Elektrische bakfiets kopen

Elektrische bakfiets kopen, hier moet je op letten

Elektrische bakfiets kopen

Ben je van plan om een elektrische bakfiets te kopen? Super leuk! Maar waar moet je precies op letten? Wat zijn goede merken? En wat kost een elektrische bakfiets? In dit artikelen vertellen we je alles wat je moet weten en geven we je een top 5 bakfiets merken.

Een bakfiets is natuurlijk altijd al een geweldig ding. Je kunt alles meenemen en bent ook nog gezond bezig. Zeker voor mensen zonder auto of die minder vaak de auto willen pakken is dit een fantastische oplossing. Echter moet je wel flinke beenspieren en conditie hebben om op een bakfiets te fietsen. Tenzij je natuurlijk kiest voor een elektrische bakfiets. Dan fiets je met het grootste gemak met al je zware lading rond. Je ziet tegenwoordig ook steeds vaker ondernemers op bakfietsen. Bijvoorbeeld schilders of klusjes mannen. Je hebt een groene verantwoorde uitstraling en bent vaak in de stad nog sneller dan met de auto. Ook maken steeds meer bezorgers gebruik van een bakfiets.

Waar moet je op letten?

Als je een elektrische bakfiets wil aanschaffen is het allereerste waar je over na moet denken de grootte. Je kunt kiezen voor een bakfiets met 2 wielen of met 3 wielen. 

Een bakfiets met 3 wielen is doorgaans groter. Ook is deze super stabiel en geschikt om veel lading te vervoeren. In een 3 wieler vervoer je vaak met gemak 4 kinderen. Een 3 wiel bakfiets moet je vaak wel iets langer aan wennen. Het lijkt wat minder op een normale fiets en het kan in eerste instantie wat gek aanvoelen met sturen.

Een bakfiets met 2 wielen is sneller, wendbaarder en lichter. Vaak kun je in een 2 wieler nog steeds wel 2 kinderen en een boodschappen tas mee nemen.

Ook kun je kiezen voor verschillende soorten bakken. Een houten bak welke super stevig en wat zwaarder is of een kunststof / foam bak welke super licht is.

Let ook goed op de capaciteit van de accu. Een wat grotere accu is aan te raden als je wel eens grotere afstanden wil afleggen. Een bakfiets is zwaar en gebruikt dus flink wat energie.

Wat kost een elektrische bakfiets?

De prijzen variëren van 1500 euro voor een B merk tot wel 5000-6000 voor een merk als Urban Arrow. Veel goedkopere bakfietsen zijn voorzien van een achterwiel motor en derailleur systeem. De duurdere fietsen hebben vaak een middenmotor. Dit is wat ons betreft wel een aanrader. Als je het je kunt veroorloven is dat de beste optie. Vaak kosten deze fietsen tussen de 3000 en 4000 euro.

Top 5 elektrische bakfietsen

Urban Arrow Family Review

Urban Arrow (4190,- tot 12.000,-)

Wil je de allerbeste en meest comfortabele E-Bakfiets? Dan is Urban Arrow het merk voor jou. Deze fietsen zijn zeker niet goedkoop maar wel enorm comfortabel en fijn in het gebruik. De fietsen zijn voorzien van hele goede middenmotor systemen.

Lees hier meer: Urban Arrow

Johnny Loco bakfiets ervaringen

Johnny Loco (2799,- tot 4399,-)

De Johnny Loco bakfiets is de meest hippe van het stel. Het merk heeft 1 model met een Shimano middenmotor (zijn wij geen fan van). Deze 3 wieler heeft een leuk retro uiterlijk.

Lees hier meer: Johnny Loco

Bakfiets.nl ervaringen reviews

bakfiets.nl (3389,- tot 4705,-)

Deze fietsen worden geproduceerd door Azor. Deze fietsen zijn van top kwaliteit. Dit merk heeft een ruim assortiment E-Bakfietsen. Twee wielers, drie wielers, houten bakken, aluminium / kunststof bakken, voor ieder wat wils. Deze fietsen zijn niet goedkoop maar wellicht wel een goede in het midden segment.

Lees hier meer: Bakfiets.nl

Babboe big E bak fiets

Babboe (2249,- tot 6149,-)

Babboe is wellicht een van de bekendere merken. Dit is een specifiek bakfiets merk met ook weer een ruim assortiment. Vanaf 2249,- kun je bij Babboe terecht. Deze fietsen zie je regelmatig rond fietsen.

Lees hier meer: Babboe

Goedkope E-bakfiets troy

Troy (1799,- tot 1999.-)

Troy is een wat meer betaalbare elektrische bakfiets. Deze fietsen zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 1800 euro. Voor dit geld krijg je een elektrische bakfiets met derailleur versnellingen, een achterwiel motor en een aardige 465Wh (13Ah) accu. Troy heeft zelf niet echt een website maar deze fietsen zijn onder andere te krijgen op bol.com.

1 reactie op “Elektrische bakfiets kopen, hier moet je op letten”

  1. Pingback: Kinderzitje op een elektrische fiets monteren - E-Bike Bond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *