Ervaringen Villette E-Bike

Ervaringen Villette e-bike: uitgebreide review

Merk: Villette
Website: bol.com
Actief sinds: 2020
Prijsklasse: 879,- tot 2599,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 5

Villette is een merk dat goedkope elektrische fietsen levert. Op moment van schrijven worden deze fietsen exclusief verkocht op bol.com. Wat erg opvallend is dat Villette ook geen website meer heeft. Wel is er een Facebook pagina welke eerder toebehoorde aan Hollandia. Hollandia was een onderdeel van BIG Bicycles. Dit bedrijf is failliet gegaan maar blijkbaar zijn er toch bepaalde onderdelen van het bedrijf verkocht of door gestart. Het zou ook kunnen dat bol.com dit overgenomen heeft.

In ieder geval hebben we het idee dat Villette de opvolger is van Hollandia. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Welke modellen zijn er?

Het merk Villette verkoopt diverse elektrische fiets modellen. Denk hierbij aan dames- en herenfietsen, transport e-bikes en omafietsen. Daarnaast onderscheiden de fietsen zich van elkaar op basis van waar de elektromotor is geplaatst. Zo kun je kiezen voor een elektrische fiets met voorwiel-, midden- of achterwielaandrijving.

Over het algemeen beschikken de e-bikes over het nodige aantal versnellingen (meestal 7), een geveerde voorvork en zadelpen, LCD-display en een heerlijk zadel. Het type accu verschilt wel per uitvoering, zo heb je de keuze uit een 13 of 14 Ah (hogere segment) en 11,6 Ah (lagere segment) accucapaciteit.

Prijzen Villette e-bike

Villette elektrische fietsen zijn super scherp geprijsd. Het goedkoopste model kost slechts 879,-. Dit is de Villette Le Plaisir en is te krijgen in zowel heren als damesmodel. Ook is deze fiets in verschillende kleuren te krijgen. Voor dit geld krijg je een mooie fiets met 3 versnellingen en gesloten kettingkast. De accu heeft een capaciteit van 10,4 Ah wat gelijk staat aan ongeveer 375Wh. Volgens Bol kun je hier 100 tot 150 kilometer mee fietsen. Daar denken wij toch net wat anders over. Volgens onze berekeningen zou je ongeveer 55 tot 100 kilometer kunnen fietsen. 100 kilometer is echter wel met weinig ondersteuning.

Meer weten over hoe ver je kunt fietsen met welke accu? Dat lees je hier: Zo ver kun je fietsen op een accu.

De geschatte actieradius klopt niet maar de capaciteit is in deze prijsklasse prima. 

Voor iets meer dan 1000 euro is er een fiets te vinden met derailleur systeem. Ook weer in heren en damesmodel en in meerdere kleuren. 

Vanaf 2000 euro heb je een fiets met middenmotor. Deze ziet er erg degelijk uit. Het duurste model is de Villette Le Courage welke is voorzien van een riemaandrijving, Nuvinci Enviolo naaf, schijfremmen en nog veel meer. Kortom, dit is een hele uitgebreide fiets welke met goede kwaliteit onderdelen is afgemonteerd. Helaas kunnen we de capaciteit van de accu niet terugvinden in de advertentie teksten. De Le Courage draagt een prijskaartje van 2599 euro.

Villette luxe fiets. Le Courage ervaringen
Le Courage voor 2599,-

Voordelen Villette fiets

Villette fietsen zien er uitzonderlijk goed uit. Zeker de duurdere modellen zien er fantastisch uit maar ook de modellen vanaf 879,- mogen er best zijn.

Onder de 900 euro vind je over het algemeen geen fiets. Als je dus echt een budget fiets wil is dit wellicht een goede keuze. De accu capaciteit van deze goedkope elektrische fiets is ook prima. We zagen eerder een super goedkope elektrische fiets bij Decathlon maar hier zit slechts een 221Wh accu in. Dit is bij Villette niet het geval.

Nadelen Villette fiets

Villette heeft op moment van schrijven nog geen eigen website en behalve Facebook zou ik niet weten hoe je het bedrijf zou moeten bereiken. Echter stelt Bol wel hoge eisen aan partners en zou de service in orde moeten zijn.

Ervaringen Villette E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Villette elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook zijn weinig reviews te vinden. Dit is goed te verklaren omdat Villette nog niet zo lang bestaat.

Overige reviews

Verder vinden we op Bol en op diverse andere websites hele goede verhalen. Er zijn ook geen slechte verhalen te vinden. Wederom, het is een vrij jong bedrijf maar vooralsnog lijken de reviews top.

Ons advies: Villette elektrische fiets kopen?

Bij Villette koop je voor weinig geld een elektrische fiets. De prijs kwaliteit verhouding lijkt enorm goed. Ook levert het bedrijf duurdere fietsen met hele goede specificaties voor een redelijke prijs.

Ook de ervaringen zijn goed. Je kunt dus gerust een Villette fiets aanschaffen.

Er zijn nog niet heel veel ervaringen te vinden. Heb je ervaringen met Villette fietsen? Laat het dan vooral even weten. Jouw ervaring kan voor andere e-bike kopers van enorme waarde zijn!

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Villette elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3/5 - (526 stemmen)

11 gedachten over “Ervaringen Villette e-bike: uitgebreide review”

  1. Hoe is de accu? Hoeveel km kan je ermee en hoe snel is de fiets hoeveel km gaat die op zijn hardst? Heb hem ook besteld en ben heel erg benieuwd!

 1. Thans zijn Villette fietsen ook te verkrijgen via Decathlon aan super scherpe prijzen. Het duurste model “le courage” wordt niet meer gemaakt wegens te weinig afzet, wat jammer is.
  Het was een complete fiets met riemaandrijving en eviolo versnellingen. Het damesmoel “l’amour” blijkt uitverkocht.
  Dezelfde fietsen komen ook onder andere merknamen op de markt o.a. Padello, waar het model le courage blijkbaar nog welk verkrijgbaar is.
  Naar verluidt levert de Turks-Nederlandse firma nog aan andere afnemers die de fietsen een eigen merk en naam geven.

 2. Net gekregen geen gebruiksaanwijzing op moeten zoeken op internet en ………doet het niet! Alle lampje branden en hij fiets maar geen ondersteuning wat ontzettend vervelend.
  Weer mailen en dat voor 929 euro hoop dat ze het snel oplossen.

 3. Marc Schotsmans

  Aan alle Belgen: Ik kan deze fiets enkel aanraden.
  Degelijk, mooi, fijne afwerking, kortom een droomfiets …én: grandioze en aangename na-service van Bike Service Nederland BV.
  (P.S.:Ik weeg 110Kg. en heb nog nooit zo’n plezier beleefd aan fietsen !)
  Niet twijfelen, DOEN!

 4. Marc Schotsmans

  “Mon amour: Vilette l’Amour”
  Aan alle Belgen: Ik kan deze Nederlandse e-bike enkel aanraden.
  Degelijk, mooi, fijne afwerking, kortom een droomfiets …én: grandioze en aangename na-service van Bike Service Nederland BV.
  (P.S.:Ik weeg 110Kg. en heb nog nooit zo’n plezier beleefd aan fietsen !)
  Niet twijfelen, DOEN!
  Vriendelijke groet,
  Marc Schotsmans, Sint-Truiden, België

 5. Villette Deluxe gekocht via AH, waardeloos.

  Als-tie het doet best OK, maar daar kun je niet van op aan. Fiets teruggestuurd voor reparatie, retour gekregen met de melding dat er geen storing was gevonden. Ondertussen staat de fiets werkeloos in de schuur want je kunt er niet van op aan.

  Niet twijfelen, niet kopen, zou mijn advies zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *