elektrische driewieler kopen

Welke elektrische driewieler kopen? Onze review

Een elektrische driewieler is ideaal voor diegene die meer stabiliteit wil tijdens het fietsen. Bovendien hoef je met een elektrische driewieler minder kracht te zetten dan bij een ‘gewone’ elektrische fiets. Zo kun je veilig en comfortabel op pad, van A naar B.

Zit jij er ook aan te denken om een elektrische driewieler aan te schaffen? Dan kun je onze review eens doorlezen, om je op het een en ander voor te bereiden. Alles wat je moet weten over een e-driewieler zetten we hieronder voor je op een rij. Lees je mee?

Wat is een elektrische driewieler?

De naam doet het misschien al wel vermoeden, maar een elektrische driewieler is een driewieler met trapondersteuning. Het is eigenlijk gewoon een e-bike, maar dan met drie wielen. Zo’n fiets is prettig voor iedereen die meer stabiliteit, veiligheid en comfort zoekt in een fiets. Er zijn veel verschillende elektrische driewielers: voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

elektrische driewieler

Voor volwassenen

Voor volwassenen die liever niet (meer) willen fietsen op een tweewieler, is een driewieler perfect. Een driewieler biedt namelijk meer stabiliteit. Er bestaan meerdere elektrische driewielers voor volwassenen. Zo heb je de ‘standaard’ driewieler met een wiel vooraan en twee achteraan, waarbij je rechtop zit. 

Ook heb je een driewieler met lage instap, met een wiel vooraan en ook twee achteraan. Daarnaast heb je ook een driewieler met een wiel achteraan en twee vooraan. Bovendien heb je ook een driewieler met een wiel voor en twee achter, waarbij je laag zit. Als laatst bestaat er ook de scootmobielfiets, die je zowel als fiets en als scootmobiel kunt gebruiken.

Voor kinderen

Kinderen die niet op een tweewieler kunnen of mogen fietsen, kunnen alsnog genieten van een fietsronde met een driewieler. Ook voor kinderen bestaan er zelfs driewielers met ondersteuning. Zo bestaan er elektrische driewielers in verschillende framematen, zodat er altijd wel een geschikte elektrische driewieler tussen zit voor jouw kind. 

Voordelen

Een elektrische driewieler heeft veel voordelen. 

  • Het grootste voordeel is natuurlijk dat een e-driewieler meer stabiliteit biedt. Voor mensen die bijvoorbeeld hun evenwicht gauw kunnen verliezen, is een elektrische driewieler een ware uitvinding. 
  • Een elektrische driewieler biedt veel comfort, aangezien je haast niet meer je lichaam en de fiets in evenwicht hoeft te houden.
  • Ook zorgt een elektrische driewieler voor fietsplezier, aangezien volwassenen en kinderen die niet (meer) kunnen fietsen op een tweewieler op deze manier tóch kunnen genieten van het fietsen.

Nadelen

Helaas heeft een elektrische driewieler ook een aantal minpuntjes.

  • Een elektrische driewieler heeft nogal een hoog prijskaartje. Als je een elektrische driewieler vergelijkt met een e-bike, zit daar een groot verschil tussen. Een e-bike met twee wielen kun je al wel kopen voor zo’n 1000 euro, terwijl je voor een e-driewieler wel het dubbele moet neerleggen.
  • Ook zal het sturen op een elektrische driewieler iets lastiger zijn dan op een tweewieler. De twee wielen zullen namelijk zorgen voor een grotere draaicirkel, waardoor het nemen van bochten iets lastiger kan zijn. Gelukkig is dit puur een kwestie van wennen.
driewielfiets

Varianten en modellen

We benoemden net al kort dat er verschillende varianten van de elektrische driewieler te vinden zijn. We zetten de varianten nogmaals hieronder voor je op een rij.

1. De traditionele driewieler met twee wielen achter en één wiel voor met een hoge zitpositie: deze driewieler is ideaal voor mensen die meer stabiliteit willen tijdens het fietsen.

2. Lage instapdriewieler: op deze fiets kun je met beide benen de grond aanraken. Je kunt dus ook zonder moeite op jouw fiets stappen. 

3. Driewieler met twee wielen voor en één wiel achter: deze fiets is prettig wanneer je (nog) niet echt gewend bent aan het fietsen op een driewieler. Dankzij de twee wielen aan de voorkant kun je de grootte van de fiets namelijk beter inschatten.

4. Comfortabele driewielfiets: met zitting, lage instap en lagere zitpositie. Als je een comfortabel stuk wil fietsen op jouw driewieler, is deze variant perfect! Je zit namelijk laag aan de grond op een soort stoeltje, waarbij je én steun in de rug hebt én makkelijk kunt opstappen.

5. Scootmobielfiets: twijfel je tussen een driewieler of een scootmobiel? Kies dan voor de scootmobielfiets. Dit is namelijk een combi, waarbij je kunt fietsen maar ook de scootmobiel zijn werk kan laten doen.

Tips hoe je overweg kunt gaan met een driewieler

E-bike driewieler merken

Er zijn een aantal merken die elektrische driewielers aanbieden. We zetten er hier een aantal voor je op een rij.

Stella

Het welbekende fietsmerk Stella heeft naast tweewielers ook een driewieler in de aanbieding. Zo heeft Stella de Nantes Superior FDST Trike. Deze fiets heeft een actieradius van 195 kilometer, zodat je heel wat fietsritten kunt afleggen. De fiets heeft een lage instap en een hoge zitting.

Huka

Wellicht een wat minder bekend fietsmerk, maar wel een fietsmerk dat gespecialiseerd is in onder andere elektrische driewielers, duofietsen en tandems. Voor diegene die dus op zoek is naar een elektrische driewieler zit goed bij Huka. Bovendien is het aanbod groot: wanneer je op zoek bent naar een e-driewieler heb je de keuze uit wel drie fietsen.

Forza

Ook het fietsmerk Forza biedt een elektrische driewieler aan. Deze driewieler heeft een lage instap en een hoge zitting. De fiets ziet er sportief uit én is ook nog eens comfortabel. Dankzij deze fiets kun je dus het fietsplezier weer helemaal terugkrijgen.

Popal

Popal heeft meerdere elektrische driewielers in het assortiment. Een voor een hebben ze een sportief uiterlijk. Ook hebben ze allemaal een hoge zitting, twee wielen achter en een wiel voor. Bovendien hebben de fietsen een handig mandje achterop: ideaal voor de boodschappen.

Welke driewieler-aanbieders zijn er?

Niet ieder fietsmerk biedt elektrische driewielers aan. Gelukkig zijn er wel genoeg merken te vinden die dat wél doen. Zo heb je de bovengenoemde fietsmerken Stella, Huka, Forza en Popal die een e-driewieler in het assortiment hebben. Daarnaast kun je ook op het internet zoeken naar meerdere aanbieders die elektrische driewielers aanbieden. Ook kun je vaak een driewieler huren of tweedehands aanschaffen.

Huren

Meerdere fietsenwinkels verhuren tegenwoordig hun fietsen. Dit wordt vaak ook wel leasen genoemd. Dit leasen werkt hetzelfde in de autobranche: je betaalt een bepaald bedrag per maand zodat je kunt genieten van het voertuig. Na het leasecontract lever je de auto, of in dit geval de fiets, weer in bij de fietsenwinkel. Handig wanneer je niet goed weet welke fiets het beste bij jou past. Je kunt daarom eens navragen bij de fietsenwinkel in de buurt of zij ook leasefietsen aanbieden.

Tweedehands

Op het internet zijn genoeg tweedehands fietsen te vinden, en wellicht ook wel tweedehands elektrische driewielers. Het is overigens wel oppassen geblazen met tweedehands e-bikes: de accu kan in de loop van de tijd achteruit zijn gegaan wat betreft kwaliteit en prestaties. Controleer daarom altijd de accu van de tweedehands fiets voordat je overgaat tot aankoop.

driewieler

Grootste verschillen met driewielerscooter

Naast een elektrische driewieler, heb je ook een driewieler scooter. Dit is een ‘gewone’ scooter, maar dan met drie wielen in plaats van twee. Ook hierbij ligt het comfort een stuk hoger, aangezien je niet na hoeft te denken over het evenwicht en stabiliteit. Het grootste verschil is natuurlijk dat je op een scooter veel sneller gaat dan een fiets. Hiervoor heb je dan ook een rijbewijs nodig. Wil je graag het comfort van een scooter, maar de gemakken van een fiets? Kies dan voor een scootmobielfiets. 

Ons advies 

Ben je van plan om een elektrische driewieler te kopen? Denk dan goed na wat het beste bij jou past. Zo heb je natuurlijk de verschillende modellen en varianten van een driewieler. Ons advies is dan ook om langs te gaan bij een fietsenwinkel en hier proefritten te maken. Hierdoor weet je precies welke fiets bij jou past.

Heb jij ervaring met een elektrische driewieler en wil je graag jouw mening delen? Laat dan een reactie achter, zodat je anderen op weg kunt helpen!

Veelgestelde vragen

Hoe breed is een elektrische driewieler fiets?

De maten van een elektrische driewieler verschilt natuurlijk per fiets, maar zijn vaak niet breder dan 1,50 meter.

Hoe duur is een elektrische driewieler?

De prijzen van een elektrische driewieler beginnen ongeveer rond de 2000 euro.

Waar koop ik een elektrische driewieler?

Je kunt zowel online als in de fietsenwinkel een elektrische driewieler kopen. Wanneer je ervoor kiest om online een driewieler te kopen, is het belangrijk om goed je research te doen. Zo weet je zeker dat de e-driewieler perfect aansluit op jouw wensen.

1 gedachte over “Welke elektrische driewieler kopen? Onze review”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *