problemen elektrische fiets

Veel voorkomende problemen elektrische fiets

Problemen met je elektrische fiets? In dit artikel gaan we veel voorkomende problemen met elektrische fietsen behandelen en bekijken hoe we dit op kunnen lossen.

Staat jouw probleem er niet tussen? Reageer dan even onder dit artikel, zodat iemand anders je vraag wellicht kan beantwoorden.

Doet je probleem zich voor binnen 2 of 3 jaar? Ga dan altijd direct terug naar de dealer. Vaak kan deze de problemen oplossen. Als het onder de fabrieksgarantie valt helemaal gratis en als dat niet zo is vaak tegen een redelijk tarief.

Meest voorkomende problemen e-bikes

Onderstaande problemen elektrische fiets gaan we behandelen in dit artikel.

 • Voorwiel motor ratelt
 • Ondersteuning valt weg
 • Display hapert of valt uit
 • Vocht in het display
 • Accu rammelt
 • Fiets valt uit
 • Actieradius verminderd
 • Fiets trapt door
 • E-bike gaat niet aan

Voorwiel motor ratelt

In veel voorwiel motoren zitten kunststof tandwielen. Deze tandwielen willen na verloop van tijd wel eens gaan slijten of zelfs afbreken. Dit veroorzaakt een ratelend geluid in het voorwiel. Sommige motoren kunnen nog gerepareerd worden maar in de meeste gevallen zal de fietsenmaker adviseren om het voorwiel te vervangen. Een nieuw voorwiel met motor kost vaak tussen de 300 en 500 euro. Zorg dat je altijd naar de dealer toe gaat waar je je fiets gekocht hebt. Zelfs buiten de garantie kan deze vaak wel een motor leveren tegen inkoopsprijs om je uit de brand te helpen. Echter moet je nog steeds rekening houden met minimaal 300 euro.

Ondersteuning valt weg

Valt je ondersteuning af en toe weg? Of hapert de ondersteuning? Meestal is dit een sensor probleem. Fietsen met een voorwiel motor hebben vaak een rotatie sensor. Deze is te vinden in de buurt van je trapas. Zolang de crank draait ondersteunt de motor. Als deze sensor vies is of op een andere manier niet goed draait valt de ondersteuning weg. Dit kan altijd zijn maar het kan ook zijn dat hij zo nu en dan weg valt. Vaak kun je deze sensor schoonmaken en in het ergste geval vervangen.

Bij een middenmoter is dit vaak een wat groter probleem. Deze heeft een krachtsensor welke in de motor zelf zit. Die kun je dus niet zomaar even smeren of schoonmaken.

Een ander veel voorkomend probleem waardoor je ondersteuning soms weg kan vallen is de motor stekker van een voorwiel motor. Dit is een wat eenvoudiger probleem. Bij de voorvork van de fiets in de buurt van de motor zie je een dikke stekker zitten. Deze trilt soms los waardoor de ondersteuning weg kan vallen. Controleer dus altijd of deze goed in elkaar gedrukt zit. Zorg er ook voor dat er geen spanning op deze kabel staat zodat de kans op dit probleem kleiner word.

Display hapert of valt uit

Display hapert of valt uit

Hapert je display? Valt hij soms uit of werkt je display helemaal niet meer? Veel displays kun je van je fiets af halen om diefstal te voorkomen. Je neemt de display dan mee naar binnen als je fiets buiten staat. Het idee is goed alleen in de praktijk word dit een zwak punt van je elektrische fiets. Door deze display vaak er op en er af te klikken slijt de houder of het display waardoor de contacten op termijn minder goed gaan werken. Bij dit type display zie je vaak aan de achterkant koperkleurige puntjes zitten. Zorg dat deze puntjes goed schoon zijn. Als je al een beetje corrosie ziet kun je de contactpuntjes schoonmaken met een stukje staalwol of schuurpapier. Doe dit wel voorzichtig want je wil de rest van het display niet beschadigen.

Zit er ruimte op het display waardoor hij niet goed contact maakt? Om dit weer perfect op te lossen zul je de display en bevestiging op het stuur moeten vervangen. Dit is vaak erg prijzig. Bij een oude fiets kun je zit vaak oplossen met wat stukjes tape. Is de slede waar de display in komt een beetje versleten? Plak dan een stukje tape aan de bovenkant van de slede zodat het display goed strak naar beneden gedrukt word. Vaak is het dan wel weer even opgelost. Probeer vanaf dat moment het display wel altijd te laten zitten.

Ook kun je het display vast lijmen. Dit is niet de beste optie maar als hij nu al helemaal niet meer werkt heb je weinig te verliezen.

Vocht in het display

Ook vocht in het display is een veel voorkomend probleem. Vaak is dit niet zo’n probleem. Bij plotselinge temperatuur wisselingen zie je wel eens een soort waas over je scherm. Als je je fiets even binnen zet in het hok is dit vaak zo weer weg. Blijft je display slecht leesbaar? Dan zul je deze toch moeten vervangen.

Accu rammelt

accu rammelt of zit los

Heb je een accu onder de bagagedrager en rammelt deze tijdens het fietsen? Ook dit is een veel voorkomend probleem. Vaak komt dit omdat de accu slede niet helemaal goed gemonteerd is. Je kunt dit verhelpen door één van de bevestigingspunten te verhogen.

Bij het verhogen van de bevestigingspunten worden de volgende vier stappen onderscheiden:

 1. Trek de accu uit de accu slede
 2. Draai 1 van de bevestiging boutjes los (dit zijn er vaak 4)
 3. Plaats onder de accu slede tussen de slede en het frame een ringetje
 4. Monteer de bevestigingsbout weer

Op deze manier zorg je ervoor dat de accu weer strak in de slede komt te zitten. Soms is 1 ringetje genoeg, soms heb je meerdere ringetjes nodig om het op te lossen.

Fiets valt uit bij hoge ondersteuning

Valt je fiets uit tijdens het fietsen? Als een accu op termijn minder word kan deze soms niet meer de optimale capaciteit leveren. Als je je fiets dan in de hoogste ondersteuningsstand zet valt deze uit omdat hij het simpelweg niet meer trekt. Vaak werkt je accu dan nog wel in de lagere standen maar valt hij uit bij hoge belasting.

De enige oplossing hiervoor is de accu laten reviseren of om de accu helemaal te vervangen.

Actieradius verminderd

Dit is niet eens een veel voorkomend probleem maar zelfs een onvermijdelijk probleem. De accu van je elektrische fiets word op termijn minder. Net zoals de accu van bijvoorbeeld je telefoon. In eerste instantie doe je een paar dagen met een accu lading en dat word steeds iets minder. Dit is ook zo met de accu van je elektrische fiets. Je kunt de accu vervangen of laten reviseren. Ook kun je deze tips toepassen om je actieradius te vergroten.

Fiets trapt door

Dit probleem komt niet alleen voor bij elektrische fietsen maar ook bij normale fietsen. In 9 van de 10 gevallen heeft dit te maken met de afstelling van je versnellingen. Als de afstelling niet goed is trapt je fiets door. Hoe je dit op kunt lossen lees je hier: E-Bike versnelling afstellen

Denk je dat het ergens anders aan ligt? Hier is een uitgebreid artikel over doortrappen: Waarom trapt mijn fiets door?

E-Bike gaat niet aan

Waarom gaat je elektrische fiets niet meer aan? Dit kan verschillende oorzaken hebben maar als je E-Bike ineens niet meer aan gaat is dit meestal een accu probleem. Controleer altijd als eerste of je accu vol zit. Veel e-bikes hebben een soort contact slot, controleer of de sleutel in de juiste stand staat.

Het kan zo zijn dat de accu in slaapstand is gegaan. Je kunt deze wakker maken door hem even aan de lader te zetten. Ook zit er vaak een knop op de accu waarmee je hem ”wakker” kunt maken. Druk deze eens in. In sommige gevallen moet je hem 10 seconden indrukken voordat er iets gebeurd. Is dit niet het geval? Ga dan naar de fietsenwinkel waar je de fiets gekocht hebt. Vaak kan deze de accu wakker maken met de computer.

Veelgestelde vragen problemen elektrische fiets

Mocht je vragen hebben over problemen elektrische fiets, dan is het verstandig om onderstaande vraag- en antwoordsectie te bekijken. Wij proberen de meest gestelde vragen met betrekking tot e-bike problemen te beantwoorden.

Hoe kan ik mijn elektrische fiets resetten?

Bij het resetten is het belangrijk dat de e-bike eerst wordt aangezet. Dit doe je door de aan- en uitknop van het display 20 seconden ingedrukt te houden. Als het goed is gaan nu de lampen, voor en achter, van de elektrische fiets heel snel knipperen. De reset is nu voltooid.

Kan een e-bike accu tegen regen?

Accu’s van elektrische fietsen zijn watervast en dus bestendig tegen regenwater. Dit betekent dat de accu spatwater dicht is. Een aantal druppels water is geen probleem.

Wat moet je doen als je elektrische fiets niet oplaad?

Het is dan belangrijk dat de e-bike wordt gerest. Daarnaast is het verstandig om de accu helemaal leeg te rijden en vervolgens deze op te laden, soms verhelpt dit het probleem. Een andere oplossing kan zijn dat de accu weer op kamertemperatuur moet komen. Bij kou en dus een lage temperatuur willen accu’s niet goed opladen.

Staan jouw elektrische fiets problemen er nog niet tussen? Reageer dan even onder dit artikel en we zullen onze uiterste best doen je vraag te beantwoorden.

152 gedachten over “Veel voorkomende problemen elektrische fiets”

  1. Mijn batterij geeft aan dat ze helemaal geladen is, maar als ik ze in mijn fiets steek en wil aanzetten gaat dat niet. Heb een sparta B 300 batterij.

   1. enigzins summiere omschrijving. Heb zelf ook sparta met bosch. Mogelijkheid 1; je bedieningspaneel zit niet ver genoeg op de houder of er zit water tussen de kontakten van houder en bedieningspaneeel.. Mogelijkheid 2; reset je accu door op het aan/uitknopje te drukken dat naast de laadindicatie vd accu zit. zijkant, links achter.

    1. Hier kom ik ook iets vreemds tegen met de Sparta. Intuvia display (nieuw) is compleet opgeladen. Idem de accu. Intuvia zit goed op de houder (verder kan ie niet). Ondersteuning wordt niet ingeschakeld (geen 0.0 op display). Druk op de knop van de batterij en voila 0.0 op display verschijnt verlichting en trapondersteuning werkt. Schakel de Intuvia weer uit en daarna aan helaas oindakaas. Druk op de knop van de accu en voila. Rara….

     1. Jan E.W. Hooghart

      Ik heb het zelfde probleem mijn vraag, is het bij u opgelost zo ja, hoe heeft men dat gedaan.
      Het probleem bij mij is net enkele dagen oud, er is mee te werken zoals u schijft, je moet de accu voor het fietsen via de reset knop van de accu resetten dus indrukken en dan blijft het systeem het doen!

     2. Goedemiddag, het display van mijn black rose e-bike geeft een Errol en een nummer 31. Wat zou het probleem kunnen zijn?

     3. Mijn display doet niet, doe ik de stekker in het stopcontact om de accu op te laden dan doet de displaytje het weer, later valt deze weer uit, steeds als ik hem wil opladen brandt de display weer.

   2. Heb een Minerva vouwfiets. 2 Akkus. 1 keer gereden. 50 km. Nu Nu naar Zeeland met de auto en probeer de fiets, geeft met beide Akkus geen display en ook geen ondersteuning. Hoe kan ik de bedrading in het Akkukastje controleren, kan ken dat openmaken?

    1. André den Hartigh

     Accu vol opgeladen. Na enkele km’s gefietst geeft het display aan dat de accu leeg is. De accu is echter vol en blijft gewoon ondersteunen. Display en controller is vervangen € 400 achteruit. Dealer dacht dat het daar in zat. Onhandig. Ik kan de inhoud van de accu niet meer raadplegen.
     Merk Qwic.

    1. Achterwiel vouwfiets Swift werd vervangen, sedertdien lduidt hij niet meer de juiste snelheid aan ( te weinig) en zijn ook de getden kilometers niet meer correct. Op een rit van 42 km hen ik er slechts 38. Degene die meefietst met hetzelfde model, op hetzelfde moment gekocht, maar niet aan gewerkt, heeft wel de juiste km op zijn fietscomputer staan. Dealer weet het ook niet meer. De fietscomputer zelf is volledig gelijk ingesteld. Iemand een idee?

   3. Het afdekplaatje van mijn Gazelle medeo met ingebouwde frame accu schiet steeds los bij het bevestigings “palletje”. Wie heeft er tips??

   4. Sommige fietsen gaan ze gewoon niet uit.reden fietsen 45 km per uur rijden kunnen niet uit gezet worden.omdat het verplicht is dag en nacht met licht aan rijden.mijn fiets specialités vado is dat ook zo

  2. Hoi allemaal, ik heb een probleem met de voorwiel. Die draait alleen vooruit als ik de fiets achteruit wilt rijden gaat dit niet! En daardoor denk ik dat de fiets daarom ook geen ondersteuning geeft. Wie o wie kan mij helpen.
   Alvast bedankt.
   Vincent

  3. Mijn licht blijft ook branden net als het display hoe veel mijn accu is opgeladen.Fietsenzaak zegt kan geen kwaad.Fiets moet 10 november voor onderhoudsbeurt gebracht worden tot die tijd wachten was prima vlgs hun?

    1. Ik heb vandaag mijn villette le robuste fiets binnen gekregen, volledig op geladen en aangesloten.
     Maar mijn ondersteuning reageert helemaal niet.
     Wat kan dit zijn kan ik dit zelf oplossen?

   1. Goede dag,

    Ik heb een babboe big bakfiets oplangs een nieuwe accu besteld deze geeft aan dat hij vol is. Als u ik de accu in de bakfiets stop brand denk ik 10 min alle lampjes daarna valt de onderste 2 uit en gaat mijn rode lampje branden. Nog wel 2 lampjes van de volle accu. Zelf de 4 box los gemaakt en opnieuw vastgezet. Dat was niet het probleem

    Ik hoop dat iemand de oplossing heeft

   1. Dit probleem heb ik met mijn LED 890 display. Deze geeft 1 puntje aan terwijl accu volledig is opgeladen. Wie weet of hier gewoon mee te fietsen is of dat de ondersteuning er snel mee stopt zoals op display wordt aangegeven?

  4. Hmmm. Het kan aan de instellingen van het systeem liggen.
   Sommige fietsen zijn ingesteld dat het licht permament aan staat.
   Je kunt de fietsenmaker opzioeken om te kijken of hij/zij de instelling kan aanpassen. Anders is het knopje voor het aanzetten van je licht mogelijk defect.

   De Speed-pedelec moet altijd met het licht aan rijden.
   Oók op klaarlichte dagen.

  5. Ger Schnellenberg

   Ik krijg mijn accu amper uit de slede. Gaat er ook heel moeilijk in. Heb een Bosch Powerpack 500. Kan dit met de kou te maken hebben? Wil de accu met deze kou niet op de fiets in de schuur laten zitten

   1. dag,
    Ik heb het zelfde probleem: kan nauwelijks nog mijn accu eruit en er weer op krijgen 🙁 heb jij/ iemand anders al een oplossing of oorzaak gevonden? Ik heb ook een Bosch accu , op een Victoria fiets.

    1. Betreft gazelle agila goldline ebike tot 3 maanden terug perfect nu geeft deze veel
     Minder ondersteuning . Ik dacht zelf dat de accu mogelijk niet goed meer is, maar heb van familie met dezelfde fiets hun accu mogen gebruiken, bij hun is die nog prima, maar in mijn fiets blijf ik hetzelfde orobleem houden. Wie weet wat het kan zijn?

   2. Ik had ook problemen met de accu er uit halen. Eerst hebben ze de slede gesmeerd. Aangezien ik weinig kracht heb in mijn handen lukte het me nog steeds niet de accu er uit te krijgen. Ze hebben toen een soort sleuf gemaakt in de accuhouder. Hier kan ik een sleutel in stoppen en gebruiken als hefboom. Het werkt prima!

  6. Mijn stella voorwielmotor valt telkens uit. Bij afremmen of hobbels wegdek. Geen foutcode op display.Accus is gereviseerd en sluit prima op contacten.

   Blijf ik doortrappen bij uitval, pakt hij hem vanzelf weer op.
   Dan na 2 sec, dan weer ruim 1 minuut.
   Af en toe een tik in het voorwiel ( motor)
   Rotatiesensor zie ik zo niet en weet ook niet waar, in de trapas ?
   Stella zegt, direct motor vervangen, kosten ca 350 euro.
   Fiets is 9 jaar oud.

  7. Ik heb een flyer sinds vanmorgen werkt mijn ondersteuning niet accu is nog half vol. Soms gaan de pendelen achteruit en slaat deze vast fiets is 12 jaar oud

  8. Ik heb een union switch fiets elektrische. Mijn ondersteuning is weg,soms wordt ik even weer aangeduwd en dan ineens valt de ondersteuning weer weg. En de display laat alle km zien dan ineens van 25 naar 17 en dan weer naar 30. Geen idee wat er aan de hand is. Hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen !
   Groetjes Mathilde

  9. Ik heb een union fiets merk niet duidelijke maar ik Kan met accu ondersteuning op 3 standen zetten maar hij blijft alleen op de laagste stand staan krijg hem niet verander als ik erop druk

 1. H van der Heide

  Onze fietsen worden tussen tijds begrensd. Is dat normaal? Bijvoorbeeld in stand valt ondersteuning weg vanaf 16km en moet je naar 3 als je harder wil met ondersteuning. Vanaf 20 km valt ondersteuning weg in stand 3 en moet je naar 4. Klopt dat wel?

  1. Ik heb een vraag over E-drive regelaar 36v 12A. Regelmatig uitvallen motor na ca. 20km fietsen. Accu is 100% goed.
   Kan het een storing zijn in de controller b.v. warmte ontwikkeling ? Wat is daar dan aan te doen ? Bij voorbaat dank.
   Met vriendelijke groet,

   1. Hanneke Schuitemaker

    Heb een MC. Vorig jaar accu gereviseerd. Als ik nu ga fietsen heb ik eerste paar minuten geen ondersteuning, en soms ook weer wel! De sensor is nagekekenen die staat goed!
    Heeft u een oplossing voor mij?

    1. is storing communicatie display computer met accu management computer. kan zijn dat display accu leeg us en pas gaat wrrken als er stroom van de grote accu zorgt voor opladen. accu in display vernieuwen of/en batterij management print vervangen.

  2. Mijn display van mijn votani werkt niet meer, geen lampje doet het meer. Er is niets leesbaar op het scherm. Heb de display al aan de lader maar er verandert niets en fiets is opgeladen. Hoe kan ik het oplossen? Iemand een oplossing?

   1. Had een plastic zak over het zadel ivm regen. Was de accu aan het opladen. Accu opgeladen . Doe de accu in de slede, zit de zak er tussen. Balen. Nu zit de accu vastgeklikt maar maakt hij dus geen verbinding vanwege die zak. Ik kan hem dus niet losmaken, want geen verbinding met de display… Kan dit probleem opgelost worden? Is er een manier om de accu weer los te maken?

  3. Dat klinkt als dat de fiets is voorzien van een rotatiesensor.
   Dan is er een bepaalde snelheid ingesteld per niveau van ondersteuning.
   Voor oude fietsen of fietsen met Bafang M300 motor is dat geheel normaal.

   Is er een schijf met magneten zichtbaar op de trapas?
   En heeft de E-bike vertraging voordat de motor start met ondersteunen?

   2x ja of JA op 2e vraag;
   De E-bike is voorzien van een rotatiesensor.
   Die is ingesteld op vaste snelheden per stand van ondersteuning.

  4. Ja, dat kan normaal zijn, maar niet alle merken hebben dit. Ik weet dat de oudere elektrische fietsen van Stella dat ook hebben. Ik heb deze informatie gevonden in een gebruiksaanwijzing. mijn buurvrouw heeft ook zo’n fiets die zo werkt, hoe hoger de ondersteuning hoe meer de snelheid voor dat de begrenzer intreed.

 2. Mijn trappers blokkeren.
  Ik kan dan nog wel terug trappen maar vooruit maar zodra ik vooruit wil trappen slaat de boel gelijk weer vast.
  Tijdens het trappen voel ik dat het gaat gebeuren. Het trappen wordt zwaarder en slaat vast. Dit gebeurd binnen een paar seconden.
  Ik heb de fietsenmaker er al eens naar laten kijken maar die kan het vastlopen niet reproduceren en weet het daarom niet.
  Hopelijk weet iemand hier wat het probleem is.

  1. Ik heb een bosh batarij voor mijn elektrische fiets en telkens wanneer ik op het knopje druk voor te zien hoeveel blokjes je nog hebt staan er 2 blokjes te pinken en daardoor kan ik niet meer elektrisch rijden heeft er iemand een oplossing?

  1. Blokkering van het motorwiel(voorwiel) is een defecte motor.
   Je zult het motorwiel moeten laten vervangen.
   En ik raad aan om ook de overige onderdelen te controleren.

 3. Twist elegance, display toont onderin, uitschakelen.
  Accu is vol, verder reageert hij nergens op.
  Dus niet uit of aan te zetten en ondersteuning werkt dus niet.

  1. Heb ik ook met mijn Giant van 10 maanden oud. Display kapot en omdat daar ook gelijk de controller inzit doet de fiets niets meer. In afwachting van een nieuw display heeft de fietsenwinkel een simpel knoppenpaneeltje op het stuur erbij gezet. Werkt maar zonder display is de ondersteuning wat lastiger te regelen. Komt helaas vaker voor bij Giants. Jammer, verder fijne fiets.

 4. A. Remmerswaal

  Één van de vier contactpuntjes waar je de accu op aan moet sluiten is afgebroken van mijn Gazelle elektrische fiets.
  Kan dat hersteld worden?

  1. Heb en batavus genova 7.
   De ondersteuning valt uit op stand 5.
   1tot4 is goed.
   Heb de sensor schoon gemaakt.
   En de aansluiting van accu.
   De voltages is goed 38+volt.
   Wat kan dat zijn.
   Mvg harry

   1. Hoi,

    Waarschijnlijk heeft dit toch met de accu van doen. Dat hij het bij zwaardere belasting net niet trekt. Wellicht kun je eens een uitgebreid accu rapport laten maken? Dan meten ze vaak ook wat de accu doet onder zwaardere belasting.

  1. Dat klinkt als dat er een defect in de motor zit.
   De kabels kunnen mogelijk niet goed contact maken.
   Er kan vervuiling op een connector zitten.
   Maak de fiets goed schoon en probeer opnieuw.
   Geen verbetering? Dan is de motor defect.

 5. Hoi ik heb ebike van koga fietst goed maar plots kan ik niet meer op mijn stand zetten van eco normaal of power de rest werkt alles nog perfect iemand idee wat kan zijn

  1. Het kan een defect aan het bedieningspaneel zijn. Probeer alle knoppen en als er één is die niet werkt; (bedienings)display vervangen.

 6. Tijdens het rijden op mijn electrische Sparta fiets schiet hij ineens naar voren en remt dan ook weer af. Er is een paar keer naar gekeken en de sensor is weer afgesteld maar hij heeft nog steeds de neiging om dit te doen. Geeft zeer onveilig gevoel. De fiets heeft nét een grote beurt gehad en kreeg een nieuwe accu omdat hij al wat ouder is. Wat te doen? Moet er een nieuwe sensor in?

  1. Indien de fiets een voorwiel motor heeft kan deze mogelijk ook motoronderbreking op de remhendels hebben die sluiting maken, even remhandels draden loskoppelen dan.

  2. Heeft de fiets een rotatiesensor?
   Dan kan de fiets aanvoelen dat je trapt en schiet hij naar voren omdat, dit systeem werkt met vooringestelde snelheden. (afhankelijk van de stand van ondersteuning).
   En als hij de ingestelde snelheid bereikt, stopt de motor. Om later na af te remmen weer aan te gaan om de fiets op snelheid te brengen.

 7. Batavus Monaco e go geeft storing op display: motor overhead ondersteuning valt uit, ook gashendel werkt dan niet.
  Hebben meerderen dit ondervonden? is er een oplossing voor?

 8. Ik heb een giant elektrische fiets gekocht vorige week, achter de display zit een ingang voor een kabeltje om de telefoon op te laden maar de telefoon laad niet op, wat kan ik hieraan doen?

  1. Het kan zijn dat je telefoon meer gebruikt dan het vermogen die de fiets levert om je telefoon op te laden.
   Probeer het opladen op de fiets met je telefoon op stand-by.
   En / Of gebruik een andere passende kabel.
   Laad hij niet? Dan kan het zijn dat de oplaadpoort van je telefoon stuk/vies is. En als je diverse dingen hebt geprobeerd? Dan zou ik de maker opzoeken en vragen of de oplaadpoort van de fiets wel is ingeschakeld.

 9. Ik heb sinds een jaar een elektrische fiets van Stella. Hij fietst plotseling instabiel: alsof er een wiel los zit of slag in het wiel zit: beide is echter niet aan de orde. Wat kan dit zijn?

  1. Zou het kunnen dat de spaken los zitten? Ook is speling op een (achter) wiel een veel voorkomend probleem.

   Daarnaast nog een hele simpele; als de bandenspanning te laag is kan het ook zijn dat de fiets gaat zwabberen.

   Succes!

   1. Hoi, ik heb een Sparta ion m-gear energy inside met accu in het frame! Mijn display maakt wel contact maar kan hem niet meer op de standen/ ondersteuning krijgen, op het display kan ik hem op 1,2,3 zetten en dat doet hij dus niet meer waardoor ik dus niet meer elektrisch fiets, de accu laad nog gewoon op en alles brand ook op het display! Het is een kleine vierkante display die ik er ook af kan halen.

 10. Hoi, ik heb een dolce vita van Stella en al m’n lampjes knipperen op m’n accu met als gevolg dat ik hem niet aan krijg. Als ik de oplader aansluit, knippert de oplader rood/groen
  Iemand tips? Alvast bedankt

  1. Welke lamp knippert er op de accu?
   Led 1 tot 5 betekenen een error als deze knipperen in een bepaalde manier. Als Led 1 knippert kan dat bijv. BMS storing betekenen. Of bij Led 2 + 4; defecte accu-cel.

 11. Ik heb een Gazelle met Bosch middenmotor en Nuvinci systeem. Van het één op het andere moment valt de display inclusief ondersteuning gedeeltelijk uit; alles blijft zichtbaar op het display behalve de snelheid die ik op dat moment rijdt. Duurt ongeveer 7 seconden en daarna geeft hij de snelheid weer aan maar begint bij 0 en loopt dan op. na max 5 seconden (krap!) gaat hij weer uit. Op het moment dat hij de snelheid niet meer aangeeft is ook de aanduiding in het display bij het rechterhandvat uit… het maakt niet uit of hij dan op manual of automaat staat. Resetten via de knop op die rechter display werkt niet. Erg vermoeiend omdat hij continu andere ondersteuning/tegenwerking geeft. Iemand bekent moet dit probleem en eventuele oplossing hiervoor?

 12. Problleem met accu goud bij gazelle fiets
  Volledig opgeladen maar bij 80% volle accu valt deze uit .
  Accu is ongeveer 2.5 a 3 jaar oud.
  Wat zou ik zelf eraan kunnen doen?
  Mjss iemand idee wat lan zijn
  Alvast bedankt

 13. Ik heb een Sparta Country fiets. De accu deed het de hele tijd prima en het opladen gaf ook nooit problemen, maar nu ineens wil de accu niet meer opladen. Het lampje brandt 1 of 2 seconden rood en wordt daarna meteen groen en de accu blijft leeg. De accu is wekelijks gebruikt, zeker niet gevallen en is steeds na gebruik opgeladen en van de oplader gehaald zodra opgeladen. Ook heb ik verschillende stopcontacten geprobeerd, maar alles zonder resultaat. Bij opladen via een verlengsnoer, brandt lampje 1 sec.rood en rechtstreeks via een stopcontact 2 sec., maar dat is ook het enige verschil. Is nu de lader stuk of de accu en hoe controleer ik dat dan? Ik ken trouwens niemand met dezelfde fiets/accu/oplader, dus kan ook niet testen of het aan de oplader ligt en de fietsenmaker wil het skiën testen als 35 euro onderzoekskosten betaal …?!

  1. Test de lader door deze zonder accu in de stopcontact te plaatsen. Gaat de oplader knipperen volgens de handleiding? Dan is de lader goed. Sluit dan de accu aan; geeft de lader problemen? Dan heb je kans dat de accu defect is.
   Ik zou dit laten testen bij de fietsenmaker.

 14. Ik vergat nog te zeggen dat ik het lampje op de oplader bedoel dat rood/groen gaat branden. Via het testknopje op de accu is niets te zien, dus geeft aan dat de accu leeg is en blijft.

 15. Mijn voorwiel motor van Bikkel Bike rammelt als ik rond trap. Als ik niet rond trap, (vrije loop), dan rammelt de voorwiel motor niet.
  Wat kan dit zijn en is dit zelf te repareren?

 16. mijn xtract e bike doet het niet meer hij springt nog maar af en toe aan
  ik heb een nieuwe accu en een stuurdisplay doch hij doet het nog steeds niet meer
  ik ben radeloos wie kan mij helpen

 17. Gazelle orange pure 20 – 05 – 2011

  Accu is vol, display alle lichtjes branden, verlichting werkt, nieuwe censor.
  Krijg geen ondersteuning, waar kan dat aan liggen?

  Vriendelijke groet Arie van Diemen

 18. Hier ook voor mij vreemd probleem. Sparta B model fiets met.middenmotor met nieuwe volledig opgeladen Intuvia display, goed en volledig op de houder geklikt en volle accu. Inschakelen en helaas verschijnt geen 0.0, trapondersteuning werkt niet idem verlichting. Reset knop van de accu ingedrukt en voila 0.0 verschijnt, verlichting werkt en trapondersteuning ook. Uitschakelen Intuvia en weer inschakelen en niets. Reset knop accu ingedrukt en hij kan weer. Rara….iemand een idee?

  1. Zit het display er ver genoeg in? JA…
   Dan is het contact tussen display en houder minder goed….
   Maak deze contactpunten schoon en gebruik bijv. contactspray om het contact te verbeteren.
   Er kan namelijk vocht tussen display en houder zitten.

 19. kan iemand mij helpen
  als ik mijn fiets (sparta ion m gear) op een stantje doe dan binen 5 seconden gaat het weer uit weet iemend hoe dat kan??

 20. mijn dochter heeft een SPARTA ION die altijd goed fietste maar zo ineens viel alles uit.
  Alles op display geeft 0 aan maar geen foutmelding met een E ervoor,,
  Weet iemand wat hiervan de oorzaak is???

 21. Ik heb een sparta ion overgenomen,met middenmotor. Na een week gebruik al diverse problemen. Ratelen bij miezerig weer. Accu ineens leeg tijdens het rijden en deze is na een nacht opladen nog maar 17%. Verlichting en ondersteuning deden het gelukkig weer maar nu bonkte en zwabberde de fiets zo dat ik af moest stappen. Kan aan de kou liggen? Fiets staat in de schuur

 22. christine goolaerts

  kan batterijslede van norta gemaakt worden ,batterij kan moeilijk bevestigd worden en rammelt fel ,ook moeilijk om batterij te plaatsenomwillenn van kapotte batterijslede

 23. Beste
  Mijn elektrische fiets wilt niet meer aan gaan
  Het gaat over elektrische fiets wayscral E300
  Wie kan me helpen aub

  Mvg

 24. mijn display hapert eerst nu wil die alleen beetje lichtflitsen geven maar niet op de ondersteuning kan het een vochtprobleem zijn en hoe verhelpt ik dit het in een tounis fiets 9 standen lcd display accu is vol ook als ik accu aan uit zet flitst display even

 25. kan display niet afnemen had hem in schuur afgedekt met plastic zakje accu eruit altijd mee naar binnen in huis kamertemperatuur hele jaar door fiets is nog geen 1 jaar oud
  dacht zelf een vochtprobleem denk dat een andere moet vorige week met regen bui veel vocht later in de display

 26. Heb een gazelle orange c8 hmi met impuls motor uit 2017.
  Bij het opstarten van de fiets blijft het display in de calibration modus hangen.
  Wat kan hiervan de oorzaak zijn en de oplossing ?

  1. Ik heb sinds kort ditzelfde probleem, maar dan met de Gazelle orange c8 hmi met impulse motor uit 2015. Ik heb het antwoord nog niet gevonden. Heb je in de tussentijd de oplossing al gevonden? Dat zou mij erg helpen!

 27. De accu van mijn Koga krijg ik zonder heel veel kracht niet uit de slede getrokken. Ook krijg ik de accu er regelmatig niet goed aansluitend in. Wat kan ik doen om de accu soepeler over de slede te krijgen zodat ik deze makkelijker op en van de fiets kan krijgen?

 28. Mijn fiets (Amslod) geeft ineens de snelheid en de gereden afstand aan in mijlen i.p.v km.
  ik neem aan dat het in het display aangepast kan worden, maar kan niet vinden hoe dat moet, ook in de handleiding niet.

  1. Ik heb sinds kort een e-zine maar plots na het opladen van de accu zet ik deze aan en kan er gefietst worden. Na enkele kilometers gereden te hebben en ik zet hem stil, om even in de winkel te gaan, als ik dan de bike pak werkt de ondersteuning niet meer. Ook geen display op het stuur.
   Na laden ook al is de accu vol werkt deze weer.
   Na het laden kan er weer gewoon mee gereden worden tot ik week stop.

 29. Goedendag,
  Ik heb het idee dat de ‘ kracht van ondersteuning’ steeds meer afneemt. Ik fietste eerst altijd stand 1,, moet nu regelmatig twee niveaus hoger zetten om zelfde ondersteuning te krijgen…. Bosch middenmoter, platina accu, 11000 km, 4 jaar oud. ( ook andere accu uitgeprobeerd- kracht bleef vergelijkbaar minder sterk)
  Meer mensen die dit merken en wat kun je er tegen doen?
  Dank voor meedenken!

   1. Dat de ondersteuning afneemt heeft mogelijk niet te maken met de motor. Er rijden E-bikes rond met 1e generatie BOSCH en die rijden nog zeer goed.
    Het heeft eerder te maken met het vermogen van de accu. Of de sensoren. Als je weinig kracht zet. krijg je ook weinig ondersteuning.
    En de accu verliest met de tijd aan kracht
    (mogelijk ong 2% per jaar)

 30. hautekeete patrick

  verlichtings probleem
  fiets is een NUVINCI – Cross ; de verlichting wil niet meer werken ,
  bij het aan zetten van de batterij werkt de verlichting van achterlicht en voorlicht + verlichting display wel eventjes en gaat dan terug uit , maar als het donker wordt gaat er niks
  meer branden ik dacht eventueel aan een licht sensor want ik vindt geen knopje om ook ergens aan te leggen geeft allezins gewerkt er wordt nu wel niet veel mee gereden en nu door een collega mee te laten rijden die savonds ook rijd ondekt dat de verlichting niet meer werkte , iemand die soms ook het zelfde probleem heeft gehad of een oplossing zou hebben
  groetjes

 31. Ik heb een peper 7.0 ebike met middenmotor
  Af en toe heb ik een ratel in nijn beleving in kettingkast en zo is het geluid weg. Ook houdt hij af en toe in.

  1. controleer de spanning van de ketting en et je wel goed kracht op de trappers?
   Als je weinig kracht zet… Zal de motor weinig ondersteunen. Dan kan worden gezien als dat de fiets inhoudt.
   Als dat ‘inhouden’ alleen in stand 1 gebeurt? Dan zijn het de instellingen van de software.

 32. Mijn 5 jaar oude Gitane fietst goed bij volle accu. Wanneer de accu nog maar halfvol is stopt de ondersteuning plotseling. Na een pauze werkt de ondersteuning weer even en valt weer uit. Bij sterkere ondersteuning treedt het probleem al bij vollere accu op. Nieuwe accu heeft geen effect. Wat is er mis?

  1. Is de accu nog goed? De accu verliest met de tijd vermogen.
   Als je al flink lang rijdt zal de accu veel capaciteit hebben verloren. Deze slijtage is heel normaal. Het kan zijn dan dat de accu per jaar ong 5% aan vermogen verliest.

 33. Ik heb een stella ,ik heb een paar keer op de knopjes gedrukt om de km stand en dergelijke te bekijken, daarna uitgezet en toen ging hij niet meer aan wat is het probleem?

 34. Bedieningsknopje aan/uit van mijn Sparta en bike is eruit gevallen
  Fiets kan nu alleen aan/uit die accu te verwijderen en weer terug te plaatsen.

 35. Ik heb een Batavus Adagio met een ION400 accu. Na het vervangen van mijn ION 400 door een nieuwere is mijn trapondersteuning uitgevallen.
  Toen de oude accu er weer in laten zetten maar dit bood ook geen soelaas.
  Ik heb de fiets werkend met de oude accu naar de fietsenmaker gebracht en ook hij heeft de nieuwere accu ingelezen….
  Wat kan hier de oorzaak van zijn?

  1. Fieten met ION-systeem moeten hebben dat de onderdelen aan de fiets moeten worden ingelezen. Accu. Display ETC.
   Dit systeem kan niet zoals met BOSCH; een andere accu accepteren. Deze ION-systemen zijn heel specifiek met onderdelen. Bij het verkeerde onderdeel zal de fiets niet werken.

 36. Mijn elektrische fiets is ineens heel erg langzaam. De ondersteuning gaat aan, maar lijkt het fietsen een stuk zwaarder te maken waardoor ik erg langzaam fiets, een stuk langzamer dan wanneer ik de ondersteuning uit zet. Dit terwijl de elektrische fiets eerder supersnel was. Waar zou dit aan kunnen liggen? Alvast bedankt!

  Groeten,
  Sophie

  1. Hmm.

   Dat klinkt als dat de motor defect is. Of de instelling van de software van je fiets.
   Ikzou het bij de maker aten checken en zien wat er kan worden gedaan.

   M.v.g
   Frank

 37. Achterwiel vouwfiets Swift werd vervangen, sedertdien duidt hij niet meer de juiste snelheid aan ( te weinig) en zijn ook de getden kilometers niet meer correct. Op een rit van 42 km hen ik er slechts 38. Degene die meefietst met hetzelfde model, op hetzelfde moment gekocht, maar niet aan gewerkt, heeft wel de juiste km op zijn fietscomputer staan. Dealer weet het ook niet meer. De fietscomputer zelf is volledig gelijk ingesteld. Iemand een idee? Oh ja, het is een fiets met middenmotor. Alvast bedankt voor uw reactie!

 38. hoi,heb een nieuwe stella ebike. ik loop hier veel mee,neem de hond mee en laat lopen en loop dan mee, echter,het display valt na een tijdje uit, na pm 7 min.,hoort dit zo te zijn? volgens stella wel. volgens het boekje gaat het display uit,na 10 min., als je hem wegzet. meestal is dat ook zo,maar vaak al na een paar minuten. er is mee te leven,mar hoort dit zo? mvg. jan

 39. Het laden van de accu gaat niet meer. Nooit geen probleem geweest. Nieuwe lader gekocht maar helaas. Mogelijk de accu defect??? Victoria fiets 24 volt. accu.

  1. Heb je wel de juiste lader gekocht? Niet elke lader is hetzelfde.
   De ene lader heeft dezelfde aansluiting maar, is bijv. 36 volt. Lader 2 is met dezelfde aansluiting een 42 volt lader.

   LET OP hoeveel volt jouw fietsaccu is en wat de MAX is die deze aankan. Een 42 voltlader werkt mogelijk maar, kan de accu onherstelbaar beschadigen. Ga naar de fietsenmaker voor het bestellen van de juiste lader.

 40. Heb een koga fiets 850 km gefietst controler stuk niet meer leverbaar, heeft dit met verkopen tactiek te maken, dealer kan hier niets aan doen, koga wel. Fiets ziet er als nieuw uit!

  1. Dat betekent dat de batterij die in het display van de fiets zit moet worden vervangen.
   Die batterij is leeg. Dit kan een knoopcel zijn maar ook een andere. Dat heeft te maken met wat voor fiets U heeft.

 41. Vraagje over mijn Shimano accu. Deze is opgeladen en doet het (lampjes branden als ik op knopje druk). Zodra ik deze in de fiets stop doet deze het niet meer. Lampjes gaan dan ook uit. En hij doet niets meer… Weet iemand waar dat door kan komen?

 42. Mijn bagagedrager accu rammelt ook. Het is echter niet de slede, het is de accu zelf. Het cellenpakket zit gewoon niet muurvast in de behuizing. Mijn vorige accu had precies hetzelfde.
  Wat is daar aan te doen? Iemand ervaring mee?

  1. Het rammelen van de accu kan normaal zijn.
   Niet elke E-bike zet de accu stevig vast.
   Als het moet, kun je accu openmaken en het cellenpakket zelf beter isoleren met een vulmiddel om de cellen maar, dit moet je NIET doen als je in de garantieperiode zit of als je niet precies weet wat je moet doen!!!!
   Dit is een risicovolle klus.

 43. Ik heb een Sparta 8mb elektrische fiets met een bosch activeline plus middenmotor. Als ik naast de fiets loop om bv over te steken draaien de trappers van de fiets mee. Het is heel onhandig bij het opstappen. De fietsenmaker zegt dat het met ouderdom te maken heeft en dat het niet te verhelpen is. De fiets isnog geen drie jaar oud. Is dit normaal?

  1. Dit klinkt inderdaad normaal. De versnellingsnaaf draait dan stroef. Hier kan weinig aan worden gedaan.
   Is je fiets voorzien van rotatiesensor? En ook een remsensor?
   Dan kun de rem licht inknijpen ZONDER dat je daadwerkelijk remt. Dan ‘denkt’ de fiets dat je remt en schakelt hij de motor uit. Laat je de rem los? dan zal de rotatiesensor
   de motor weer laten draaien.
   Heb je geen remsensor? Zet dan de ondersteuning op stand 0.
   De motor zal dan niet inschakelen bij draaien van de trappers.
   De motor is dan ‘off’. En de fiets meet wel je snelheid maar, zal NIET gaan ondersteunen.

   1. Op reactie van mijn vorige. Dit is geen probleem voor de fiets. BOSCH werkt ook met krachtsensor. Als hij geen vervorming van de trapas meet, zal hij niet ondersteunen.
    Anders kun je ondersteuning op 0 zetten uit veiligheid.

 44. Fiets kalkhoff met Bosch middenmoter . Op het purion display gaat de gereden snelheid regelmatig op en neer. 8-15-39-24-….. . Als deze boven de 25 Km gaat begint de fiets ook in te houden ook al rij ik maar 10 of 15 Km per uur. Kan ik dit probleem zelf verhelpen?

 45. Beste
  Ik heb een oude gazelle e-bike met voorwielmotor. Als ik een tijdje fiets (langer dan 5 min ongeveer), hoor ik een geluid dat bij de trappers vandaan lijkt te komen. Het piept en knerpt steeds harder. Hoe verder ik fiets, hoe harder het geluid. Zo hard dat medeweggebruikers omkijken. Als ik fiets zonder motor aan hoor ik het geluid niet. Weet iemand wat het kan zijn?
  Alvast bedankt

 46. Mijn bsp elektrische fiets voorwiel aandrijving wilt niet meer achteruit rollen dan slaat die vast. En aan de rem ligt t niet… wiel er al uitgehaald maar zie niks raars. Fiets heeft wel lang buiten stilgestaan een jaar ongv.

 47. mijn Sparta ion rx plus(+) geeft soms accu leeg op display tijdens rijden.
  Dus ook geen ondersteuning meer. Vaak na ratelend geluid uit voorwiel motor. Accu is vervangen , displayhouder is vervangen, na opladen doet fiets alles weer. Vocht probleem of rotatie sensor ook van invloed ?

  nu geen vertrouwen meer tijdens lange ritten.
  groet Gerrit

  1. mijn Sparta ion rx plus(+) geeft soms accu leeg op display tijdens rijden.
   Dus ook geen ondersteuning meer. Vaak na ratelend geluid uit voorwiel motor. Accu is vervangen , displayhouder is vervangen, na opladen doet fiets alles weer. Vocht probleem of rotatie sensor ook van invloed ?

   nu geen vertrouwen meer tijdens lange ritten.
   groet Gerrit

 48. Mijn Amslod fiets is 3 jaar oud en mijn accu was nog niet verslechterd. Een week geleden gingen mij trappers trillen bij lagere snelheden. Gisteren viel de elektrische fiets volledig uit, en was niet meer aan te krijgen. Toen ik de verwijderde accu probeerde op te laden gebeurde er niets. Ik kon niet door middel van de 2 knopjes bij de laadindicator op de accu resetten. Ook niet door op de fiets geplaatst en 20 seconden de aan/uit-knop ingedrukt. Wat kan er aan de hand zijn? Het lijkt me raar dat de accu nu al ineens kapot is.

 49. hallo
  heb mijn fiets zelf omgebouwd naar een elektrische fiets met Bafangmotor 350 watt,de stukken komen van RAT holland.
  het probleem is dat er een schreeuwend lawaa is en de fiete niet meer trekt,men zegt dat dit te maken heeft met de trapsensor ANSMANN;de verkoper fietsmaker zegt dat dit stuk niet in voorraad is,dus ,terwijl op andere sites dit wel op voorraad is.
  kunt U mij raad geven?mvg paul

 50. Als ik de pedalen stil houd met mijn Bosch Activeline-Plus dan hoor ik even een tik in de motor.
  Dit gebeurt alleen als ik de ondersteuning in mijn Intuvia Display boven de eco stand heb staan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *