (onder garantie) en het ene naar het andere probleem duikt op. Dat onderdelen onder de garantie worden vervangen is natuurlijk heel fijn maar je zit nog steeds zonder fiets en eigenlijk zou het in eerste instantie al goed moeten zijn. 

Ook hebben veel mensen kritiek op de capaciteit van de accu’s. Giant maakt flinke claims over dat er tot wel 180 kilometer gefietst zou kunnen worden op een 500Wh accu. Dit is ook waar het probleem vandaan komt. Een 500Wh accu is flink maar er het beeld dat geschetst word klopt niet. Het is niet mogelijk om dit soort afstanden af te leggen met deze accu. Je kunt er tegenwoordig als fietsenmerk maar beter eerlijk over zijn om teleurstellingen te voorkomen.

Ervaringen Giant Review
Citaat uit 1 van de vele reviews.

Conclusie

Giant heeft een uitgebreid assortiment fietsen. Van simpele stadsfiets tot high end E-MTB. Vooral de hobby fietser is erg tevreden over het merk.

De fietsers van de eerder genoemde elektrische stadsfietsen vallen een stuk minder in de smaak. Er zijn enorm veel verhalen te vinden over de tegenvallende kwaliteit en veel problemen. Het vervangen van accu’s, motoren en displays gebeurd allemaal onder garantie. Dit is netjes van Giant maar het is wel gek dat dit nodig is. Zoals eerder aangegeven kan er best een foutje in een fiets zitten maar als je structureel dit soort onderdelen moet vervangen is er wel iets mis met de kwaliteit van de fietsen.

Kortom, Giant is een top merk voor sportieve fietsen. Voor een stadsfiets kun je misschien toch beter kijken naar een ander merk.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Giant elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

21 reacties op “Ervaringen Giant E-Bike”

 1. Gert-Jan Eyckens

  Beste,

  Mijn giant entour e+ is net voor de 8ste keer binnen gegaan bij de fietsenwinkel. Dit op 1 jaar tijd.

  Hopeloos is het.

  Mvg

  Gert-Jan

  1. Hier helaas hetzelfde probleem Ik ben er helemaal klaar mee Een nieuwe fiets en niets dan problemen bij mij vooral met het schakelsysteem En de fabriek doet net of ze er nog nooit van gehoord hebben , terwijl ik het al wel vaker gelezen heb

 2. Onze Giant Prime had al binnen twee jaar last van een klapperende monoshock voorvering. Dit werd onder garantie netjes opgelost. De nieuwe vering zit er nu een jaar in en het klapperen is weer terug. De fietsenmaker zegt er niets aan te kunnen doen maar zegde toe contact op te nemen met de fabriek. Ik ben bang dat er nu niets aan gedaan kan worden en dat dit voortduurt totdat de garantie afgelopen is. Ik snap niet dat de fabriek het probleem nog niet opgelost heeft. Andere merken kunnen het toch ook ! Afijn eerst maar afwachten of er toch nog iets mogelijk is.

 3. Ik heb mijn DAILYTOUR E+ 1 BD nu een jaar in bezit, en hij bevalt zeer goed.
  Het is een sportive E-bike met voldoende potentie, en technisch gezien werkt alles prima.
  Het enige dingetje dat ik ermee gehad heb, is de accu die onder in het frame zit. Ik kreeg hem er moeilijk uit, en heb hem daarvoor weg gebracht. De dealer heeft het mechanisme a/d binnenzijde afgesteld. Daarna werkt het beter. De banden zijn goed (Schwalbe) maar ik heb ze onlangs laten vervangen door de beste anti-lek banden van Schwalbe. Ik had nl. 2 lekker banden in 1 week tijd. Kost wat maar dan heb je ook wat. Met de 500W accu kan ik onder ideale omstandigheden en in ECO-stand 200 km rijden. Ik heb het uitgeprobeerd tijdens een paar windstille dagen, en dat is dan haalbaar. Maar ik heb ook flinke ritten gemaakt tijdens storm en dan rijd je zo een accu leeg. Er wordt een snellader bij geleverd waarmee je de accu binnen 3 uur oplaadt. ERG tevreden dus over de E-bike; hij is niet goedkoop (€ 3200,-) maar je hebt wel wat.

 4. ik ben in het bezit van een Giant Twist Go Double Elektrische fiets sinds 2011, ik ben er super tevreden over wordt goed onderhouden,
  ik begin nu te merken dat de accu’s minder capaciteit beginnen te hebben, mijn vraag is kunnen die gereviseerd worden?
  het zijn er twee en om nieuwe te kopen is toch veel geld en mijn fiets doet het verder prima, graag antwoordje !

  1. Heb ook een giant twist met twee batterijen en wil oplader van èèn jaar oud verkopen met de twee batterijen die goed zijn voor 100km
   Bel mij 0497/730048 Van Marcke Miet

 5. Hans Hellemons

  Heb een Giant entour e+. Heb nog nooit zo’n waardeloze fiets gehad. Jankende motor, accu naar de klote in 3 jaar. Bereik met grootse accu nog maar 70 km. Giant doet niks, Yamaha reageert niet en de leverancier, konijnenbeld, laat ons ook in de steek. Koop a.u.b nooit maar dan ook nooit een Giant. Wees gewaarschuwd!!!! Weinig fiets voor veel geld.

 6. Heb sinds 3 dagen een Giant anytour, het is dus te vroeg om deze fiets kwalitatief te beoordelen. Wat me echter opvalt is dat deze fiets zonder elementaire zaken geleverd wordt. Er zit geen slot op, er ontbreekt een pomp en ja zelfs een handleiding ontbreekt er bij de ebike. Daarnaast kwam er uit de doos een gebruikte (met krassen beschadigde) acculader bij. Moet wel vermelden dat de dealer gratis een slot gemonteerd heeft maar het nadeel blijft dan dat je met 2 verschillende sleutels moet werken. Een handleiding die je vervolgens kunt downloaden is wat mij betreft te summier en gaat al helemaal niet in op de technische aspecten van de fiets. Kortom voor een Ebike van 3500 Euro vind ik dit belangrijke tekortkomingen van Giant temeer omdat de Nederlandse wetgeving stelt dat er een goede Nederlandse handleiding bij een product dient te zitten.
  Daar en tegen zijn de eerste indrukken tijdens het fietsen tot nut toe positief.

  1. Inmiddels een aantal maanden verder. Door een ongeval pal van derailleur afgebroken. Het vervangen van dit palletje betekende dat ik acht dagen zonder ebike zat. En dit terwijl de fiets gekocht was in een Giant store. Dit moet tocht beter kunnen lijkt me. Tevens constateerde ik dat er oplaad problemen waren. Accu was na 12 uur nog niet vol. Nieuw laadapparaat leverde geen resultaat. Accu weggebracht naar dealer. Daarna geen laadproblemen meer. De ondersteuning van de fiets: de hellingsensor is een genot. Bij de minste stijging voel je de ondersteuning toenemen. Maar in zijn algemeenheid vind ik de ondersteuning in de automatische stand niet constant. Bij bepaalde snelheden te weinig ondersteuning, zelfs als je extra kracht zet op de pedalen. Bij vlagen fiets je heerlijk om even later weer te constateren dat de ebike niet prettig fietst in de automatische stand. Kom hier later nog op terug.

 7. Sinds 31-3-2021 , 2 stuks dailytour E+1 beide opladers laden geen 100 % 1 fiets 83% de ander 91 % hoe is dit toch mogelijk met fietsen van 3199€

  1. Als de accu buiten de fiets wel goed laadt, ligt het mogelijk aan te veel vet bij de accupolen. Zo niet, Giant is dit verder aan onderzoeken waar dit vandaan komt en komt mogelijk met een software update

 8. Andries Julien

  heb een E-bike Giant 2019 damesfiets.
  reeds problemen met accu :als je deze oplaad en weder in houder schuif gaan er plotseling van range bereik 15 km af zonder 1meter te rijden.
  2é probleem : de actieradius verminder tijdens het rijden (onvoldoende ondersteuning )
  b.v. hellend vlak (4%) sport+ amper 14 km/per uur.
  Fietsdealer weigert deze terug naar fabriek te sturen voor onderzoek toch valt deze onder garantie

 9. Giant elegance met syncdrive middenmotor na drie jaar al maakt deze motor veel geluid en dat is niet prettig fietsen.
  Bij een dealer gebracht om naar het probleem te kijken en zegt dat er een nieuwe motor onder moet komen.
  Hij heeft contact gezocht met giant vanwege garantie en giant wil er niets van weten.
  Fiets van €2500 met 1000km op de teller en garantie tot de voordeur moet je je dat even voorstellen. Koop dus absoluut geen Giant fiets met syncdrive motor is mijn waarschuwing naar ebike zoekers..

  1. Koop geen Giant, het is rommel. De banden waren binnen een paar maanden af. Garantie op banden of andere zaken niet te krijgen. Goedkope Chinese Rommel Arrogant, wijzen alles af. Als je een slechte revieuws plaatst, reageren ze met dreigen met juridische stappen.
   Geen antwoord op vragen. Ook niet bij dealers in Bergentheim en Vroomshoop

 10. Hallo
  Heb ook slechte ervaring met mijn Giant anytour 2990€ pas een jaar oud en al zeker
  3 maanden zonder geweest, al eens 5 weken en dan nu al 4 weken naar Giant fabriek en al enkele keren in de winkel en dat enkel omdat de ketting van de voorste plato valt zeker
  1tot2 keer op 50km
  Ronny

 11. Vervolg van het vorege mijn Giant anytour is in plaats van 4 weken is hij nu al 8 weken weg ze beloven hem terug te sturen maar het komt er niet van.
  En ze laten niets weten waarom het niet lukt.

  BOZE Ronny

 12. De displays van de Giant entour E+1 kunnen problemen opleveren: het scherm valt uit en daarmee de ondersteuning.
  Afgelopen maandag werden 2 fietsen opgeleverd: de ene fiets functioneert goed.
  Voor de tweede fiets is de dealer al drie keer! terug geweest om het display te vervangen.
  2 Displays vielen meteen uit, de 3de na 100m fietsen….
  Giant schijnt bekend te zijn met het probleem en er komt hopelijk een vernieuwde versie in september uit Taiwan….
  Ondertussen zit ik met een fiets zonder ondersteuning, die me alleen maar teleurstelling en ergernis heeft bezorgd. Mijn vertrouwen in Giant ben ik kwijt.

 13. De displays van de Giant entour E+1 kunnen kennelijk problemen opleveren: het scherm valt uit en daarmee de ondersteuning.

  Afgelopen maandag werden 2 fietsen op ons adres afgeleverd.
  Op de ene fiets functioneert het display goed: tot nu toe na 3 dagen nog zonder kuren.
  Voor de tweede fiets is de dealer al drie keer! terug geweest om het display te vervangen.
  2 Displays vielen meteen uit, de 3de na 100m fietsen….
  Giant schijnt bekend te zijn met het probleem, maar heeft deze fietsen gewoon aan de dealer geleverd en de dealer aan ons.
  Volgens de dealer komt er een vernieuwde versie in september uit Taiwan….
  Ondertussen zit ik met een fiets zonder ondersteuning, die me alleen maar teleurstelling, ergernis en tenslotte boosheid heeft bezorgd.

  Mijn vertrouwen in Giant ben ik kwijt.

 14. Hallo. Wij hebben beiden een giant daily tour E1 van maart 2020 . Als hij rijdt, is het fijn, maar …Van in het begin al allerlei kleine ‘dingen’ , o.a. voorlicht kapot nadat een stuk klei mee rond draait, dagrijlicht valt uit, steeds aandampende display, waterinsijpelijng in batterijruimte, zadel afgebroken enz . Ook de bijhorende app mag eens grondig nagekeken worden; na een (moeilijk uitvoerbare ) update, minder functies …Nu rond de 15.000 km op beide fietsen in dezelfde week een lekkende linker voorvork. Nu +- 19.000 km en we rijden maar verder… Met de Yamaha motor en shimano versnellingen geen probleem.
  Grtjs, Michel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *