Ervaringen fietsvoordeelshop

Ervaringen Fietsvoordeelshop

Ervaringen Fietsvoordeelshop

Op deze pagina kun je je ervaringen met Fietsvoordeelshop delen. Ook geven wij een oordeel over het bedrijf zodat je van alles op de hoogte bent voordat je een fiets gaat bestellen.

Fietsvoordeelshop is een online aanbieder die sinds kort deels in eigendom is van Louwman. Het bedrijf groeit de afgelopen tijd als kool en neemt verschillende al langer bestaande fietsenwinkels over. Inmiddels zijn er 14 fysieke Fietsvoordeelshop winkels en heeft het bedrijf ook de keten Juizz overgenomen. De Juizz winkels blijven bestaan en leggen de focus op het hogere segment.

Merken Fietsvoordeelshop

Het bedrijf levert onder andere de merken Sparta, Batavus, Cortina, Koga, Union, Gazelle, Pegasus, Cube, Stromer en nog veel meer. Niet de minste merken dus. Bij Fietsvoordeelshop betaal je vaak iets minder dan de adviesprijs maar het is geen enorme prijsstunter.

Service Fietsvoordeelshop

Naast de online winkel zijn er dus winkels waar je terecht kunt voor service en onderhoud. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere online aanbieders. Er moet natuurlijk wel net een filiaal bij jou in de buurt zitten. Je kunt de fiets ophalen in deze winkels maar je kunt je fiets ook rijklaar aan huis laten leveren.

Voordelen Fietsvoordeelshop

De prijzen zijn prima. Voor een online aanbieder niet spectaculair maar de prijzen zijn desalniettemin zeer acceptabel.

Het bedrijf heeft een heel ruim assortiment. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende merken.

Er zijn winkels waar je ook echt een aanspreekpunt hebt als er iets met je fiets aan de hand is.

Nadelen Fietsvoordeelshop

Bij een kleinere lokale fietsenmaker heb je waarschijnlijk wat meer persoonlijk contact. Het bedrijf is vrij groot.

Fietsvoordeelshop is nog niet overal in Nederland te vinden. Het kan dus zijn dat er (nog) geen vestiging in de buurt zit.

Facebook reviews

Op Facebook staat de review optie uit. Echter kunnen we nog wel heel veel berichten vinden over het bedrijf. We komen onder andere veel onvrede tegen over het lange wachttijden. Fietsen die besteld zijn in de veronderstelling dat ze snel geleverd zouden worden wat dus niet het geval blijkt te zijn. Nou heeft iedere winkel wel eens last van langere levertijden maar het is bij deze partij dus van belang om vooraf duidelijk af te spreken wanneer de fiets geleverd gaat worden.

Ook zien we lange wachttijden voor reparaties. Dit zal per filiaal verschillen maar is dus wel iets om rekening mee te houden.

Trustpilot reviews

Op Trustpilot heeft het bedrijf flink wat reviews met een gemiddelde van 4 van de 5 sterren. Een prima score dus. Wel lijkt het alsof het bedrijf actief reviews verzameld op dit platform waardoor de scores doorgaans wat hoger zijn.

Je leest hier voornamelijk veel verhalen over de goede service van het bedrijf.

Overige reviews

Op andere websites lezen we iets minder positieve verhalen. Vooral lange levertijden en trage communicatie zijn terugkerende thema’s. Dit blijft natuurlijk een verschil met een kleinere lokale fietsenwinkel.

Is Fietsvoordeelshop betrouwbaar?

Absoluut. Fietsvoordeelshop is een groot bedrijf. Wel staan ze er momenteel enigszins om bekend dat ze niet alle beloftes waar kunnen maken. Vooral langere levertijden zijn een terugkerend probleem.

Conclusie

Is het een goed idee om een fiets te kopen bij Fietsvoordeelshop? Eigenlijk wel. Het bedrijf heeft een enorm assortiment, meerdere winkels en scherpe prijzen. Uiteraard is het een wat grotere organisatie waardoor de communicatie wat log is. Maar dit is wel te verklaren. Als je een wasmachine koopt bij de Media Markt is de service en communicatie ook anders dan dat je hem bij een kleinere Expert winkel koopt. Bij een lokale fietsenmaker zul je iets snellere service hebben en een persoonlijke benadering. Echter zul je hier wel iets meer voor moeten betalen.

Jullie ervaringen met fietsvoordeelshop

Heb je zelf ervaringen met Fietsvoordeelshop? Laat het dan vooral even weten onder dit artikel. Op deze manier kun je andere consumenten helpen de juiste keuze te maken.

7 gedachten over “Ervaringen Fietsvoordeelshop”

  1. T. Schoonderbeek

   Wij hebben 3 weken geleden hier een fiets a 2800 euro gekocht,
   Aflevering verliep slecht….maar nog erger er zijn wat dingen met de fiets
   En na 3 x een mail te hebben verstuurd reageerd Fietsvoordeel shop totaal niet!
   Heel erg!

 1. Eeuwig spijt dat ik een fiets bij de fietsvoordeelshop heb gekocht. Denk je met het kopen van een nieuwe fiets plezier gaat beleven. Direct was er een probleem met de kettingkats…ik ben nu al lange tijd bezig. Mocht je contact met ze krijgen (Dat is al een hele crime) dan wordt er van alles beloofd of je wordt als vervelend behandeld. Ik blijf achter met een Gazelle waar ik niets aan heb! Ik moet nu maar mijn rechtsbijstand er op zetten met alle mailwisselingen die ik opgespraad heb. Wat een rot zaak!

 2. Ik heb in maart 2021 een e-Bike CUBE
  hybrid Pro 500 gekocht voor ruim € 2.500,00 en de service en fiets bevalt mij perfect. Ook de aflevering ging volgens wens.

 3. Koop gewoon een fiets bij de lokale dealer, dan kun je op service rekenen en daar betaal je dan misschien iets meer voor.
  Direct na aankoop en aflevering liep het achterwiel aan.
  Ondanks het servicecontract zou het 4 weken duren voordat er service aan huis geleverd zou worden, vanwege drukte. Ik kon wel naar Rijswijk komen maar dat is te ver voor ons. Dit is natuurlijk niet echt wat je verwacht van een fietsenzaak. Retour sturen ging ook zeer moeizaam, eerst moest ik de fiets zelf maar naar Rijswijk brengen. Uiteindelijk wamen ze hem toch ophalen.
  Geld retour gekregen op de uiterste betaaldatum.

 4. Ik had er voor gekozen om mijn fiets bij de fietsvoordeelshop te kopen omdat zij aan huis komen voor onderhoudsbeurt en mankementen. Nu ik binnen de garantie problemen heb met mijn fiets kreeg ik te horen dat zij pas over 7 weken langs kunnen komen of ik moet naar een winkel toe wat onmogelijk is. Zwaar teleurgesteld mijn vakantie valt in duigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *